Skip Navigation Links

Çelik-İş Sendikası, Cengiz Gül ve Barış Meşalesi

Çelik-İş Sendikası İskenderun Şubesi olağanüstü kongresini İsdemir Konferans Salonu’nda izleyen gazetecilerden biri de bendim.

Gazete Köşesi   A+a-


Çelik-İş Sendikası, Cengiz Gül ve Barış Meşalesi
Çelik-İş Sendikası İskenderun Şubesi olağanüstü kongresini İsdemir Konferans Salonu’nda izleyen gazetecilerden biri de bendim. Olgun ve sakin bir havada geçen genel kurul sonrası, Metin Önde daha önce beklendiği üzere Çelik-İş Sendikası İskenderun Şube Başkanı seçildi… Sendikanın Şube Sekreterliğine Hacı Gönül, seçilirken, Şube Mali Sekreterliğine Tuncay Avcı, Şube Teşkilatlandırma sekreterliğine Musa Okçu, Şube Eğitim Sekreterliğine Murat Kayış seçildiler.
Kardemir’de Barış Meşalesi
Olağanüstü kongrede bir konuşma yapan Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı A.Cengiz Gül , Karabük’te küskünlük olduğunu insanların bir birine selam vermediğini, Karabük’e barış getirmenin kendileri için bir sorumluk ve görev olduğunu ifade ederek özetle şöyle konuştu; “Sendikalar Türkiye’deki her 100 işçiden 6’sını örgütleyebilmiş kalan 94 işçi sendikasız kalmıştır. 89 yılında Çelik-İş Sendikası’nda görevim olmadığı için bir nefer olarak bulunmuştum. Bugün sendikanın genel başkanı oldum ama şahit olunuz ki bir nefer olarak Çelik-İş’e çalışacağım. Sendikacılık bir meslek değil unvandır. Sendikacılığı meslek dalı olarak görenler mücadeleyi başarısızlığa götürürler. Sendikacılık lüks makam otomobillerine binmek, koruma ya da korumalarla dolaşmak değildir. Yaşantımızda bir değişiklik olmayacak. Eşlerimiz yine pazardan alış verişlerini yapacak beni yine Ankara’da, İskenderun’da Karabük’te korumasız göreceksiniz. Karabük’te sokakta insanlar bir birlerine selam vermiyorlar. Bir emek kentinde çok olmanın, güçlü olmanın da getirdiği sorumluluklar var. Kurban Bayram’ında Karabük’te kürsüye çıkarken Kardemir’e ve Karabük’e barışı getirmenin bizim için bir görev olduğunu düşündüm ve Kardemir’de Barış Meşalesini yaktık… ” diye konuştu.
Cengiz Gül “Anadolu’da olacağız”
Genel Başkan Gül, sözlerinin devamında ise “Elbette sendikalı işyerlerimiz önemlidir anacak sendikasız iş yerleri bizim için daha önemlidir. Sendikalaşma oranını yüzde 6’yı yüzde 7’lere, 10’lara ve 30’lara çıkarmadığımız sürece yetersiz kalırız. Ben ‘Burayı sizlere emanet ettim ve gidiyorum’ demiyorum. Yine her fırsatta İskenderun’da, Kayseri’de, Karabük’te, İstanbul’da olacağım. Bizi kimse kolay kolay Ankara’da göremeyecek” dedi. Gül, konuşması sonrası salonda bulunan işçiler tarafından uzun uzun ayakta alkışlandı.
Bayram Altun ve temennisi
Çelik-İş Sendikası Mali Sekreteri Bayram Altun’da duygusal bir konuşma yaparak, işçilerden helallik aldı, kendisi de herkese hakkını helal etti. Mali Sekreter Altun, sendikanın her kademesinde görev yaptığını bugün getirildiği görev de de sendikaya yararlı olma gayretiyle var gücüsüyle çalışacağını, çalışma heyecanını kaybettiği gün ise kendi isteğiyle koltuğunu bir başka nefere bırakma temennisinde bulundu.
Başkan Metin Önde ve hedefi
Çelik-İş Sendikası’nın yeni Şube Başkanı Metin Önde ise A.Cengiz Gül’den sonra İskenderun Şubesi’nde başkanlık yapmanın zorluğuna dikkat çekerek “Genel Başkanımız Cengiz Gül, dilediği zaman İskenderun Şubesi’ne gelebilir. Onun varlığı bize güç verir. O bize güç verirken biz de ona yanında olduğumuzu hissettiririz. Hedefimiz Osmaniye’de bir şube ve İskenderun’da 2 nolu şubeyi kurmaktır. Bize verilen sorumluluk ve desteğin farkındayız. Bölgemizde sendikasız işçi bırakmama gayretiyle çok çalışacağız” şeklinde konuştu.
Metin Türker ruhu
Evet, 4 Kasım 2012 Pazar günkü Çelik-İş İskenderun Şubesi’nin olağanüstü kongresini sizlere özetlemeye çalıştım. Toparlarsam, Çelik-İş Sendikası’nın genel merkezi sayılan İskenderun Şube, Başkan Önde önderliğinde yine önde olmayı sürdürme çabasında olacak. Genel Başkan Gül, pozitif enerjisini Ankara’da masa başında oturarak köreltmeye niyetli değil. Sahaya inip, enerjisini ülke çapında sinerjiye dönüştürmek, yüreğinde hissettiği merhum Metin Türker ruhunu her bir çelik-iş ya da Hak-İş Konfederasyonu üyesine yansıtmak arzusunda. Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Gül bu nedenle ayrı söyleyip, ayrı yaşamak yerine, olduğu gibi görünüp abartısız yaşamak niyetinde. Allah gönlüne göre versin…
Başkan Önde ve yönetimini kutluyorum
Yazımı sonlandırmadan önce Metin Önde ve yönetimindeki isimleri ayrı ayrı kutluyor, yeni görevlerinde başarılar diliyorum. Son olağanüstü kongreyle çelik işçisi bir kere daha demir gibi çelik gibi kenetlenmeyi bildi… Öyle görünüyor ki Çelik-İş Sendikası bundan böyle Türk sendikacılık tarihine yeni ve çok önemli notlar düşecek…
 
 

Diğer tüm yazıları için buraya tıklayın!

Etiketler // ,

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
yazar'ın diğer yazıları
makale kategorileri
 
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet