Skip Navigation Links

Hatay''ın Gurur Günü

54. yılda tarihi bir başarı ile hasretini çektiği Süper Lige, 1. Lig’de Şampiyon olarak dönme başarısını gösterdi.

Sıtkı Alper Özdemir

Gazete Köşesi   A+a-

 Akdeniz’in incisi, Türkiye’nin parlayan yıldızı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Hatay benim şahsi meselemdir” diyerek önemini ortaya koyduğu sınırlarımızın güvenlik teminatı olan, yaylaları, denizleri, körfez bölgesi, Amik ovası, damak tatları ile meşhur HATAY.
Dün yani 12 Temmuz 2020 tarihi, saydığımız tüm bu özellikleri yanında hoşgörü, dinlerin barış kenti, farklılıkların korosu Hatay’ımız için yeni bir “milat” diyebileceğimiz bir tarih oldu. 53 yıldır, Türkiye’nin futbol adına en büyük ligi olan Süper Lig’in dışında kalan Hatayspor, 54. yılda tarihi bir başarı ile hasretini çektiği Süper Lige, 1. Lig’de Şampiyon olarak dönme başarısını gösterdi.
Elbette ki bu başarı, bir futbol takımının gösterdiği spor performansı yanı sıra, destek olanların, gönül verenlerin ve bu şehri sevenlerin vermiş oldukları büyük mücadeleler sonucu gerçekleşti. Kaldı ki, geçen sezon Hatayspor son anlarda, tabiri caiz ise direkten dönerek Süper Lig biletini kaçırmıştı.
Ancak Süper Lig yolunda yıkılmadı, yılmadı.
Hatay Valisi Sayın Rahmi Doğan, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Lütfü Savaş başta olmak üzere Hatay’ımızın 10 Milletvekili, Üniversitelerimiz, Ticaret ve Sanayi Odalarımız nezdinde tüm STK’ larımız, Hatay’a gönül veren tüm İş İnsanlarımız, Hatay Basınımızın Kıymetli Mensupları ve Hatay’ı, Hataylıları seven ve bu şehir için mücadele eden tüm Hataylılar bu başarıda etkin ve öncü görev üstlendiler.
Zira spor, insanlık tarihinde en büyük birleştirici ve birliktelik ruhu doğuran, renklerin, farklı görüşlerin, farklı inanç ve farklı kültürlerin farklılıklarını ortan kaldıran ve bir şehrin yekvücut yapıda yaşamasına en büyük katkı sunan unsurlardan bir olmuştur. Yani, dün akşam saatlerinde 15 ilçemizde de yaşadığımız kutlamalar, sevgi ve birliktelik gösterileri tam da Hatay’ı anlatmaktadır. Hatayspor’ un başarısı, Sayın Valizim başarısıdır, Belediye Başkanlarımızın başarısıdır, tüm siyasilerimizin, tüm kurumlarımızın, tüm Hatay’ın başarısıdır.
Yazımın başında belirttiğim üzere, 12 Temmuz 2020 tarihi spor bağlamında görünse de aslında Hatay’ın geleceği için yeni bir milattır.
Hatay, coğrafi konum itibari ile ülkemizin güvenlik kilididir. Körfez bölgesi ve limanlarımız ile dünya sınırımız, Yayladağ, Samandağ, Reyhanlı, Altınözü ilçelerimiz ile de Suriye ve Ortadoğu/Mezopotamya sınırımızdır. Hatay, Zeytindalı ve Fırat Kalkanı sınır dışı harekatlarında başrol oynamış ve yerleşim yerlerine düşen bombalar, verdiği şehitlerle vatan ve millet mukaddesatlarına karşı görevlerini sonuna kadar yerine getirmiştir. Kaldı ki, Suriye’de çıkan olaylar neticesinde mülteci olarak ülkemize sığınan Suriyelileri de en çok misafir eden illerimizin başında gene Hatay gelmektedir. Hatay, nüfusunun yüzde 25’ine tekabül eden yaklaşık 500 bin sığınmacıya maddi ve manevi olarak misafirlik etmekte, yükünü çekmektedir.
Futbol ile gelen sevinci Hatay sonuna kadar hak etmiş ve ileriye yönelik hem ekonomik hem de psikolojik olarak toparlanma imkanı bulmuştur.
Hatayspor’un önümüzdeki sezon maçlarını Hataylılar olarak bizlerin izleyeceği gibi, çevre illerimizden gelecek izleyiciler başta olmak üzere Türkiye’nin tüm illerinden insanlar maçlar vesilesi ile ilimize geleceklerdir. Tarih ve turizm cenneti olan ilimiz, bu konu üzerine hazırlayacağı strateji ile ekonomik anlamda ciddi şekilde faydalanmalıdır. Gelecek olan misafirlerimiz, Arsuz’da konaklayarak deniz turizminden, Soğukoluk ve civar yaylalarımızda yayla turizminden, Karaağaç ve Antakya’ da damak tatlarımız için restoranlarımızdan yaralanacak, Arkeoloji Müzesi, Eski Antakya Sokakları, Payas Kalesi ve Külliyesi, Vakıflı Köyü, Kanuni Sultan Süleyman Kervansaray ve Camii, Habib-i Neccar Camii, Saint Pierre Kilisesi başta olmak üzere tarihi ve kültürel miraslarımızı ziyaret edeceklerdir. Elbette ki, bu turizm hareketliliği özlediğimiz, beklediğimiz şehir hareketliliği ile Hatayımız’ı ekonomik anlamda da hak ettiği yere taşımalıdır.
Gastronomi, Kültür ve Tarih başkenti olan Hatayımız, EXPO 2021 sürecinde de hızla ilerlemektedir. EXPO 2021 ve Hatayspor’un tarihi başarısı birleşerek bahsettiğimiz tüm hususlarda yapılacak stratejik süreç planlamaları ile Erzin’den Yayladağ’a kadar 15 ilçemiz için de tarih, turizm, gastronomi, körfez, ova, tarım, sanayi ve tüm güzelliklerimiz ile sadece ülke kamuoyunda sınırlı kalmayarak, dünya kamuoyunda da ses getirecektir.
Ayrıca, spor gençlik demektir, futbol heyecan demektir. Hızla büyüyen ve gelişen, ülkemizin tüm illerinden yükseköğrenim için gelen yaklaşık 15 bin öğrencisi ile dinamizmi çok yüksek olan İskenderun Teknik Üniversitesi de bu süreçte hem İskenderun ve Hatay’ın sesinin duyurulması hem de doğru hamleler yapılması açısından Hatay’ın en büyük değerlerinden biri olacaktır.
Stratejik konum olarak üzerine düşen yükü fazlası ile çeken Hatay için güzel günler gelmektedir.
İlimiz için her türlü mücadeleyi veren ve alanlarında azimle çalışan Valimiz Rahmi Doğan’ a, Büyükşehir Belediye Başkanımız Lütfü Savaş’ a, İSTE Rektörümüz Türkay Dereli’ ye, Hatayımızın 10 Milletvekili’ ne, tüm Kamu Kurum ve Kuruluşlarımız’ın Amirlerine, destek veren tüm İş İnsanlarımız’a, Basınımız’a, tüm Hataylı hemşehrilerimize ve bize 54 yıl sonra Süper Lig gururunu yaşatan Hatayspor’a teşekkür ederim.
Hatay ve Hataylılar hak ettiği yaşama azim ve kararlılıkla hep birlikte ulaşacaktır.
 
 
Saygılarımla,
 
Sıtkı Alper ÖZDEMİR
İnşaat Yüksek Mühendisi
 
İnstagram/ alper_ozdemirr
Facebook/ alper.ozdemir.564
 
Diğer tüm yazıları için buraya tıklayın!
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
yazar'ın diğer yazıları
makale kategorileri
ramazan bayrami 
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet