Skip Navigation Links

Güzellik Merkezleri Ne Kadar Güvenilir ?

Güzelleşmek İsterken Çirkinleşiyor, Kabus Dolu Bir Hayata İzin Veriyoruz !

Işılay Köybaşı

Gazete Köşesi   A+a-

Günümüzde bazı sektörlerin gelişmesiyle oluşan bir çok bilgi kirliliği ortaya çıkmaktadır. Bu sektörlerden biri de hayatımızda önemli bir yere sahip olan estetik ve güzellik…
Bu sektörün kısaca getirilerinden, yaşamsal faaliyetlerimizi nasıl etkilediğinden ve bir çok insanın aklında bulunan doğruların yanlışlığından bahsedeceğim.
Öncelikle estetik ve güzellik vücudumuzun herhangi bir bölgesine yaptırdığımız güzelleşme işlemlerin bütünü olarak değerlendirilse de bu konudaki yanlış uygulamalar çoğu zaman bizleri hüsrana uğratabiliyor.
Çünkü bu sektörün gelişmesiyle de ortalık ruhsatsız estetik ve güzellik merkezleriyle işinin ehli olmayan bir takım ‘uzmancık’larla doldu !!!
Kim bu uzmanlar?
Yaptıkları işlemler ne kadar güvenilir?
Eğitim dereceleri ne durumda?
Herkes estetik ve güzellik uzmanı olabilir mi?
Hangi işlem benim cildime, vücudumun herhangi bir yerine ne derece zarar verir?
Yapılan işlemlerin öncesinde yapılması gereken testler var mıdır?
Kullanılan ürünler ne kadar kaliteli?
Bütün bu soruları kendi kendime soruyorum ne yazık ki…
Çünkü yaptırmak istediği işlemin güvenirliğini ve kendisine uygun olup olmadığını hiçbir şekilde araştırmayan, sırf ucuz olduğu için kendi hayatını basitleştiren ve sonucunu ağır ödeyen bir çok insan var.
İnsan hayatı bu kadar ucuz olmamalı !
 
Yapılan bu işlemler kimi zaman ihtiyaç ve sağlık sorunları sebebiyle yapılıyor olsa da işlemi yapan kişilerin bu alanda uzman bir hekim olması oldukça önem taşımaktadır.
Her estetisyen ve güzellik uzmanı bir hekim değildir !!!
Öyle olmadığını bilmekle birlikte kendini uzman olarak tanıtıp merdiven altı güzellik merkezlerinde bir çok işlem uygulanıyor ve yanlış yapılan işlemlerin doğurduğu korkunç sonuçlarla karşılaşıyoruz.
Bunun yüzlerce hatta binlerce örneği bulunuyor.
Kendisine uygulanan botoks ürününün uygunluğunun kontrol edilmemesinden dolayı dudağını kaybedenler, cilt uygunluğu test edilmeden uygulanan cilt bakım seanslarında yüzü yananlar, ruhsatsız bir güzellik merkezinde estetik operasyon geçirdikten sonra hayatını kaybedenler, sosyal medyada bulup yapılan yorumlarla estetik yaptırdıktan sonra geri dönüşü olmayan operasyon geçirenler ve daha niceleri. Estetik mağdurları artık her yerde. Bunun en büyük sebebi ise bir hekim tarafından yapılmıyor, yanlış uygulama tekniklerinin kullanılıyor ve her yerde aynı işlemlerin doğru şekilde yapılıyor olduğuna inanılması.
Kullanılan bu tekniklerin ilk olarak kişiye uygun olup olmadığı test edilmelidir.
Ayrıyeten A kişisine uygulanan bir botoksu B kişisine uygulamak kesinlikle doğru değildir. Kullanılan dozlar kişiye göre değişir hatta ve hatta kullanılan botoks, protez ürünleri bile kişiden kişiye göre değişmektedir.
Kişinin herhangi bir estetik ve güzellik uygulamasından önce işlemin yapılacağı merkezin hastane veya tıp merkezi olmasına dikkat etmesi gerekmektedir.
Çünkü güzellik merkezleri belediyeler tarafından denetlenirken hastane ve tıp merkezleri sağlık bakanlığı tarafından denetlenir.
Maalesef ki bütün bunları dikkate almayıp tabelasında güzellik merkezi yazan yerlerde bu tür işlemlerin doğru yapılacağına inanılıyor.
Bir başkası yapılan işlemden memnun kaldığını söylediği için ya da çok ünlü ismini duyuran bir merkez olduğu için kendi hayatını riske atarak işlem yaptıran insanlarla sıkça karşılaşmaktayız.
Unutmamız gereken en önemli konu şudur ki bir kişi bir işi yapıyorsa kesinlikle doğru yapıyor diyemeyiz her işin bir uzmanı vardır ve uzmanım diye geçinen insanların arasından ayrıştırmak ne kadar zor olsa da araştırmalı, bizlere düşen haklarımızı aramalı bu konuda bilgi sahibi olup ona göre davranmalıyız.
Herkes yapıyorsa doğrudur mantığından çıkıp bana göre en iyisi hangisi diyerek hareket edersek attığımız her adımdan mutluluk duyar ve kendi işini hakkıyla yapan insanlara hakettikleri değeri vermiş oluruz.
Diğer tüm yazıları için buraya tıklayın!
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
yazar'ın diğer yazıları
makale kategorileri
 
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet