Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

GÜLLERİN HİÇ KABAHATİ YOKTUR

Güllerin hiç kabahati yoktur. Zaten de doğal güzelliklerin kabahati olmaz.

Mehmet Güven

Gazete Köşesi   A+a-

 Tüm kabahat onları koklamasını bilmeyende! Onlar sadece hoş ve tatlı kokular etraflarına saçar. Onlar sadece güzellik ve hüsnü cemalle anılırlar. Dikenlerinden nasibini alan şahıslar ise gülleri dallarından kopartmaya çalışan işgüzarlardır. Gülün tutkusunu suiistimal edip, renga renk yapraklarını ortaya saçandır. Hoş kokulu güllere tutkuyla uzanmak ve onu koklamasını bilmek bir doğal sanattır. Bu sanatı bilmeyenler de her zaman dikenlerinden nasibini almıştır.
Gülün dikeninin acısı ise tamamen ab ayrı bir haz verir. Parmağa batan dikenin acısını dindirmek amacıyla özlem dolu dudakların arasına alındığı vakit, yaşamın yüreklerde yeşerdiği andır. Hele gözlerin pınarlarından düşen damlalar birleşen sevginin gül tomurcuklarında ki renklerdir. Güllerin, asalet duruşları göklerin ufuklarına süzülen kırlangıç kuşlarının haykırışlarındaki dualarıyla birleşmiştir. Üzüntünü paylaşabileceğin, hüznünü gidereceğin ve seni anlayacak yegâne yaşam kokusudur. Bilinmeyen yerleri gezdirirken renkli hayatlar sunar. Dargınların ara bulucusu sevginin bağlantısını kuranlardır.
Yeni ufuklara doğru elele koşarken, iki elin temasının arasında buselerle taçlanmış, umut dünyalarının hülyasında ki andır. Dillerinde dolaşan sevgilerini, fısıldarken kulaklarına âşıklar, lüleli zülüflerde yerini alan Nisan’lı kokuların sevdalılarıdır. Dostluğa uzanan ellerin narin parmakların arasındadır. Göründüğü gibi değil, göründüğünden daha da fazlasını anlatıp sunandır.
Bir güle ulaşmak basit midir? Öyle görünse de, birçok kişi dikenlerine takılır ve ufak bir çizik yüzünden o güzel yüzlü hoş kokulu sevda yüklü gülden vaz geçer ya da onu kırıp döker, hem kendini hem de onu üzer. Gülün dikenine kızacağımıza, dikenin gülüne sevinsek, koklamayı denesek hayatımıza renk katsak fena mı olur, bu fani hayatta. Her birey kendi gülüne sahiplense, değerini bilse sarıp sarmalasa, üzüntülerine katlanıp sevinçlerine ortak olsa! Ardından hayatı bir tutkuya dönüştürüp mutluluğun doruğuna varmaya çalışmak ve en sert dikene takılsak ta, ilacı yaşamın keyfini sürmekte olduğunu keşke, bilsek !!!
Sağlıklı yaşam dileğiyle…
 
SOSYOLOG MEHMET GÜVEN; Aile ve Eğitim Danışmanı
CEB: 05380513770- (326)6144603
Web:www.guvenledanis.com
 
Diğer tüm yazıları için buraya tıklayın!
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
yazar'ın diğer yazıları
makale kategorileri
öne çıkanlar