Skip Navigation Links

Çelik-İşSendikası’nın Kardemir Mitingi

Üzerinde çok konuşulan 12.12.2012 tarihi, Kardemir işçisi ile Çelik-İş Sendikası için de unutulmaz bir tarih oldu.

Gazete Köşesi   A+a-

MEDYATİK BAKIŞ
Doğan Süslü
İletişim:0 532 728 45 53
 
Çelik-İş Sendikası’nın Kardemir Mitingi
Üzerinde çok konuşulan 12.12.2012 tarihi, Kardemir işçisi ile Çelik-İş Sendikası için de unutulmaz bir tarih oldu. Kardemir A.Ş.’de iki yıldır yetkisizlik süreci yaşayan Çelik-İş Sendikası yetkilileri, Yargıtay’ın kararı neticesi Kardemir’de tekrardan yetkili sendika olunca, 12.12.2012 Çarşamba günü Kardemir Haddehane Meydanı’nda düzenlenen mitingle çelik işçisiyle buluştu, kucaklaştı… Yağmurla bir gün olmasına karşın, yağmura ve soğuk havaya aldırmayan Kardemir işçisi, yetkili sendikanın üyeleri olarak söz konusu coşkuyu doyasıya yaşadılar.
Bu meydanda beni asın!
Mitingde bir konuşma yapan Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı aynı zamanda Çelik-İşSendikası Genel Başkanı olan A. Cengiz Gül, sıklıkla andığı merhum Metin Türker’i bir kere daha anarak “Rahmetli Metin Türker, Kardemir’in kapatılma kararı verildiğinde bu meydanda ‘Kardemir kapatılırsa, bu meydanda beni asın’diyecek kadar yürekli sendikacıydı. Sizler işte böylesi bir sendikacının işçilerisiniz. Bu her sendikacının söyleyebileceği bir cümle değildir. Öyle bir liderdi ki söyleyeceğini yapabilen bir liderdi. İşte ‘ölümle pazarlık olmaz’diyen bir liderin bir sendikasını bu meydanda tekrar sizlerle buluşturma onuruna eriştik. İki yılı aşkın süredir yetkisizlik süresi yaşatıldı. Bunun sorumlusu asla biz değiliz, bu süreci yaşatanlar Kardemir işçisine hesap vereceklerini unutmasınlar” dedi.
Kardemir sevdası
Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Cengiz Gül, bir emek şehri olan Karabük’te küskünlüğe ve dargınlığa yer olmadığını ve bunu kabul etmeyeceklerini öteden beri ifade ettiklerini belirterek “Tahriklere, yalanlara rağmen asla ve asla ilkemizden, sendikal anlayışımızdan, Kardemir sevdamızdan asla taviz vermedik ve vermeyeceğiz. Bize şunlar yapıldı “yarın burada yetki alırsak 250 işçi şu kapıdan alacağız, 400 işçi şu kapıdan atacağız’ dediler, bize bu tehditlerle geldiler. Bizler de ‘işçi, işçinin kardeşidir, dostudur, biz sendikaların görevi 400 kişiyi işten atmak değildir’ dedik. Biz burada birlik beraberliği sağlayacağız” diye konuştu.
Biz bize kaldık…
Kardemir’de yapılan kavganın sermayenin kavgası olmadığına da işaret eden Genel Başkan Gül “Kardemir’i ele geçirmek isteyen insanlar, Kardemir işçisini kullanarak Kardemir’i elde etmek istediler. Neredeler onlar? O giden arkadaşlarımızın da yanlarında yoklar. Biz bize kaldık. Emekçiler, emekçilerle kalıyor. Biz hep onlarla birlikte olacağız” şeklinde konuşarak sendikal mücadelenin ahlaki, vicdani ve insani kurallar içeresinde yapılması gerektiğini ima etti.
Karabük’te yeni dönem
Mitingin diğer konuşmacısı Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan ise özetle “Mücadelemiz mübarek, toplu sözleşme yetkimiz hayırlı uğurlu olsun. Bedeni Öğle beli mezarlığında, ruhu ise bizimle beraber olan merhum Metin Türker’in ruhu şad olsun. Onun bize bıraktığı emaneti Allah’a şükür yere düşürmedik. Bütün tezgâhlara rağmen, bütün karanlık güçlere rağmen, bize emanet ettiği Çelik-İş’i namerde teslim etmedik. Onun için bugün ne kadar onur duysanız, ne kadar heyecanlansanız azdır. Gerçekten bu gün bizim bayramımız, bayramınız mübarek olsun. Karşımızdakilerin karanlık güç odaklıların sendikal güç uzantıları olması Karabük’teki mücadelemizi daha anlamlı kılıyor. Biz sadece Çelik-İş’e değil Kardemir’e değil ülkemize sahip çıktık. Bundan sonra yeni şeylere imza atacağız. Yüksek fırının bacası tütecek, Karabük ayakta kalacak ama Kardemir işçisi de namerde muhtaç olmayacak. Kardemir işçisi, hak ettiği ücreti hak ettiği statüyü saygıyı da alacak, almak zorunda. Karabük’te yeni bir dönem başlıyor” diye konuştu.
900 işçi Çelik-İş’e üye oldu
Evet, öyle anlaşılıyor ki 12.12.2012 tarihi Kardemir’de milat olmuştur. Kardemir Haddehane Meydanı’ndaki büyük buluşma birlik ve beraberlik anlamında hedefi tam 12’den vurmuş, Çelik-İş sevgisi, çelik yüreklere kazınmıştır. Karabük’ten gelen haberler, Türk Metal Sendikası’na üye yaklaşık 900 işçinin noter aracılığıyla istifa ederek Çelik-İşSendikası’na üye oldukları yönündedir. Bugünden sonra Karabük özellikle son iki yıldır aradığı huzura hızla kavuşacaktır. Bir yandan barış ve kardeşlik tesis edilirken diğer yanda da Çelik-İş Sendikası,çelik işçileri için en uygun toplu sözleşmeyi yapmanın hazırlık ve gayretinde olacaklar.
Metin Türker ruhunda pes etmek yoktur
Karabük’ten,İskenderun’dan, Ankara’dan doğan Çelik-İş güneşi, bundan böyle yurdun dört bir yanından emekçiler için her gün yeniden doğacak, yarınların daha aydınlık, daha yaşanabilir olmasına vesile olacaktır. Kardemir’de merhum Metin Türker’i mahcup etmeyen zihniyet, inanıyorum ki Türkiye genelinde de başarılı olacaktır. Çünkü biliyorum ki Metin Türker ruhunda pes etmek, durmak, yorulmak ve başarısızlığa teslim olmak yoktur. Efsane lider Metin Türker’in sendikal anlayışının ardından giden Çelik-İş Genel Başkanı Cengiz Gül, bu nedenle önümüzdeki yıllar ve aylarda daha da başarılı olacak ve sendikası ve konfederasyonuyla birlikte çelik işçisinin, işçilerinin yüzünü her daim güldürecektir…
 
 

Diğer tüm yazıları için buraya tıklayın!

Etiketler // ,

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
yazar'ın diğer yazıları
makale kategorileri
 
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet