Skip Navigation Links

İTSO’da Hassasiyet!!!

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası’nda tarihi güne yaklaşıyoruz. Bu konuda hiç haber yapmamak ve taraf olmamak kararı aldık..

Gazete Köşesi   A+a-

 
İTSO’da Hassasiyet!!!
İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası’nda tarihi güne yaklaşıyoruz. Bu konuda hiç haber yapmamak ve taraf olmamak kararı aldık..
Bunun nedeni; hassas dengelerle oynamamak ve İTSO’nun kendi iç dinamikleri içinde kardeşlik ve dostluk havasında bir seçim takviminin tamamlanmasını arzu etmemizdendir.
Amma velakin; İskenderun Körfezi’nin alabildiğine geliştiğini ve büyüdüğünü görmezden gelmek ve bu gelişmenin önünde sürükleyici olmak çok önemli..
Güçlerin birleştiği, dinamiklerin bir araya geldiği bir ortam İTSO’nun gücüne güç katacaktır..
Çok başlılığın sorun olduğu, çok sesliliğin ahenkten öte bir uğultu yaratması nedeniyle de sıkıntı yarattığı bir ortamda, güçlü bir yapıyla tek seslilik her zaman hayırlı olacaktır..
İyi bir liderle çıkılacak yolda, İşdünyasının önündeki en büyük engellerin kalkması da mümkün olacaktır..
5 veya 6 ayrı grup olduğu kabul edilen İTSO’da, birlik ve bütünlük adına yapıcı ve birleştirici olmak adına ne lazımsa yapılmalıdır..
Kapalı kapılar ardında kulis de kulis yapılırken, kişilerin hak ve hürriyetlerine tecavüz etmeden, başarı grafiği baz alınarak, toplumsal statü hedef konularak, vizyonların hesabı yapılarak seçimlere gidilmesi ve bu şekilde kulis çalışmalarının yapılması en makul ve mantıklı yöntem olacaktır..
Yoksa birkaç kişinin iki dudağı arısında bir kader çizgisi belirlenmiş bir İTSO’dan da hayır gelmeyeceğini de unutmamak gerekir..
İTSO seçimlerinde aday olmayacağını beyan eden Sayın Halil Şahin’in konuşmasını çok iyi hatırlıyorum da, siyasetin bulaştırılmaması en önemli dileklerinden bir tanesiydi..
Bence de haklı..
Siyasetten uzak, sadece işdünyasının geleceği için çaba sarfeden bir İTSO herkes için hayırlı olur..
Malum; Kontrolsüz güç, güç değildir..
İskenderun Körfezi’ndeki bu gücü kontrol altına almak, insanlığın faydasına kullanmak, akşam olduğunda evine mutlu giden bir esnaf kitlesiyle kucaklaşmak, yatırım yaparken sıkıntıları çözüme kavuşan bir işdünyasıyla kucaklaşmak için güçlerin birleştiği bir yapıya ihtiyaç var..
Bu yapı içinde herkes olmalıdır.
Küskünlükler son bulmalı ve ortak menfaat olarak da İskenderun’un geleceği baz alınmalıdır..
Hariçten gazel okumak gayretinde olup da, tarafsız görünüp kapalı kapılar ardında grupları birleştirmek, din, mezhep ve siyasi görüş ekseninde çalışma yürütenlere de en sert bir üslupla yanıtları verilmelidir..
İskenderun’daki kardeşlik ruhuna, dostluğa, birlik ve beraberliğe darbe vuracak, zarar verecek her tülü hareketten kaçınılması çok önemlidir..
İTSO seçimlerinden şampiyon bir İskenderun çıkması dileklerimle..
 
Diğer tüm yazıları için buraya tıklayın!

Etiketler // ,

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
makale kategorileri
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet