Skip Navigation Links

Süslü, CHP’den Hatay için yeni bir aday belirlenmesini istedi...

MKÜ eski Rektör’ü Canda, Hatay, CHP ve Lütfü Savaş

Medyatik Bakış

Gazete Köşesi   A+a-

 

 MEDYATİK BAKIŞ

 

 

Doğan Süslü

 

 

 

İletişim:0 532 728 45 53

 

 

 

e-mail:[email protected]

 

 

 

 

 

CHP Genel Merkezi’nin dünün Ak Partilisi, bugünün CHP’lisi olan Lütfü Savaş’ı Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak göstermesine hala inanamıyorum. Öyle sanıyorum ki CHP Genel Merkezi, Yüksek Seçim Kurulu’na verilecek kesin belediye başkan adayları listesini teslim etmeden, son dakika da bu büyük yanlışından vazgeçecek. Hatay’ı CHP Genel Merkezi gibi dışardan izleyen pek çok isim var ama bunlardan hiç biri CHP Genel Merkezi gibi büyük yanılgı içinde değil. Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) eski rektörlerinden Sayın Şerafettin Canda, 19 aralık 2013 tarihinde yayınlanan ‘Dolu Ayakkabı Kutusu, Lütfü Savaş’lı CHP” başlıklı köşe yazıma bir açıklama göndermiş. Önce Sayın Canda’nın açıklamasını birlikte okuyalım.

 

 

 

 

 

Hatay, Türkiye için çok önemlidir…

 

 

 

Güzel bir yazı, belli ki düşüne düşüne ve sakin sakin, yılların bilgeliği ile yazılmış. Kutlarım.

 

 

 

Hatay Türkiye için çok önemlidir. Unutulmamalıdır ki, İskenderun Körfezi, aynı zamanda bir petrol ve doğal gaz körfezidir ve Dünyanın en önemli ilgi odaklarından birisidir. Eskilerin şöyle bir sözü vardır. ‘Ahıska İstanbul’un kilididir. Günümüzde ise ‘Hatay Türkiye'nin kilididir.’ Bu nedenle Hatay ile ilgili gelişmeler çok yönlü iyi düşünülerek adım atılmalıdır. Hatay'da demokrasi ve ‘demokrasi kültürü’ geliştikçe işler daha iyi olacaktır. Bu ise bir zaman, süreç ve eğitim işidir. Yöneticilerin ve yurttaşların eğitimi, kültürü, tarih bilinci, deneyimi de önemlidir.

 

 

 

 

 

Orta Doğu’nun Silikon Vadisi

 

 

 

O nedenledir ki, MKÜ Rektörü olarak görev yaptığım 2006-2010 döneminde MKÜ'nin öğrenci sayısının 13'den 30 bine çıkarılması ve Hatay ili ‘tek kampus’ olarak kabul edilip tüm ilçelerde sanayinin ve iş yaşamının gerek duyduğu alanlarda MYO açılması, MKÜ yansıra, İskenderun Teknik Üniversitesi kurulması için alt yapının oluşturulması, bilişim ve petrol-doğal gaz mühendisliklerinin açılıp eğitme başlanması, MKÜ EA Hastanesinin yeni binasının bitirilerek açılması, Tıp Fakültesi'ne öğrenci alınarak eğitime başlanması, eğitimin halkımızla birlikte tüm ile yayılması, Hatay'ın bölgenin bir eğitim, sağlık ve kültür merkezi olması, tüm Orta-Doğu'nu ‘Silikon Vadisi’ olması ve toplum kalkınmasına katkı sağlanması için çaba gösterilmiştir.

 

 

 

 

 

Hatay yaz-boz tahtası olacak bir il değildir

 

 

 

 

 

Belediye Başkanlığı, Rektörlük gibi görevler içinde bulunduğu topluma ‘hizmet’ yönü ağır basan görevlerdir. Bu görevleri yapacak kişilerin ‘kaynak’ bulma konusunda ‘becerili’ olması, birlikte çalışacağı, var olan yönetimler ile de olumlu iletişim içinde olması önemli bir etkendir. Hatay ilimiz, ‘yaz-boz’ tahtası olacak bir ilimiz değildir. Hatay'ın barışa, huzura, uzlaşmaya, sevgiye, içtenlikli diyaloğa gereksinimi vardır, çevredeki savaşın etkisinden olabildiğince uzak durmalıdır. Yöneticilere, toplum liderlerine, inanç önderlerine ve özellikle basına önemli görevler düşmektedir.

 

 

 

Hatay'da halkın duyarlıklarına, kültürel birikimlerine ve toplumsal değerlerine duyarlı olunmalıdır.

 

 

 

 

 

Ben yaptım oldu dayatmacı yöntemleri

 

 

 

‘Ben yaptım oldu’ dayatmacı yöntemleri, her yerde doğru değildir. ‘Halep ordaysa arşın burada’ özdeyişi çok ünlüdür. Halep, eğer hala yakıp yıkmalardan, bombalardan

 

 

 

ve savaştan canını kurtarabilmiş ve ayakta kalabilmiş ise. Halep Hatay'ın komşusudur.

 

 

 

Halep ve Suriye Hatay ile aynı tarihin, coğrafyanın ve sosyal yapının parçasıdır.

 

 

 

Günümüzde de, Hataylılar yıllar yılı Suriye’de yaşananların çok yakın tanığıdır, tüm Hataylıların ve tüm kesimlerin yakınları ve kan bağı olan kimseleri Suriye'de yaşamaktadır, etkileşim ileri düzeydedir. Bu nedenle, Türkiye, Suriye ile ilişiklerini olabildiğince olumlu yönde geliştirmelidir.

 

 

 

Hatay İli bu açıdan da çok önemlidir. Çok doğaldır ki, Hatay'da demokrasinin ve ‘demokrasi kültürünün’ gelişmesi, Suriye üzerinde de önemli etkiler doğurur, oradaki ‘kan-gözyaşı’ azalır, demokrasinin gelişmesine ve toplumun huzuruna ve refahına katkı sağlar.

 

 

 

Sonuç olarak, inanıyorum ki ‘demokrasi kültürü’ geliştikçe toplumuz da ilerleyecek ve güzel günler görecektir. Selam ve saygılarımla. 23. 12. 2013, İzmir. MŞCANDA

 

 

 

Sanki bulunmaz bir aday bulundu

 

 

 

Evet, Sayın Canda aynen bunları yazmış. Öncelikle Sayın Canda’ya kutlaması ve mesajı için teşekkür ediyorum. Sevgili eski rektörümün belirttiği üzere Hatay, yaz-boz tahtası yapılacak bir ilimiz değildir. Düne kadar Ak Parti kapısında belediye başkan adayı olmak için bekleyen Sayın Savaş, Ak Parti kapısı kendisine kapanınca soluğu CHP’de almıştır. CHP’de bulunmaz bir aday bulmuşçasına Lütfü beye sarılmıştır.

 

 

 

 

 

Halkın partisi, halka bu kadar uzak olamaz!

 

 

 

CHP Genel Merkezi olarak ‘Ben yaptım, biz yaptık’ dayatmacısı Hatay’da geri tepecektir. Cumhuriyetin, halkın partisi bu derece halktan uzak olamaz ve Hatay halkının tepkilerini anlamazdan ve görmezden gelemez. Lütfü Savaş tipindeki son dakika diğer partilerden gelme ithal adaylar, yıllardır, aylardır CHP’ye çalışan yığınla insana ve aday adaylarına kesin olarak saygısızlıktır. Genel Merkez belki Lütfü Savaş’la bir aday kazandığını ya da Hatay Büyükşehir Belediyesi kazanacağını düşünmektedir ama CHP Hatay’da en başta aylardır kendisine çalışan aday adaylarını, partinin emekçilerini daha da önemlisi kendisine umut bağlayan partilileri kaybedecektir. Bir gazeteci meslektaşım ‘CHP Hatay’da Lütfü Savaş gibi bir adayla seçime girmeyi göze alıyorsa, demek ki bu CHP başına gelecek çok şeyi hak ediyor’ dedi. Kendisine aynen katılıyorum. Milyonların umudu CHP, Hatay’da böylesi bir hata yaparsa, ne yerelde ne genelde iktidar olamaz, siyaseten başarı kazanamaz.

 

 

 

 

 

CHP’li vekiller yerine yeni Lütfü’ler gelecek!

 

 

 

 

 

CHP Genel Merkezi , YSK verilecek kesin aday listesi öncesi büyük yanlışından vazgeçmez ise bundan böyle CHP’de son dakika paraşütçü adaylar gelenek haline gelecek örneğin bir dahaki genel seçimlerde bugünün Hatay Milletvekilleri Sayın Mevlüt Dudu, Sayın M.Ali Ediboğlu, Sayın Refik Eryılmaz ve Sayın Hasan Akgöl yerine yeni paraşütçü Lütfü’ler gelecektir. Öyle anlaşılıyor ki CHP’ye ezelden beri hizmet vermiş kimlikler üvey, Lütfü Savaş gibi şanslı beyler ise CHP’de öz evlat muamelesi görmüştür. Böyle bir anlayışı güden partiden seçim başarısı beklenir mi? Kesinlikle hayır… Lütfü Savaş’lı CHP ile CHP Hatay’da oldukça ağır bir seçim yenilgisi alacaktır… Bugünden geçmiş olsun…

Diğer tüm yazıları için buraya tıklayın!
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
yazar'ın diğer yazıları
makale kategorileri
ramazan bayrami 
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet