Skip Navigation Links

İSSİAD, Recep Atakaş, Çelik-İş ve ziyaret

Şube Başkanı Metin Önde’den sonra söz alan İSSİAD Başkanı Recep Atakaş ise “Şahsım için söylediğiniz güzel sözlere teşekkür ederim.

Gazete Köşesi   A+a-

MEDYATİK BAKIŞ
Doğan SÜSLÜ
İSSİAD, Recep Atakaş, Çelik-İş ve ziyaret
İskenderun Sanayici ve İşadamları Derneği (İSSİAD) yönetimininim Başkan Recep Atakaş başkanlığında Çelik-İş Sendikası İskenderun Şube ziyaretini izleyen gazetecilerden biri de bendim.
Çelik-İş Sendikası İskenderun Şube Başkanı Metin Önde kendisini ve yeni yönetimi kutlamaya gelen heyeti sendika ana giriş kapısında karşılayarak daha en baştan saygıda kusur etmeme nezaketi gösterdi. Çelik-İş sendikası İskenderun Şube Başkanı Metin Önde kabul sırasında İSSİAD Başkanı Recep Atakaş içinde kulağa çok hoş gelen sözler sarf etti…
Başkan Metin Önde “Atakaş benim için önemli bir isim”
Kabulde konuşan Başkan Önde “Recep bey benim için önem arz eden bir isim. İyi bir işvereni yardımsever bir insan ve güzel meziyetleri olan bir büyüğümüz. Kendisinin benim yanımda özel bir yeri ve kıymeti vardır. Bir de Kırıkhanlı olması dolayısıyla Recep bey hemşerim oluyor. Bizler, insanlara istihdam yaratanın boyuna posuna bakmadan elini öperiz. Sizin gibi değerli iş adamlarımızın, sanayicilerimizin verdiği katkılardan dolayı daha huzurlu yaşıyoruz. Sayın Atakaş, MMK Atakaş vasıtasıyla 2.500 kişiye istihdam yaratmıştır. Şahsında tüm iş adamlarımıza şükranlarımızı sunuyor ve sendikamıza desteklerinizi bekliyorum. Kimseyle kavga etmeyeceğiz. İş yerlerimizin ekmek teknelerimiz olduğunu bilerek sendikal duruşumuzu da bu bilinçle göstereceğiz. Biz körfezin özgün ve yerel sendikasıyız. Gerek genel başkanımız gerekse de genel mali sekreterimiz buradan, içimizden çıkmıştır. Çelik-İş Sendikası olarak desteklerinizi bekliyoruz” diye konuştu.
Recep Atakaş “ Bölge de onlarca Atakaş var…”
Şube Başkanı Metin Önde’den sonra söz alan İSSİAD Başkanı Recep Atakaş ise “Şahsım için söylediğiniz güzel sözlere teşekkür ederim. İskenderun, Hatay ve bölge olarak şanslıyız. Bölgede bir Atakaş yok, onlarca yüzlerce Atakaş var. İstihdam sorununu bu yörede hemen hemen aşmış durumdayız. Daha fazla istihdam olacak ama yer sorunumuz var, yatırım için yer bulamıyoruz. Hassa Tüneli Projesi yaşama geçerse, G.antep, K.maraş ve Diyarbakır gibi illerimizden bölgeye yatırımcı geleceğini düşünüyorum. Yer sorununu çözmüş olsak belki yıllar önce bir Gebze olmuştuk. Hala vakit geçmiş sayılmaz. Burası enerji bölgesi ilan edildi. Sanıyorum bölgede enerji yatırımları da hız kazanacaktır. Biz Cengiz Gül’den memnunduk. Sendikaları ayrı görmüyoruz. Size ve arkadaşlarınıza başarılar diliyoruz. Allah hayırlı etsin” şeklinde konuştu.
Mustafa Baştuğ’dan isabetli öneri
Sohbet ortamında geçen ziyaret sırasında İSSİAD Yönetim Kurulu Üyesi sanayici Mustafa Baştuğ, İskenderun Spor ile İDÇ Spor’un birleşmesi konusunda tekrardan bir çalışma başlatılmasını önererek “Bu sezonu kaçırdık. Gelecek sezona yetişecek şekilde, bugünden bir çalışma başlatalım ve iki güzide takımımızı birleştirelim” dedi. Başkan Önde İDÇ Spor Kulüp Başkanı olması hesabıyla bu konunun birinci dereceden Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Cengiz Gül’ün yetki ve sorumluluğunda olduğunu ifade ederek, onun namına konuşamayacağını ancak gerek iki tarafı buluşturma gerekse ikna anlamında elinden gelen her tür desteği iki takımın tek çatı altında toplanması için gösterebileceğini ifade etti.
Hedef Süper Lig olursa
Sanayi Baştuğ’un bugünden çalışma başlatılması önerisini ben mantıklı buldum. İki kulübün ileri gelenleri, kentin kanaat önderleri, iş dünyası ve diğer taraflar mülki amir ya da belediye başkanı önderliğinde bir araya gelip bugünden bir çalışma başlatırlarsa, konu olgunlaşır ve yaşama geçerek gelecek sezona yetişir. Sayın Baştuğ’un makul önerisine Sayın Recep Atakaş’da katkı sunarak “Böylesi bir birleşmede bir de hedef ortaya konmalı ve hedefin Süper Lig olduğu ifade edilmelidir” diyerek birleşmenin ve elde edilebilecek başarının hem çıtasını yükseltti hem de birleşmeyi cazip hale getirecek bir hedef ortaya koydu.
Atakaş hemen her yerde
Kısaca İSSİAD’ın ziyareti, hayırlı olsun ziyaretinden öte hayırlara vesile olacak pek çok konunun karşılıklı konuşulup, tartışıldığı bir ziyaret oldu. Esasen Sayın Atakaş benzer ziyaretlerle sürekli kentin ve iş dünyasının nabzını tutuyor, kaynaşma, dayanışma ve diyalog ortamının her daim sıcak tutuyor. Bugün Recep Atakaş’ı gerek İSSİAD Başkanı etiketiyle, gerek Atakaş Şirketler Grubu’nu temsilen gerekse de sade vatandaş Recep Atakaş etiketiyle pek çok etkinlikte, cenazede, taziyede, açılışta, düğünde, hayır işlerinde, sempozyumda, konferanslarda görebiliyoruz. Bir İskenderun ve bölge yaşayanı olarak Recep Atakaş, olabildiğince her yere yetişmeye çalışıyor, sosyalpaylaşım projelerinde görev alıyor, her kesimden herkesi kucaklayarak adeta bir değil birden fazla derneği, kurumu ve kurumsal kimliği temsil eden çok yönlü bir isim olarak öne çıkıyor.
Bu tür ziyaret ve diyalogları önemsiyorum
Özetle, Atakaş’ın adım attığı her mekan, ziyaret ettiği her makam en kötü ihtimalle iletişim, diyalog, dost meclisi ve fikir jimnastiği anlamında hareketleniyor, renkleniyor, şenleniyor, bereketleniyor ve ilgi odağı oluyor. Başkan Atakaş önderliğindeki son İSSİAD ziyareti de, bence Çelik-İş’ in mevcut hareketliliğine biraz daha renk ve hareket getirdi. Her alanda karşılıklı sevgi ve saygı ve diyalogun sürmesini çok önemsiyor ve bu tür ziyaretlerin belirli zaman aralıklarıyla sürmesini diliyorum…
 


Diğer tüm yazıları için buraya tıklayın!

Etiketler // ,

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Toplam (2) adet yorum var.
hasanselv 25 Kasım 2012 Pazar
isdemir hisselerini alanlar hayrını görmeden tek tek vefat ediyorlar zalim çelik-iş..isdemir havasının verdiği hasardan..çoğu mahsus sürüncemede bıraktığınız bu hisse olayı çözülse tedavi olabilecekti..bu kadar zülüm kerbelada bile olmadı..işçi olmasaydı bu hisseler verilirmiydi..bekide başka sendika olsaidi daha çok hisse payı alabilirdi belki..işçi düşmanı bu sendikayı ziyaret edenleri protesto ediyorum..
Serkan Yardıç 23 Kasım 2012 Cuma
Recep Atakaş, bölgemiz ve ülkemiz için gerçekten önemli bir değer. Ufku oldukça geniş olan atakaş'ın önümüzdeki yıllarda marka yatırımlarla bölgeye yeni istihdam alanları yataracağına inanıyorum. Elinden geldiğince milleti, ülkesi ve bayrağı için çalışan bu kıymetli şahsiyeti saygıyla selamlıyor, kendisine sağlıklı ve başarılı bir uzun ömür dliyorum.
yazar'ın diğer yazıları
makale kategorileri
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet