Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Emek Mücadelesinin Ak Saçlısı: Bayram Altun...

Türkiye’de Sendikal mücadelenin Ak Saçlısı, İşçi hakları ve emek mücadelesinin en tecrübeli isimlerinden…

Gökhan GÖKPINAR

Gazete Köşesi   A+a-

Eskilerden kim kaldı ki, sorusunun karşılığı Ak Saçlı Bilge İnsan Bayram Altun başkanımızı, yine adaletin yılmaz savunucusu tuttuğunu koparan Hukukçu Avukat Haydar Gökpınar’la birlikte ziyaret ettik.
Keyifli, bir o kadar da bilgi dolu muhabbet sırasında bugüne kadar duymadığım, sır kalmış, açıklanmamış, her türlü karalama ve iftiraya rağmen ortaya çıkarılmamış bir çok konu hakkında da belgeleriyle bilgi sahibi oldum.
İskenderun Körfezi çelik sektörünün Özçelik İş Sendikası üyelerinin ve tüm emekçilerin ağabeyi Bayram Altun’la çayın demi kadar koyu ve samimi bir sohbetin içerisinde olmak o kadar keyifliydi ki, Genel Merkez binasının işlevselliği, emekçilerin yoğun ziyaret trafiği ve sevgi seline de şahit olduk.
Bilgi ve birikimini, bugüne kadar elde ettiği tecrübeyi gençlere aktarmak arzusunda olduğunu ifade eden Bayram Altun başkanım, Türkiye’de eşine ender rastlanır dört ciltlik Emek Mücadelesinin tüm yönleriyle hukuki karşılığının yer aldığı kitapları Avukat Haydar Gökpınar’a hediye etti.
Geçmişin dersleri bir yana, gelecek yılların sendikal mücadelesi ile gençlere emanet edilecek Özçelik iş Sendikası kültürü üzerine ders niteliğinde keyifli sohbeti en yakın zamanda yeniden yapmak dileklerimle…
 
 
Diğer tüm yazıları için buraya tıklayın!
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
makale kategorileri
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş