Skip Navigation Links

İşinize Geldiği Gibi Değil mi ?

Hayvansever olmak insani değerlere sahip olmakla alakalıdır.

Gökhan GÖKPINAR

Gazete Köşesi   A+a-

Vicdanlı, merhametli her insan sadece hayvansever değil, doğanın sunduğu tüm güzellikleri koruyandır…
Yıllardır bir şeyi anlatmakta zorlanır olduk;
Evinde evcil hayvan beslemek ayrı,
Sokaklarda gezen huyu suyu belli olmayan köpekler ayrı !
 
Yıllardır bizleri telefon ve mesaj yağmuruna tutan vatandaşların en büyük tedirginliği, huyu suyu belli olmayan sokak köpeklerinin saldırması !
Ki, Türkiye’de bir çok örneği yaşandı !
 
Sokaklarda başıboş gezen köpeklere kefil misiniz?
Saldırmayacakları, hastalık yaymayacaklarının garantisini verebilir misiniz?
Ki, sorumluluğu olmadığı halde İskenderun Belediyesi, hala hazırda faaliyette olan barınakta yüzlerce sokak köpeğine sıcak bir yuva imkanı sunuyor, sağlıklı bir yaşam sürmelerini sağlarken, barınağa getirilemeyen binlercesi için de yem ve su kapları için istasyonlar oluşturuyor.
 
Düzenli olarak sorumluluklarını yerine getiren ve başında tam bir hayvansever Veteriner Hekim Gökhan Harbiyeli’nin olduğu birimin yaptığı onlarca projeyi görmezden gelerek, bir köpeğin barınağa götürülmek üzere yakalandığı ana ait görüntüyü paylaşacaksın !
 
Hep siz ‘Daha’sınız !...
İskenderun Dumlupınar Mahallesi’nde çevreyi ve insanları rahatsız ettiği için saldırgan köpekten şikayetçi olan vatandaşların talebi üzerine ‘Usule Uygun’ bir şekilde güçlükle yakalanarak alındı.
 
Bu görüntünün sosyal medyaya düşmesinin de küçük bir hikayesi olduğunu öğrendim;
Bildik talepler, bildik imkansız istekler ve şantaj !!!
Vermezsen istediğimi paylaşırım tavrı !
Paylaşsan ne olur, paylaşmasan ne olur ?
Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğu ve uhdesinde bir konu olan sokak hayvanları için neden ilgili ve yetkili birimlerle görüşmek yerine, ilgisi ve yetkisi olmadığı halde sorumluluklarını yerine getiren bir belediyeyi ve birimi zan altında bırakıyorsun ?
 
Kirli düzenin kirli oyuncuları !!!
Herhangi bir ortamda huyu suyu belli olmayan sokak köpeklerinin olduğu bir anda, size veya yanınızdaki çocuğunuza saldırınca şikayet etmeyi bilirsiniz !
 
Çünkü siz her zaman haklısınız !
Sadece başınıza gelince sesiniz yükselir !
 
Sokak köpeklerine, kedilere, güvercinlere, kuşlara ve tüm diğer canlılara birer kap yemek ve su için düzenlenen tüm kampanyalara en büyük desteği verenlerden biri olarak;
Sokak aralarında, caddelerde başıboş gezen huyu suyu belli olmayan köpeklerin saldırmayacağını garanti edebilir misiniz?
 
Bir de şu bazı sözde hayvansever bozuntularının köpeklerine tuvalet ihtiyaçlarını gelişi güzel yaptırmalarına ayrı bir kızıyorum !
Sen elinde köpek gezdirip hava yapacaksın diye artistlik yaparken, sahip olduğun hayvanın tuvalet ihtiyacını gelişi güzel yaptırırken, aynı çimlerin üzerinde yeni yeni adımlarını atmayı öğrenmiş bir bebek de düşe kalka ilerlemeye ve hayata tutunmaya çalışıyor…
Ve aynı ortamda çimlerin üstünde yine çocuklarımız yuvarlanıyor, top oynuyor, keyifli vakit geçirdiklerini düşünüyorlar !
Senin gelişi güzel tuvaletini yaptırdığın köpeğinin atıklarının üzerinde bizlerin çocukları yuvarlanıyor, yayılıyor, güreşiyor, top oynuyor !...
Ve ailesiyle keyifli anlar yaşamak için gelen insanlar örtü açıp o çimlerin üzerinde oturuyor !
 
Siz hep haklısınız değil mi?
Nerde bir hayvan düşmanı görsem lanet okurum !
Bir gün çocuğunuz okuldan gelirken, o çok sevdiğiniz köpeklerden birinin saldırısına veya tacizine uğrarsa ‘Allah Korusun’, o gün yine haklı olarak isyan eder, şikayetçi olursunuz !
İşinize geldiği gibi değil mi?
Diğer tüm yazıları için buraya tıklayın!
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
makale kategorileri
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet