Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

“UFKUN İZLERİ” DİVAN ŞİİRİ KİTABI ÜZERİNE BİR KAÇ SÖZ

İslam Kanaat’ını titizlikle değişik bir üslup kullanarak sosyal açıdan ele alıp dile getirmeye çalıştık.

Mehmet Güven

Gazete Köşesi   A+a-

 Hz. Muhammedin (saa) ve Ehli Beytinin olay ve olgularının anlatıldığı “Ufkun İzleri” divan şiirleri kitabını hazırlarken, İslam Kanaat’ını titizlikle değişik bir üslup kullanarak sosyal açıdan ele alıp dile getirmeye çalıştık. Bu çalışmayı da yaparken hiç kimseyi yermedik kötülemedik, hiç kimseyi de ne haklı nede haksız göstermeye hiç uğraşmadık. Birilerini de hedef seçmedik, göstermedik. Şahsi mercilerin hassasiyetini incitmemek için özellikle son derece titiz davranmaya gayret ettik.
Bu çalışmayı yaparken İslam’ın Doğuşu sürecinde gerçekleşipte unutulmaya yüz tutmuş olay ve olguları kendimize hedef olarak seçtik. Genelde de İslam’ın değişik kesimlerinin kitaplarını kendimize kaynak aldık. Bu kaynaklarda yazılan bilgileri de diğer kaynak kitaplarda yazılanlarla karşılaştırarak doğruluklarından emin olmaya çalıştık. Bu olaylarla ilgili Kuran’da geçen ayetlerle ve Peygamber Efendimizin (saa) hadisi şerifleriyle kanıtlama yoluna gittik.
Okuyucu kitlemizi de sadece İslam âlemi değil, tüm semavi dinlerin alemini hedef aldık. Çünkü mucizevi olarak gerçekleşmiş olay ve olguların okunup bilinmesi gerektiğini düşündük. Bu düşüncemizi de daha dikkat çekici olabileceğini umduğumuz divan şiiri üslubuyla yazmaya çalıştık. Sadece ve sadece gerçekleşmiş doğruları işlemeye özen gösterdik. Herkesin ve her kesimin okuması gereken bir kitap oluşturmaya çalıştık.
İnşallah bunu gerçekleştire bilmişizdir. Okuyan ve okuyacak şahısların aflarına sığınarak tarihi oluşumlarda eksik olarak gördükleri veya şüphelendikleri herhangi bir olayı bizimle paylaşmalarını istirham ederiz.
Tüm takipçilerimize hayırlı okumalar dileriz…
 
 
 
SOSYOLOG MEHMET GÜVEN; Aile ve Eğitim Danışmanı
CEB: 05380513770- (326)6144603
Web:www.guvenledanis.com
 
Diğer tüm yazıları için buraya tıklayın!
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
yazar'ın diğer yazıları
makale kategorileri
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş