Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Allah’ın Emri Diye Diye !...

Bu Kaçıncı ?

Gökhan GÖKPINAR

Gazete Köşesi   A+a-

Cemaat, tarikat, tekke ve zaviye !
İsimler değişir mantık aynı !!!
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bu yapılara ve zihniyete karşı verdiği mücadele, öngörüsü tüm inanç kesimlerinin özgürlüğünü ve inanç hürriyetini teminat altına almışken, günümüzde siyasete yön veren holdingleşmiş tarikat ve cemaat yapılanmalarının verdiği zararı görmemek için direnenlerin mantığını, insani yönünü, vicdanını sorgulamak gerekiyor !
Din kisvesi altında yürütülen çalışmaların sonucunu 15 Temmuz’da gördük !
Birinin diğerinden farkı yok !
Bağnaz, yobaz, Cumhuriyet düşmanı bir nesil hedefliyorlar !!!
Beyin yıkama usulleri hep aynı !
Allah’ın emri !!!
Allah’ın tüm kutsal kitaplarında özgürlükten, insani değerlerden, bilimden, sevgiden, inanç hürriyetinden bolca bahsedilirken, Orta Çağ Avrupası’nın karanlığındaki Kilise baskısı gibi bir durumu günümüzde yaşıyor olmak utanç vericidir !
Dinde zorlama olmadığı yazıyor ve ‘Oku!’ diye emrederken, akılla, bilimle, vicdanla, sevgiyle, merhametle insanlığa faydalı olmayı emrediyor !
Tüm dinler için geçerli olan Allah’a kulluk görevini yerine getirmek, birey ile Allah arasındaki ilişkiden ibarettir !
Siyasete, şova, gösterişe alet edilmesinin Allah’a kulluk görevini yerine getirmenin ötesinde sömürü, takiyye, insani ve ahlaki değerler ile vicdani sorumluluklarla ilgilidir !
Cemaat yapılanmalarının holdingleşmiş ticari yapılar haline gelmesi, siyasi partilerin arka bahçesi ve oy deposu olarak görülmesi tehlikeli gidişatı çok daha tehlikeli boyuta getirmektedir !
Geçmişte bolca yaşadığımız cemaat ve tarikat yapılanmalarının yarattığı tehdidi bile bile, bu yapılara her alanda müsamaha gösterilmesinin sonuçları ileriki dönemlerde çok daha ağır bedeller ödetecektir !
Bir çok cemaat yurdunda yaşanan cinayet, intihar, cinsel taciz, tecavüz ve daha bir çok ahlaksızlığı görmezden gelmek, basite indirgemek gelecek nesillerin de aynı tehdit altında olduğunu bilmeyi gerektirir !
Çoğunun dinle imanla alakası olmayıp, insanların inançlarını sömüren, istismar eden yapılar olduğunu bildiğimiz cemaat ve tarikatların, kime ve kimlere hizmet ettiği de bilinmelidir !
Şu ya da bu kişi veya yapı üzerinde yoğunlaşmadan, tüm tarikat ve cemaatlerin ticari yapıları, yurt faaliyetleri, siyasi çalışmaları ve emperyalist güçlerle ilişkileri ciddiyetle mercek altına alınmalıdır !
Çocukları tacize uğrayan, tecavüz edilen, öldürülen, intihara sürüklenen tüm ailelerin bir kez daha düşünmesi gerekmez mi?!
Bağnaz, yobaz, sapık anlayışların günümüz Türkiyesi’nde yeri yoktur ve olmamalıdır !
Neredeyse birkaç bakanlık bütçesine sahip Diyanet İşleri Başkanlığı’nın din eğitimi ile ilgili çalışmaları yaparken, toplumun değer yargılarını gözeterek, bilimin ışığında, Cumhuriyetin kazanımlarını dikkate alarak, ayrıştırarak, ötekileştirerek değil, Allah’ın birliğini, kutsal kitapların tamamının Yüce Allah tarafından gönderildiğini ve emirlerinin net olduğunu, sevginin, vicdanın, merhametin, insanlığa hizmetin en önemli Allah’a kulluk görevi olduğunu öğretmesi gerekiyor !
Türkiye’nin aydınlık geleceği, bilime inanan, Cumhuriyetin kazanımları ışığında özgürce insanlığa hizmet ederken, Allah’a kulluk görevini kendisi istediği için yapan, kimsenin baskısı ve isteği doğrultusunda değil, hür iradesiyle kendine yol çizen nesillerin yetişmesi dileklerimle…
Diğer tüm yazıları için buraya tıklayın!
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
makale kategorileri
öne çıkanlar