Skip Navigation Links

Halil Şahin, İTSO seçimleri ve İskenderun

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası seçimleri önümüzdeki Salı yani 7 mayıs 2013 tarihinde gerçekleştirilecek.

Gazete Köşesi   A+a-

02.5.2013
 
MEDYATİK BAKIŞ
 
Doğan Süslü
 
İletişim:0 532 728 45 53
 
 
 
Halil Şahin, İTSO seçimleri ve İskenderun
 
İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası seçimleri önümüzdeki Salı yani 7 mayıs 2013 tarihinde gerçekleştirilecek. Daha önce yönetime aday olmayacağını açıklayan ancak daha sonra bir başka grubun aday adayının yaptığı iddia edilen bazı söylemler sonrası Başkan Şahin “Beni aday olmaya zorluyorlar” türünden konuşarak, beşinci kez adaylık sinyali vermişti. O günden sonra Halil Şahin’den net bir açıklama gelmedi. Bugün artık İTSO seçimlerine beş var, beş gün var ama gerek Şahin’den gerekse de İskenderun’dan ses yok… Urfa için yazılmış şarkı sözleri misali İskenderun’da tıpkı Urfa gibi suskun, yorgun ve durgun…
 
 
 
Ticaretinde kurmayı var
 
Bana göre durgunluğa, yorgunluğa ve suskunluğa gerek yok. Tam tersine şimdi hareket zamanı. Askerin kurmayı, savaş zamanı milleti, ülkeyi ve orduyu planlı ve cesur kararlarla düze, selamete ve zafere taşır. Yılların ticaret kurmayı Halil Şahin’de 21 yılı aşan İTSO hizmetine nokta koymak yerine bir virgül atıp, görevine devam etmeli, bu arada da bir sonraki dönem için yerine yeni bir ticaret kurmayı, geleceğin İTSO başkan adayını hazırlamalıdır.
 
 
 
Tuttuğunu koparana ihtiyacımız var
 
Ben Sayın Şahin’in yeniden İTSO meclisine, yönetimine ve başkanlığına aday olmasında büyük yarar görüyorum. Bugün ilçemiz İskenderun Büyükşehir Yasasıyla tam manasıyla kuşatılmış ve adeta ağzı var dili yok örneği gibi pasifleştirilmiştir. Önümüzdeki yıl yapılacak olan yerel seçimlerde, Hatay’da Büyükşehir Belediyesi’ni iktidarın kazanabileceğini düşünürsek, İskenderun’un hak ve menfaatlerini koruyacak, kimi hallerde mekik diplomasisi, uzlaşı, yatırım pastasından daha büyük dilim koparmaya çalışacak bir kimliğe ihtiyaç olduğu rahatlıkla görülebilir. Bir başka anlatımla, gereken hallerde masaya yumruğunu vurup, İskenderun’un kazanımlarını, hak ettiği hizmet ve maddi kaynak akışını kollayıp, koruyacak ve koparacak deneyimli ve aktif bir isme şiddetle ihtiyacımız var.
 
 
 
Pasif ve güdük kalmak
 
İskenderun ve havalisinden sorumlu iktidar ve muhalefet bölge milletvekillerimizin çabaları, merkez ilçe Antakya ile Hatay Lobisi’nin baskısıyla geriden gelmekte, Antakya her daim siyaset, hizmet ve yatırım maçına 1-0, 2-0 hatta 3-0 önde başlama avantaj ve güzelliğine sahip olmaktadır. Bu nedenle önümüzdeki oldukça zorlu yıllarda, İskenderun pasif, güdük ve suskun kalmamalı, Halil Şahin tipindeki bir temsilciyle hakkını sonuna kadar kovalayıp, talep etmelidir.
 
 
 
İskenderun Güvercini gibi
 
Yakın gelecekte ticaretin ve ekonominin kalbi İskenderun’da, yöremizde daha hızlı atacaktır. Şahin Başkan’da bu hıza ayak uydurup, İskenderun’u, bölgeyi İskenderun güvercini gibi zirveye uçurmalı, dünya ekonomi kentleri arasına İskenderun’da girmelidir. Biz yaştakilerin Halil Abisi olan Halil Şahin izah ettiğim nedenlerden dolayı yeniden aday olmalı ve İskenderun hizmetini, İskenderun sevdasını sürdürmelidir.
 
 
 
Deneyim kazandırılmalıdır
 
Elbette takdir Sayın Şahin’dir ama şu an Başkan Şahin bir basın toplantısıyla veya yazılı bir açıklamayla yönetime tekrardan aday olduğunu açıklayıp, İTSO üyeleriyle kamu oyunu bilgilendirmelidir. 7 mayıs İTSO seçimleri sonrası Halil Şahin yönetimi önümüzdeki kritik süreci, muhtemelen başarıyla yönetecek ve Başkan Şahin’in yanında yetişecek, pişecek bir başka ticaret uzmanı, kurmayı ya da prensi göreve hazır ve nazır hale getirilecektir.
 
 
 
Şahin’in görevi sürdürme sorumluluğu var
 
Dolayısıyla Halil Şahin’in bana göre İskenderun hizmeti ve görevi bitmemiştir. Halil abi, bir kere daha taşın altına elini, gövdesini koyup, İskenderun’a son bir güzellik daha yapmalıdır. Başkan Şahin ekibi ve diğer bazı sanayicilerle birlikte Mustafa Kemal Üniversitesi’ne büyük katkı vermiş, bir nevi İskenderun Üniversitesi’nin altyapısını hazırlamış ve sıra yakın gelecekte İskenderun Üniversitesi’nin yaşama geçmesine gelmiştir. Ticaret yanında böylesi hayati bir yükseköğrenim projesinin zamanında gerçekleşmesi de Halil Şahin’in yeniden seçilmesiyle hız kazanabilecek ve hedefine ulaşacaktır. Görüldüğü üzere pek çok sebepten, Başkan Şahin’in görevi bırakma lüksü yoktur, tersine görevini sürdürme ve hizmet bayrağını taşıma sorumluluğu vardır.
 
 
 
İskenderun suskun kalmasın…
 
Benim gönlüm bunu ister, dilim bunu söyler, kalemim ise işaret ettiğim ihtiyacı yazar. İskenderun için kader ve karar anı öncesi elbet taktir de İTSO üyelerinin ve Sayın Şahin’dir. Hakkımıza ve hakkınıza hayırlı olsun diyelim. Başarılar Halil abi… Lütfen ses ver, görev al ve hizmetine devam et… Devam et ki İskenderun yorgun, durgun ve suskun kalmasın…

Diğer tüm yazıları için buraya tıklayın!
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
yazar'ın diğer yazıları
makale kategorileri
 
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet