Skip Navigation Links

Osman Tufan Neden Konuşmuyor ?!

Operasyonun adı bile muhteşem !

Gökhan GÖKPINAR

Gazete Köşesi   A+a-

 Yıllardır bekliyorduk ve oldu;
Demir Yumruk !
Ankara Emniyeti, Vergi Denetim Kurulu ve MASAK personelinden oluşan ekibin 10 aylık titiz çalışması sonucu, bu sabah saatlerinde operasyonun düğmesine basıldı. Ankara merkezli aralarında İstanbul, Hatay, İzmir, Adana ve Kocaeli illerinin de bulunduğu 29 ilde eş zamanlı “Demir Yumruk” operasyonu düzenlendi. Operasyonda 840 ekip, 2100 personel, 250 Vergi Müfettişi ve MASAK personeli görev aldı.
Operasyonda 374 şahıs hakkında gözaltı kararı bulunurken, şu ana kadar 250 şahıs gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında Erol Eşrefoğlu'nun (Evcil) da arasında olduğu 3 ayrı suç örgütü lideri de bulunuluyor. 14 fabrika, 850 adreste arama ve elkoyma işlemleri devam ediyor.
 
Talimatı veren, ekipleri kuran, titiz bir çalışma yürüten, girilmedik yer bırakmayan tüm ekipleri yürekten kutluyorum.
Payas Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren birkaç firma sahibi ve yetkilisi hariç hemen hemen hepsi operasyonda alındı.
Ters kelepçeli görüntüleri izledik !
Kendilerini devletin üstünde gördükleri anlaşılan, haksız kazançlarla elde ettikleri servetle saltanat kurdukları herkes tarafından bilinen hırsızların hakettikleri cezayı alacaklarına inanıyorum !
Devlet hala 18 yaşında !
Devlet aklı her zaman haklı !!!
Kamuoyu vicdanı, birilerinin ön kapıdan girip birkaç gün içeride kaldıktan sonra arka kapıdan elini kolunu sallaya sallaya çıkması endişesini taşıyor !
Malum, herbirinin ayrı ayrı en yukarılarda güçlü dostluk bağları olduğu biliniyor !
 
Şimdi soru şu;
Payas Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Osman Tufan’ın da demir çelik tesisi olduğu gibi, sahipleri ve yöneticileri alınan firmalarla dostluğu, ticari bağı ve başkanlık makamına gelirken verdikleri oyları vardı!
Yani OSB Başkanı Osman Tufan, gözaltına alınan bir çok ismin oyuyla bu makamda oturuyor ve sektörü temsil ediyor !
Payas OSB Başkanı Osman Tufan operasyon kapsamında alınmadıysa, ki bu bizler için de sevindiricidir, çıkıp operasyonla ilgili bir açıklama yapması gerekiyor.
Operasyonda alınanların bir çoğunun Payas OSB üyesi olması hasebiyle Başkan Osman Tufan’ın olup bitenler üzerine bir açıklama yapması bekleniyor.
Eğer Osman Tufan açıklama yapmazsa ve yapmaktan da imtina ederse kafalarda bir çok soru işareti oluşacaktır !
Bir çok kez telefonla ulaşmaya çalıştığım Payas OSB Başkanı Osman Tufan’ın telefonu kapalı !
Operasyonun ilk günü gözaltına alınanlar arasında olmadığını bildiğim Osman Tufan da alındı mı diye bir soru oluştu bir anda kafamda !
Umarım alınmamıştır !
Yine de Payas OSB Başkanı Osman Tufan’dan gelecek açıklamayı bekliyorum !
Telefonda yapacağı açıklamayı kabul etmeyeceğim gibi, yazılı, imzalı mühürlü bir açıklama olduğu takdirde dikkate alacağım !
Israrla açıklama gelmezse, Osman Tufan’ın Payas OSB’de üyesi olan ve hala gözaltında bulundukları bilinen sanayicilerle ilgili kaygı taşımadığı, sektörün içinde bulunduğu durumdan keyif aldığı, devletin bu kadar yüksek bir meblağ zarara uğratılması olayını önemsemediği fikri hepimizde oluşacaktır !
Yoksa Osman Tufan, her zamanki rutin operasyonlar kapsamında alınanların bir süre sonra serbest kalıp para cezalarıyla yırtacaklarını mı düşünüyor ?!
Ben sadece soruyorum !
Ve daha bir çok sorular varken zihnimde, gelecek ya da gelmeyecek açıklamayı bekliyorum !
Lütfen kızma Osman Tufan !
Diğer tüm yazıları için buraya tıklayın!
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
makale kategorileri
ramazan bayrami 
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet