Skip Navigation Links

Milletvekili Adaylığı

Haziran'da yapılacak seçimlere,milletvekili olmak için partilere aday adayı baş vurusunda bulunan çok sayıda vasıflı vasıfsız insan görüyoruz.

Selahattin Ceylan

Gazete Köşesi   A+a-

Sanıyorum bu sefer daha öncekilere nazaran sayıca daha fazla aday adayı var..
Böylece partiler aday adaylığı için aldıkları paralarla kasalarını da doldurmuş oluyor.
Kendi kendime soruyorum. Acaba insanlar millet vekili olmak için neden bu kadar iştahlılar ? Zira sadece aday adaylık için 2000 tl.ile 7500 tl arasında para yatırmak gerekiyor. Sonrasında yapılacak harcamaları düşünün artık.
İnsanlar varını yoğunu ortaya koyduğuna göre millet vekilliği kazançlı bir iş olduğu ortada...Öyle bakmayın siz. Vatan,millet,Sakarya,halka hizmet için varım sözlerine. 
Yine bildiğimiz sahneler yaşanacak " Evet diyenler " Hayır diyenler "Eller kalkacak inecek " Kabul edilmiştir " Ya da " Reddedilmiştir " denilecek. Oldu bitti maşallah...
Elbette bu kadar aday adayı içerisinde çok vasıflı,kaliteli,dürüst, vatanını milletini düşünen.mecliste hak ve halk için mücadele edecek millet vekilleri olacaktır. Ama sayıları ve güçleri her zaman olduğu gibi yetersiz kalacaktır. Aday adayları arasında yakından tanıdığım,takip ettiğim,ailesini ve konumunu bildiğim çok kaliteli ve vasıflı insanlarımız mevcut. Dileğim odur ki, bu tür insanların daha da çoğalması ve meclise girebilmiş olmasıdır. Bu gerçekleştiğinde ülkemin geleceğini daha aydınlık görebilme umutlarım artmış olacaktır.
Sözlerimin başında sormuştum" İnsanlar vekil olmak için neden bu kadar iştahlılar ? " diye.
Bana göre ;
1. Gerçekten ülkemizin iyi yönetilmediğini düşünen, ya da " Ben olsam daha iyisini yaparım" diyen,bilgi ve birikimlerini, tecrübelerini,enerjilerini vatanı ve milleti için kullanmaya gönüllü vatan severlik ruhuyla aday olanlar, (tercihimizdir)
2. Millet vekilliğinin dokunulmazlığına ve avantajlarına sahip olmak için aday olanlar,
3. Çevresine ve yukarıdakilere reklam ve (Bende sizdenim) mesaj gönderebilmek için aday olanlar,
4. " Benim neyim eksik ?" kompleksiyle aday olanlar, 
5. Rant ve çıkar elde edebilmek için aday olanlar,
6. Rantlarını ve çıkarlarını kaybetmek istemeyenler.( mevcut vekillerden)
7. Ve en önemli nedenlerden biri de, birikmiş suçlardan ( hırsızlık,yolsuzluk,fuhuş,uyuşturucu ve silah kaçakçıları,cinayet,terör vs.) kurtulmak için aday olanlar.
Velhasıl bu nedenleri çoğalta biliriz..

Bazı insanlar var ki, " İlla da bir şey olacağım ! " inancı ve hırsıyla hemen hemen her seçimde ,(yerel,genel fark etmez) aday olurlar. Millet vekilliği olmadı Belediye başkanlığı, o da olmadı yeniden vekil adaylığı, yine olmadı tekrar başkan adaylığı. Allah'tan Muhtarlığa aday olmuyorlar.Her halde muhtarlık onlar için yeterli bir makam değil. Mübarekler sanki tüm seçimlerde adaylık için abonman bileti satın almışlar..smile ifade simgesi
Halbuki çevre bakanı, millet vekili olmak isteyenleri uyarıyor.
Çevre ve Şehircilik bakanı Sayın İdris Güllüce bakın ne diyor ? ;
"Siz de sanmayın milletvekilliği öyle çok paralı maralı iş değildir. Milletvekili olduğunuzda sanırsınız ki, çok parası marası olur. Milletvekilleri ay sonunu zor getirir, onu da söyleyeyim. Bu hayır işi paranın çokluğundan değil, gönlün çokluğundan. Allah nice paraları var, çuvallara sığmıyor ama hayır nasip etmiyor. "
Gel de şimdi üzülme .. Vah vah ! Vah ki ne vah !

Bakın ne kadar alacaklarmış ?
Haber Türk’ de yer alan habere göre; milletvekillerinin emekli aylıkları yüzde 9.5, maaşları da yüzde 7 oranında artacak. Emekli aylığı almakta iken çalışmaya devam eden milletvekilinin eline geçecek aylık para bin 700 lira artarak 23 bin 200 lira olacak. Görevleri devam eden 536 millet vekilinden 400’ü emekli aylığı da 
alıyor.
Tabii bu rakamlara bakanların ayrıca aldığı görev tazminatı hariç.

 

Hadi bakalım, bakan haklı kardeşim. " Gel de bu parayla geçin ?"

Ne diyelim ? Memlekete ,millete hayırlı olsun......

Diğer tüm yazıları için buraya tıklayın!
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
makale kategorileri
 
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet