Skip Navigation Links

Deniz Kurbay Albay Koray Eryaşa’nın mektubu

Balyoz ve Ergenekon davalarında tutuklu bulunan yüzlerce askerin, sivilin ve kimi gazetecilerin geciken adaletin kurbanı oldukları...

Gazete Köşesi   A+a-

04.2.2013
MEDYATİK BAKIŞ 
Doğan Süslü 
İletişim:0 532 728 45 53 

Deniz Kurbay Albay Koray Eryaşa’nın mektubu 
Balyoz ve Ergenekon davalarında tutuklu bulunan yüzlerce askerin, sivilin ve kimi gazetecilerin geciken adaletin kurbanı oldukları, tutuksuz yargılanmaları mümkün iken ısrarla tutuklu olarak yargılanıp mağdur edildikleri sıklıkla ifade ediliyor. Aklı selim hemen herkes ayakta, hukukun ayaklar altına alındığı bu davalarda açık hukuk ihlalleri zaman zaman rütbeli subaylarımız ve Türk Silahlı Kuvvetleri ile bu yüce millete şan ve şerefle hizmet etmiş paşalarımız tarafından da çeşitli mektuplarla dile getiriliyor. Mektup alan gazetecilerden biri de Sözcü Gazetesi yazarı Emin Çölaşan. Gazeteci Çölaşan’a gelen mektuplardan biri de Deniz Kurmay Albay Koray Eryaşa’dan gelmiş. 
Kılıç Hücumbotu 
Kurmay Albay Eryaşa’nın Emin Çölaşan’a gönderdiği mektup aynen şöyle; 
Sayın Emin Çölaşan, Balyoz davasının açıklanan gerekçesi, akıl ve vicdan sahibi hiç kimsenin kabul edemeyeceği temellere dayanmaktadır. Darbede (!) tutuklanacak olan kimselerin Suga harekat planı çerçevesinde Yassıada ve İmralı Adası’na sevki için yapılan çalışmalar kapsamında, komutanı olduğum TCG (Türkiye Cumhuriyeti Gemisi) KILIÇ hücumbotu ile 5-7 Kasım 2002 tarihleri arasında İmralı’ya ön keşif icra ettiğim iddiasıyla 16 yıl hapis cezası aldım. 
Komuta Kontrol Sistemleri 
İleri sürülen delilleri tarih sırasıyla dizdiğinizde:
3 Kasım 2002, seçimler yapıldı… 5-7 Kasım, İmralı’ya ön keşif icra edildi!.. 18 Kasım 2002, AKP hükümeti kuruldu… 2 Aralık 2002 Balyoz darbe planıhazırlandı!.. 3 Şubat 2003 Suga harekat planı hazırlandı! Daha yazılmamışharekat planları kapsamında, kurulmamış bir hükümeti zorla devirmeye teşebbüs ettiğime hükmedilmiş olması akla ve mantığa ne kadar uygundur?
Mahkeme, Hücumbot Filosu Komutanlığı’nın 6 hücumbotunu 5-7 Kasım 2002 tarihleri arasında İmralı Adası’na ön keşif icra etmekle görevlendirildiğini öne sürmektedir. Bunlar Türkiye Cumhuriyeti harp gemileridir. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, harp gemilerinin bütün faaliyetlerini birçok kontrol noktasında dikkatle takip eder. Gemiler seyre kalkarken birçok komutanlığa bilgi verir ve hareketleri birbirinden bağımsız komutanlıklar tarafından çeşitli sorumlulukları nedeniyle takip edilir. Hiçbir harp gemisi Deniz Kuvvetleri ve filo komutanının bilgisi olmadan gizli bir seyir icra edemez. Gemiler hareket ettiği andan itibaren Komuta Kontrol Sistemleri GPS’den aldıkları yer bilgilerini kayıt eder. Personelin bu kayıtlara müdahale etmesi mümkün değildir. 
Gemi Jurnal Kayıtları 
Bilindiği gibi darbe iddiaları Donanma Komutanlığı Askeri Savcılığı tarafından da soruşturulmuştur. Savcılığa gönderilen raporda aynen şöyle denilmektedir:
‘Kendilerine 5-7 kasım 2002 tarihleri arasında Yassıada ve İmralı Adası’nda keşif görevi verildiği belirtilen 6 adet hücumbotun (TCG Kılıç, Rüzgar, Martı,Yıldız, Karayel ve Mızrak) resmi gemi jurnal kayıtları incelenmiş ve anılan gemilerin belirtilen tarihlerde böyle bir görev icra etmedikleri jurnal kayıtlarından tespit edilmiştir.’ 
Açık ve kesin şekilde belirtilmiştir 
Bu ifade ile komutanı olduğum TCG Kılıç hücumbotunun İmralı Adası’na gitmediği, böyle bir görev icra etmediği açık, kesin ve hiçbir şüpheye yer bırakmayacak şekilde belirtilmiştir. O tarihlerde İmralı’ya gitmek üzere görevlendirildiği iddia edilen TCG Karayel ise uzun süredir makinelerine bakım yapıldığı için bu tarihte İstanbul tersanesindedir. Yani görevlendirilmişolması zaten mümkün değildir. Delil klasörlerinde yer alan diğer beş geminin jurnallerinde ise, 5-7 kasım 2002 tarihleri arasında Çanakkale Naraİskelesi’nde 10 hücumbotun olduğu ve fırtına nedeniyle Ege Denizi’ndeki planlıeğitim faaliyetlerine katılamadığı yazmaktadır. Bu husus Meteoroloji Genel Müdürlüğünün raporlarıyla da belgelenmiştir. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ise fırtınalı havalarda hücumbotların harekat icra edemeyeceğini bildirmiştir. Ayrıca Komutanlığın resmi yazısında, komutanı olduğum TCG Kılıç’ın da o tarihler arasında Nara Çanakkale’de olduğu belgelenmiştir. 
İmzasız dijital yazı kabul görmüştür 
Türkiye Cumhuriyeti Devletinin resmi makamlarının imzalı belgeleri suçsuzluğumu kanıtlayan deliller olarak mahkeme heyetine sunulmuştur. Ancak Türk Milleti adına yargılama yaptığını söyleyen özel yetkili mahkeme, devletin mührünü taşıyan 442 sayfalık imzalı belgelere itibar etmemiş, Adalet Bakanlığı tarafından atanmış kişilerin raporlarıyla, sahteliği belgelenen bir sayfalık imzasız dijital yazıyı geçerli kabul etmiştir.
Takdir yüce Türk Milletinindir.
M. Koray Eryaşa. Hadımköy Askeri Cezaevi. İstanbul. 
Böyle hukuk, böyle adalet olmaz! 
Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın şerefli kurmay subaylarından biri olan Sayın Koray Eryaşa’nın satırları aynen böyle. İçerde aylardır, yıllardır tutulan diğer askerler, siviller ve gazeteciler de onlarca, yirmilerce hatta yüzlerce hukuksuzluktan bahsetmekteler. Ancak her nedense söz konusu itirazlara, tutuklular ve onların avukatlarınca sunulan resmi delillere çoğu zaman itibar edilmiyor. Böyle hukuk, böyle adalet olmaz. Bu işin başındakiler öyle sanıyorum ki ipin ucunu kaçırdılar ve ne yapacaklarını kendileri de bilmiyorlar… 
Vicdan, hak ve hukukla hareket edilmeli! 
 
Hukuk ve vicdan her insana lazımdır. Keser döner sap döner gün gelir hesap döner. Herkes ne yaptığına bakmalı ve gelecekte aynı hukuksuzluklara ve haksızlıklara uğrayabileceklerini düşünerek vicdanla, hakla, hukukla hareket etmelidir. Suçlu olanlar varsa elbette suçlarını çekmelidir. Ancak yıllarca insanları içerde tutmanın ve uzun uzun yargılamanın savunulacak ve beğenilecek bir yönü yoktur. Bu tür uygulamalar ancak eleştiri alır. Balyoz, Ergenekon ve benzer davalarda yargılananlar en kısa sürede cezaevlerinden tahliye edilmeli ve yargılanacaklarsa tutuksuz yargılanmalıdırlar… Bu işin başka çıkar yolu kalmamıştır.
Diğer tüm yazıları için buraya tıklayın!

Etiketler // ,

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
yazar'ın diğer yazıları
makale kategorileri
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet