Skip Navigation Links

Payas ilçe olmalıdır…

Köşe yazarımız Doğan Süslü, Payas’ın ilçe olma konusunu yorumladı… Süslü “Payas gönüllerde çoktan ilçe olmuştur”

Gazete Köşesi   A+a-

MEDYATİK BAKIŞ
Doğan Süslü
İletişim:0 532 728 45 53
e-mail:[email protected]
Payas ilçe olmalıdır…
Demir ve çeliğin üssü, çelik sektörünün kalbinin artığı Payas’a yakın geçmişte “İlçe olacaksınız” diye söz verenler bugün TBMM’ne sunulan Büyükşehir Yasa Tasarısı’nda Payas’ı pas geçmiş, görmezden gelmişlerdir. Arsuz’la, Payas ilçe kriterleri göz önüne alınarak kefeye konduğunda açık ara ağır basan Payas olacaktır…
Madem konuyla ilgili sözler verilmiş, Payas halkı umutlandırılmıştır, bunun gereği yapılmalıdır. Sonuçta Kanun Tasarısı, TBMM’nden geçmeden bazı düzeltmeler ya da yeni düzenlemeler yapmak mümkündür. Esasen çelik sektörünün kalbinin attığı Payas’ın ilçe olması bölgenin ekonomik gelişimini de olumlu yönde katkı sağlayacaktır.
Bakan Ergin’e kuşatma
Hatay’ı, Payas beldesini ve yöreyi en iyi bilenlerden biri Adalet Bakanı Sadullah Ergin’dir. Payas’ı, Sadullah Ergin’e anlatmak yerine Sayın Ergin’den Payas’ı dinlemek gerek. Özetle Payas’ın ilçe olması gereğini en iyi bilenlerden biri Bakan Ergin’dir. Çeşitli siyasal ve ekonomik dengeler belki bölge milletvekili aynı zamanda Adalet Bakanı olan Sadullah Ergin’i, Payas konusunda kararsız bırakmış olabilir. Ayrıca şu sıralar gerek Dörtyol, gerekse Payas ve Karayılan halkının önde gelen kanaat önderleri, aydınları, ileri gelenleri ve sivil toplum örgütleri Bakan Ergin’i kuşatıp, psikolojik baskı unsurlarının her çeşidini deniyor olabilirler.
Payas gönüllerde ilçe olmuştur
Her ne olursa olsun Payas belde gömleğinden çıkıp ilçe gömleği içine girmiştir. Güneş balçıkla sıvanmaz, dayanağı olmayan bent de bent olamaz… Gerek hükümet yetkilileri gerekse Bakan Ergin, vakit geçirmeksizin Payas’ın hakkını Payas’a vermelidir. Aksi halde Payas beldesi belde olarak kalsa bile gönüllerdeki ilçe kimliğiyle hemen her seçim Ak Partiye sıkıntılı seçimler yaşatacak, Ak Parti, Payas ve havalisinde seçim sandıklarının içinden oy anlamında çıkamayacaktır.
İddialı olmak daha akılcı
Oysa yasa tasarısı meclisten çıkmadan Payas’la ilgili ilçe düzenlemesi gerçekleştirilirse, iktidar partisi Payas ve civarında oldukça iddialı bir konuma gelecektir. Tersi olduğunda yani Payas bugün olduğu gibi belde olarak kaldığında ise Payas iktidar partisinin yumuşak karnı olacaktır. Sadece partiler üstü seçmenler değil aynı zamanda muhalefet partileri sazları ellerine alıp, Ak Partiyi ispatlı ve dayanaklı bir biçimde yerden yere vuracaklardır.
Milletvekili Dudu ve eleştirisi
Ana muhalefet partisi CHP’nin Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada iktidarı Payas konusunda daha bugünden fena köşeye sıkıştırmış ve açıklamasının bir bölümünde şunları ifade etmiştir; “Ben de bölgenin bir vekili olarak Payas’ın ilçe olmasını istedim. Bu konuda yasa teklifi vererek bölgedeki tüm siyasetçilerden parti ayırımı yapmadan destek istedim. O zaman hiç ses çıkartmayanların gerçek düşünceleri büyükşehir yasa tasarısı ile ortaya çıktı. Eminim Payas halkı artık gerçekleri tüm çıplaklığı ile gördü. Bundan sonra kendilerini kandırarak oy almaya çalışan siyasetçilere kanmayacak ve ilk seçimde bunun hesabını soracaktır. Türkiye’nin birçok ilinden bile büyük ve gelişmiş olan bir beldeyi, bir mahalleye dönüştürmenin akla, mantığa ve gerçekliğe uyan bir yanı yoktur. Başta Adalet Bakanı Sadullah Ergin olmak üzere, bölgede siyaset yapan AKP’lilerin Payas’lıların yüzüne nasıl bakacaklarını doğrusu çok merak ediyorum.”
Son dakika golü gelebilir
Leb demeden leblebiyi anlayan Bakan Ergin bence Payas konusunda muhalefete yumuşak karın ya da siyasi açık vermez. Hatay’ın siyasi emarını çeken bir siyasetçi olarak son dakika düzenlemesiyle işin gereğini yapar ve hem partisi adına verilen sözleri tutmuş olur hem de muhalefete siyaseten son dakika golü atmış olur… Kısaca ben Payas’ın uzatmalarda ilçe olacağını tahmin ediyorum. Dileğim işin uzatmalara kalmadan daha geniş bir zaman dilimi içinde halledilmesidir…
 
 

Diğer tüm yazıları için buraya tıklayın!

Etiketler // ,

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
yazar'ın diğer yazıları
makale kategorileri
 
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet