Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ

Adayları ekranlara taşıyarak tanımaya ve tanıtmaya çalışıyorlar..

Selahattin Ceylan

Gazete Köşesi   A+a-

 Cumhurbaşkanlığı seçimine bugünü saymaz isek iki gün kaldı. Adaylar son kozlarını, son söylem ve propağanda çalışmalarını hızlandırmış vaziyetteler.

Televizyon kanalları ardı ardına adayları ekranlara taşıyarak tanımaya ve tanıtmaya çalışıyorlar..

Günlerdir bu seçimde adaylar arasındaki yarışın adil olup olmadığı tartışıldı lakin sonuç "aynı tas aynı hamam"

Adaylardan biri tüm devlet olanaklarını ve devlet makam,mevki ve araçlarını kullanarak seçim çalışmaları yapıyor,diğer iki aday ise kendi kısıtlı olanaklarıyla bir şeyler anlatmaya ve bu yarış ipini göğüslemeye çalışıyorlar.. Yani adaylardan biri bana göre 3-0 önde başlamış oluyor. Adil mi ? sorusu anlamsız kalıyor..

 

Adaylardan Sayın Selahattin Demirtaş'ın mitinglerde, röportajlarda,ekranlarda söylediklerine baktığımızda aklı başında,demokrasiye inanmış,huzur,barış isteyen her yurttaşın bu düşüncelere katılmaması, takdit etmemesi mümkünmüdür ? Hatta seçim simgesi nar fügürü içeriğini de çok anlamlı bulduğumu da söyleye bilirim.. Bunlar çok güzel ve yıllardır özlemini duyduğumuz,arzu ettiğimiz temennilerdir.

 

Ancaakkk !

 

2002 yılında yapılan genel seçimlerde Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın alanlarda söylediği bu ve buna benzer temenniler geliyor insanın aklına hemen.

" Milli Görüş gömleğini üzerimizden çıkardık", " Şeffaf olacağız " , " Demokrat olacağız ", Tüm kesimleri kucaklayacağız " " Barış ve huzuru getireceğiz " " Adaleti sağlayacağız " , Tüm kesimlere eşit mesafede olacağız " gibi kısaca özetlediğim vaatlerde bulunulmuştu. ( 2002 Akp'nin seçim vaatlerini incelediğinizde bunları ve daha fazlasını görebilirsiniz..)

 

Peki, geldiğimiz nokta da bunların hangisi gerçekleşti ?

 

Bu yüzden Sayın Demirtaş'ın bu vaatlerine bir arkadaşımın çok kullandığı bir sözle cevap vermek istiyorum..

 

" GÜLESİM GELİYOR AMA İNANASIM HİÇ GELMİYOR "

 
Diğer tüm yazıları için buraya tıklayın!
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
makale kategorileri
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş