Skip Navigation Links

Özüne Güven

Hayatımızın, bugünlerde ne kadar yorucu ve zor olduğunu söylememe gerek yok sanırım.

seda ağçam

Gazete Köşesi   A+a-

seda ağçamseda ağçam 
seda@8gunhabercom
Hepimiz labirente sıkıştırılmış ve doğru yolu bulmaya çalışan denekler gibi sonunda bizi bekleyen ödülü hak etmek için didinip duruyoruz. Başımıza her ne gelirse gelsin yaşamaktan vaz geçmiyor belki söve söve belki de daha olumlu düşünüp yaşadıklarımızı bizi bir üst seviyeye taşıyacak basamaklar olarak görüyoruz. Haklısınız.
 
Hayat cinsel yolla bulaşan ölümcül bir hastalıktır. (wody Allen) Yani bu hastalıktan ötürü filmin sonunda hepimiz ölüyoruz. Peki, ölümlü dünyada neden bizi ayaklarımızdan tutup aşağı çekmeye çalışan şeyleri öldürmüyoruz da hayallerimizi öldürüyoruz? Hepimiz içi çekilmiş hortlak gibi ortalıkta dolaşıyoruz. Biliyorum aklınızdan geçen iyi şeylerin karın doyurmadığını söyleyeceksiniz belki de olumlu düşünmek zembille ekmek koymaz önünüze ya da açken karnınızın doymasını sağlamaz belki de ama kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlar. İyi hissetmeniz sonucunda kendinize olan güveniniz artar ve vazgeçme noktanız başlama noktanız olur. O zaman kaybetmeyi alışkanlık haline getirmeyip ellerinden geleni yapma konusunda dünya markası olan insanların hep birlikte göz atmaya ne dersiniz?
 
Jeff Bezos, bir çok başarısız iş denemesinden sonra garajında kitap satışı bile yapmış biri olarak amazon adlı siteyi kurma fikrini hayata geçirerek şu an için 112 milyar dolar servetiyle dünyanın en zenginleri arasında kendine yer bulmayı başardı.
 
Coco Chanel, I. Dünya savaşına eşlerini askere göndermiş kadınları sıkıcı korselerden kurtararak sportif kıyafetler tasarladı ve kendine olan öz güveni sayesinde Chanel markasını hayata geçirmiştir. Sahip olduğu başarılar ve girdiği riskler sonucunda en önemli 100 kişisi listesine giren tek modacı olmayı başarmıştır.
 
Omaha Kahini lakaplı Wall Street denilince akla gelen ilk isimlerden biri olan Warren Buffet tam bir borsa simsarı . 32 yaşında milyoner olan ve 7 farklı şirketi olan warren tekstilden sigortaya birçok alanda kendini kanıtlamış biridir. Bunlarla kalmayıp dünyanın en zengin ismi olarak 2008 yılında listenin başında kendine yer buldu. Warren amca ekonomik krizleri kendisi için fırsat kapısı olarak görüyor ve bunda da başarılı olduğunu söylememe gerek yok sanırım.
 
10 yaşında kibrit satarak ticaret hayatına atılan İngvar Kamprad 17 yaşında biriktirdiği paranın üzerine, babasından aldığı borçla IKEA’yı kuruyor. Yenilikçi tarzıyla bilinen İngvar sıkı durun okumayı geç söküyor. 90’lı yaşlara gelmesine rağmen hala çalışıyor ve ölmeye bile zaman bulamadığını söylüyor.
 
Eınstein, Nicola tesla, gibi bilim dünyasında çığır açmış isimler küçük yaşlarda işe yaramaz oldukları gerekçesiyle öğretmenlerinden tam not alamamış insanlarken günümüzde ise onlara çok şey borçlu olduğumuzu söyleyebiliriz.
 
Mustafa Kemal Atatürk, Mahatma Gandi, Martin Luther King gibi isimler ise milli mücadele ruhuyla harmanlanmış cesaretleriyle bir ülkenin insanlarının kaderini değiştirmek için girdikleri mücadele sonucunda elde ettikleri sonuçla vampir gibi kan emici olan emperyalist devletlere hadlerini bildirmişlerdir.
 
Özünüze güvenin çünkü sizi asla terk etmeyecek bir şey varsa o da özünüzdür. Boşuna dememişler insan yedisinde ne ise yetmişinde de o dur diye. Başkalarının sizin hakkınızda ne düşündüğünü önemsemeyi bırakın çünkü hayat başkalarının hayatını yaşamak için çok kısa. Siz yemek siparişi verirken başkalarının zevklerine göre mi sipariş veriyorsunuz. Ya da mağazaya girdiğinizde falan kişinin zevki bu bana da ona göre bir şeyler bulun mu diyorsunuz. Neden başkalarının hayatını elbise gibi üzerinizde taşıyorsunuz. Ya da neden başkalarının gözlükleriyle hayata bakmaya çalışıyorsunuz?
 
Kendinize güvenin ve varlığınızın dünya denen bu 8 milyar parçalı puzzle de bir önemi olduğunu unutmayın. Siz yoksanız bir şeyler eksik kalacak. Kendinizi sevin ve her zaman başarılı olmak zorunda da değilsiniz. Unutmayın her zaman gülmüyoruz. Her zaman zengin olmak zorunda da değiliz. Ama her zaman olmamız gereken bir şey var o da KENDİMİZ lütfen kendiniz olun ve kendinize gelin. Burada Duygu Asena’ya kulak verelim. Kendini sevdirmek için kendinden vazgeçmek belki de karşıdakinin saygısını yok edecek tek şeydir. Hayatında kendi devrimini yaratmazsan olmaktan korktuğun insana dönüşürsün. Netlik dünyaya sadece netlik verin. O zaman hattın diğer ucunda iyi haberler olacaktır. (Tanrılar Okulu)
 
Sizi özünüzle baş başa bırakıyorum. Bence harika romantik bir başlangıç olacak. Kalın sağlıcakla
 
 
Diğer tüm yazıları için buraya tıklayın!
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
makale kategorileri
 
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet