Skip Navigation Links

Bayramlar

Bir bayramı daha geride bırakmış bulunuyoruz.

Selahattin Ceylan

Gazete Köşesi   A+a-

 Bayramlar ; Sevgi, Neşe, sevinç, birlik, dayanışma, barış, hoş görü ve bütünleşme günleridir. Oysa günümüzde bu kavramların geçerli olduğunu, yeterli uygulanabildiğini ya da tüm insanlarımızın bu bayramı huzur içerisinde ve neşeyle geçirdiğini söyleyebilirmiyiz ? Sanmıyorum..

 

Dünya da çeşitli coğrafyalarda yaşayan Türk'lere ve müslümanlara yönelik katliamlar ve zulümler devam ederken bizlerin de bu bayramı sevinçle karşılamış olmamız mümkünmüdür ? Vicdanlarımız rahat olabilmişmidir ?

 

Musul Baş konsolosluğumuza yapılan baskın sonucu 49 insanımızı hala esir tutan Işid terör örgütü, bayramı bu insanlarımıza ve ailelerine zehir etmiştir.

 

Yine aynı vahşi terör örgütü Musul, Kerkük ve diğer bölgelerde ramazan,bayram demeden Türkmen ve Alevi kardeşlerimizi katletmiş onlarca ocağı söndürmüş ve söndürmeye de devam etmekte.. Nice bebelerin yetim kalmalarına sebep olmaktadır.

 

Pkk terör örgütü çocuklarımızı dağa kaldırarak ( sözde barış sürecindeyiz ) ailelerini perişan etmiş, bayram sevinci yaşamalarına engel olmuştur.

Aynı terör örgütü üç askerimizi şehit etmiş, aile ocaklarını bayram yerine kan,göz yaşı ve matem sarmış , yürekleri dağlamıştır.

 

Doğu Türkistan'da Uygur Türk'lerine Çin'liler tarafından yapılan zulüm ve katliam göz ardı edilmekte, vahşice soydaşlarımız katledilmektedir.

 

Gazze'de, İsrail tarafından müslüman Filistinli kardeşlerimizin günlerdir yaşadığı zulüm ve katliam karşısında bayram sevinci yaşanabilirmi ?

 

Daha dün " Gezi parkı olayları " dolayısıyle gencecik fidanlarımızı kaybetmenin acısı yüreğimizde dururken , Soma'da 301 canımızı toprağa koymuşken ve aileleri perişan haldeyken bayram sevinci ola bilirmi ?

 

Bu kadar acıya,göz yaşına,katliamlara rağmen bayram kutlamış olanların bayramı kutlu olsun..

 

Hiç bir coğrafyada; bir tek canın bile katletilmediği,zulüm görmediği,barışın,sevginin,huzurun hakim olduğu bayramlar görmek dileğiyle...

 
Diğer tüm yazıları için buraya tıklayın!
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
makale kategorileri
 
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet