Skip Navigation Links

Özeleştiri ! Keşke ...

Dengeler o kadar değişiyor ki,

Gökhan GÖKPINAR

Gazete Köşesi   A+a-

Akıllara zarar...
İtirazlar, ithamlar !..
Hani hep derim ya;
Siyasette ebedi dostluk ve ebedi düşmanlık mümkün değildir diye !
Aynen öyle oldu ...
Saflar henüz net değil.
Pazarlıklar sürüyor, lokma o kadar büyükki böl böl bitmiyor !
Kime ne kadar versek !
Zehir zıkkım olsun !!!
Milletin derdi o kadar büyük ki, bıçak kemiğe dayanmışken bir kesim siyasetçiler oy hesabında !
 
 
*******
Ki, Perşembe günü de CHP Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Lütfü Savaş'ın basın toplantısına katıldık.
Kahvaltı, sohbet Vs..
Karşı masadaydım, Başkan Savaş yanındakilere CHP'de İçgüveyim diyerek espiriler yapıyordu.
Hiç de içgüvey gibi durmuyor yıllardır !
 
Deyim yerindeyse Ailenin babası (Kemal Kılıçdaroğlu) liderinin karşısına çıkıp da ben de Cumhurbaşkanı Adayı olabilirim, ben de kendimi layık görüyorum diyecek kadar da aileye (CHP)'ye hükmedecek seviyede bir ele geçirme durumu söz konusu !
 
Velhasıl-ı kelam, içgüvey gelip hükmetme bahsi yaşanalı yıllar oldu bile...
 
Mağdur ve mazlum içgüvey damat hikayeleri tebessüm ettirse de, samimi gelmiyor...
 
Herşey çok güzeldi ki, basın toplartısı faslının başında CHP Arsuz Belediye Başkan Aday Adayı kahvaltı programının ev sahibi Fatin Bereketoğlu'nu dinledik...
Dinledik de, ev sahipliğini fırsata dönüştürmüş, hazır basın ordusunu karşısında görünce kendini anlatma fırsatı bulup uzunca konuşmuştu...
 
Ailesi, akrabaları, Arsuz'a dair akrabalık bağlarını anlattı Fatin Bereketoğlu !
 
Aslında gazetecilerin ilgi alanının da dışındaydı bu durum ...
 
Başkan Savaş'tan rol çalmış, ayıp etmişti ve nitekim mikrofonu alan Başkan Savaş da açıklama yapma ihtiyacı hissetti ve (kahvaltı programı sponsoru olman adaylığı kazandırmaz anlamında) tüm belediye başkan aday adaylarının eşit seviyede yarışın içinde olduğuna vurgu yaparak, ev sahipliği nezaketinden dolayı Bereketooğlu'na iğneli sözlerle teşekkür etti.
 
Gelelim basın toplantısında Başkan Savaş'ın sözlerine;
 
Değişmedi !
 
Ben suçluysam herkes suçlu, ben yargılanacaksam hükümet üyeleri dahil herkes yargılanmalı, hesap vermeli !!!
 
Antakya belediye başkanlığı döneminden Hatay Büyükşehir dönemine kadarki imar ve ruhsat işleri üzerine dönemin belde belediyelerine yüklenerek savunmasını yaptı Başkan Savaş !
 
Hükümetin, denetim yetkisini (inşaat, Elektrik, makine ve Jeoloji Mühendis odaları) meslek odalarından alarak teknik kadro olarak yetersiz belediyelere vermesi ve imar barışı veya affı konularında tabiki haklıydı ...
 
1/5000'lik imar düzenlemesi HBB tarafından hazırlanmadı mı, hala yapımı devam eden bir çok 15 katlı bina bu şekilde ruhsat almadı mı?
 
Buraya kadar her Tv yayını ve basın toplantılarından bildiğimiz klasik cümleleri dinledik !
 
Keşke birileri Başkan Savaş'a şunları söyleseydi ;
 
Hatalarını da kabul et, ben de insanım hata yapmış olabilirim, samimi olmak gerekirse, ilk dönem herkesin kucakladığı yüzlerce binlerce vatandaşın arasında yürümekte zorlanan belediye başkanı ve Lütfü Savaş profili neden tepkilerin odağı haline geldi ?
 
Siyasette samimiyet çok önemli, özeleştiri çok değerli !
 
Mesela;
Arsuz, Samandağ ve Defne başta olmak üzere, İskenderun, Belen, Payas ve Dörtyol neden ihmal edildi, neden sorunları çözülmedi ?
 
Doğrudur, hatalıydım üst yönetim ve tüm ekibim adına özür diliyorum, yeni dönemde bu hatalar tekrarlanmayacak demeliydi Başkan Savaş !
 
Bir ilçe belediye başkanıyla arası kötü olunca bütün ilçe halkını hizmetlerden mahrum etmenin ne kadar yanlış bir tercih olduğunu da hatırlamalıydı Başkan Savaş...
 
HBB Meclisindeki Cumhur İttifakı meclis üyelerinin her konuda kendisine engel olduğu ve çalıştırmadıkları iddasını ifade ederken de, meclis kayıtlarının ortaya konabileceğini, EXPQ ve Hado başta olmak üzere onlarca konuda, borçlanma meselesinde nasıl yardımcı olunduğunun belgelerle ortaya konabileceği gerçeği hatırlatılsaydı keşke Başkan Savaş'a...
 
Ki, Başkan Savaş nerdeyse 2 yıl Hbb meclis toplantısında bulunmadı ve vekil eliyle idare edildi !
Bir çok ilçe Belediyesinin imar başta olmak üzere onlarca millet yararına konusu idare tarafından Hbb meclis gündemine alınmamıştı !
 
Peki bunlar kayıtlarda yok mu ?
 
******
 
Binlerce, onbinlerce insanın sevgi selinden kocaman bir yalnızlığa dönüşen Hatay Büyükşehir üçüncü dönem adaylığında özeleştiriler kamuoyunda olumlu karşılanabilir, affedici seçmenin gönlünü kazanabilirdi !
 
Bir yönetici herşeye ve her duruma vakıf olamazdı .
Vatandaşın hafızası o kadar taze iken, itirazlar ve tepkiler deprem öncesinde yükselmişti halbuki !
 
Her seferinde deprem sonrasını anlatan ve bu yönde savunma yapan Başkan Savaş'ın HBB Adaylığı ilk döneminde yol arkadaşı ve her an yanında duran biri olarak diyorum ki;
 
Biraz da özeleştiri yap Başkan Savaş !
 
Etrafındakilerin övgüleri, yalakalıkları, alkışları seni yanıltmasın !
Tepkili CHP'li bir çok seçmen çeresizlikten, kerhen de olsa oy verebilir ama bu sende gereksiz bir özgüvene neden olmasın !
Bu seçim çok riskli...
Gel, sen beni bir dinle ve biraz da özeleştiri yap ve bir çok konuda hatalarını kabul et, insanların nasıl mağdur edildiğini, etrafındakilerin zevk-i sefa yaparken yedikleri haltların nelere mal olduğunu kabul et !
 
Hepimiz insanız, hatalarımız olur da, özellikle siyasetçilerin hataları kamuoyunda büyük tepkiler alması kaçınılmazdır !
 
Her seferinde deprem sonrasını anlatıp durma başkan Savaş, deprem öncesinde de yapılan büyük hataları, EXPO ve HADO batağı başta olmak üzere onlarca konuda çuvallamış yönetimini eleştir ve belki de ekibinde revizyon gerektiğini hatırlaman çok önemlidir.
 
Halktan uzak, telefonları kapalı, sorunlarını ileten vatandandaşları azarlayan, güç zehirlenmesi hastalığına yakalanmış etrafını da gözden geçirmen dileğiyle...
Keşke kahvaltı ve basın buluşması programına sponsor olarak CHP Arsuz Belediye Başkan Aday Adayı dışında birini tercih etseydin diye de son sözümü söyleyelim !...
Diğer tüm yazıları için buraya tıklayın!
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
makale kategorileri
 
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet