Skip Navigation Links

İsdemir, Çelik-İş Sendikası ve toplu sözleşme süreci

Gerçekleştirilen ziyaret de İSDEMİR Genel Müdürü Recep Özhan’a İsdemir İnsan Kaynakları Genel Müdürü Burtay Koraltan ve İnsan Kaynakları Başmüdü

Gazete Köşesi   A+a-

İletişim:0 532 728 45 53
 
İsdemir, Çelik-İş Sendikası ve toplu sözleşme süreci
 
İsdemir Genel Müdürü Recep Özhan ve bazı İsdemir üst düzey yöneticilerinin Çelik-İş Sendikası İskenderun Şubesi’ni 8 ocak 2013 Salı günü ziyaret etmeleri, nezaket ziyareti olmakla birlikte, fitne ve fesat çıkaran kimi karıştırıcıların oyununu bozdu. “İsdemir yönetimi ile Çelik-İş Sendikası İskenderun Şubesi yetkililerinin arası açık, ilişkiler çok gergin” şeklinde bir söylenti yayma gayretinde olan kimlikler gerçekleştirilen ve sıcak ve samimi bir havada geçen görüşmeler neticesi hüsrana uğradılar.
 
Genel Müdür Özhan “Allah ağzımızın tadını bozmasın”
 
Gerçekleştirilen ziyaret de İSDEMİR Genel Müdürü Recep Özhan’a İsdemir İnsan Kaynakları Genel Müdürü Burtay Koraltan ve İnsan Kaynakları Başmüdürü Hasan Durgun eşlik ettiler. Ziyaret de konuşan İsdemir Genel Müdürü Özhan, Metin Önde başkanlığındaki yönetimi bugüne kadar makamında ziyaret edemediklerini ifade ederek “Bugün burada kendilerine hayırlı olsun ziyaretleri için geldik. Hem yeni yıllarını kutluyorum hem de hayırlı olsun dileklerimi iletiyorum. 2013 yılıyla birlikte toplu sözleşme görüşmeleri sürecimiz başlamıştır. Tatlı yiyelim tatlı konuşalım gayesiyle birazdan ağızlarımızı tatlandıracağız. Allah ağzımızın tadını bozmasın. Ağızlarımız tatlı olsun ki tatlı bir toplu sözleşme sürecine girelim. Bugün Çelik-İş İskenderun Şubesi ile genel merkezdeki bazı arkadaşlar yıllardır birlikte olduğumuz ve çok sevdiğimiz arkadaşlar. Birbirimizi sayıp sevdiğimiz gibi bir birimize hem güveniyor hem de inanıyoruz. Az önce söylediğim üzere tatlı yiyelim tatlı konuşalım” diyerek genel müdür Özhan, yeni yönetime çikolata ikramında bulundu.
 
Başkan Metin Önde “Sorunlarımızı konuşarak çözdük”
 
Genel Müdür Özhan sonrası söz alan Çelik-İş Sendikası İskenderun Şube Başkanı Metin Önde ise “ Son dönemde İsdemir’de işçi kıyımı olduğu yönünde bir spekülasyon yapıldı. Oysa biz İsdemir’de böylesi olaylar yaşamadık. Açıkça söylüyorum işin doğrusu bu. Bugüne değin, İsdemir yönetiminin çalışanına, bölgeye karşı iyi niyetli duruşlarını gördük. İsdemir’e ve bölgeye yararlı olmak adına ellerinden gelen tüm çabayı gösterdiklerini gözlüyor ve biliyoruz. Biz geçen süreçte oluşan bazı sıkıntıları üst düzeyde oturup, konuştuk ve sorunları karşılıklı saygı ve anlayışla çözdük. Bundan sonra da aynı anlayışla diyaloğumuzu sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.
 
Birlikte kazanmak ya da kaybetmek
 
Şube Başkanı Önde, sözlerinin devamında ise toplu iş görüşme konusuna işaret ederek “Endüstriyel ilişkilerde kaybeden ya da kazanan olmaz. Ya birlikte kaybedersiniz ya da birlikte kazanırsınız. 2013 yılıyla birlikte toplu sözleşme sürecine girdik. Üst düzeyde hak arama vardır, düşmanlık yoktur. Sözleşmelere yaklaşım biçimimiz orta yolu bulmaktır, hak ettiğimizi almaktır. Ekmek yediğimiz iş yerimizin kaldıracağı güç oranında talebimiz olacaktır” diye konuştu. Başkan Önde son olarak emekliliği gelen İsdemir işçisi için emekliğin özendirildiği formüller uygulandığını belirterek “emekli olacak arkadaşlarımız teşvik primiyle özendirilecek. Bizlerden ayrılan işçilerimiz mutlu ayrılacaklardır” dedi.
 
Yönetim ve sendika umut verdi
 
Özetle, İsdemir Genel Müdürü Recep Özhan’ın nezaket ziyaretinde işveren ve sendika yetkilileri basın mensupları huzurunda yapıcı ve olumlu mesajlarını karşılıklı olarak verip, aralarında bir soğukluk olduğu yönündeki tezi, sıcak ve saygı çerçevesinde gelişen bir diyalogla çürütüp, yakın gelecek için umut oldular. 
Kenetlenme ve başarı 
Çelik-İş Genel Merkezi’nde Genel Başkan A.Cengiz Gül ve yönetimi, Çelik-İş Sendikası İskenderun Şube’de Metin Önde ve arkadaşları, Çelik-İş Sendikası’nın diğer şube ve temsilciliklerinde ise diğer başkan, yönetim kurulu üyeleri, temsilciler ve her bir Çelik-İş üyesi emekçi, var güçleriyle hak arama gayretlerini sürdürdükçe, toplu iş sözleşmelerinden inanıyorum ki mutlu kalkacaklardır… Bugün artık her bir çelik-iş üyesi Genel Başkan Gül kadar efor sarf edip, sendikanın daha büyümesine adına daha fazla çaba göstermelidir. 
Emekçi ve ülke kazansın 
İsdemir yönetiminin tam zamanında ve tatlı yiyelim, tatlı konuşalım mantığıyla yaptığı akılcı ziyareti bir İskenderun ve bölge yaşayanı olarak önemsiyorum. İnsanlar konuşa konuşa anlaşırlarmış. Diyalog ve uzlaşı hak arama mücadelesinde de çok önemli bir unsurdur. Dilerim İsdemir ve Çelik-İş Sendikası sendikasının bu tatlı diyalogu sürer. Diyalog sonunda da ortak bir uzlaşı çıkar ve hem çelik işçisi hem İsdemir hem sendika hem de İskenderun ve ülke kazanır…

Diğer tüm yazıları için buraya tıklayın!

Etiketler // ,

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Toplam (1) adet yorum var.
İsmail Şenocak 11 Ocak 2013 Cuma
İsdemir'de gerginlik olmaması sevindirici. Çelik sektörünün krizi sırasında çelik işçisi yani Çelik sendikasına üye işçiler kemer sıktılar ve oratalama yüzde 30 daha az maaş aldılar. Kriz atlatıldı. Bernce bu kez işveren yani OYAK fedakarlık yapıp, işçiye hakkını vermeli ve yüzde 30'luk eski kayıp ortadan kaldırılmalıdır. Genel Müdür Recep Özhan hesap kitap adamı ama biraz da hak adamı olmalı ve vicdanlı hareket etmelidir. Ortadaki güzel hava tekrardan soğuk rüzgarlara dönüştürülmemelidir.
yazar'ın diğer yazıları
makale kategorileri
 
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet