Skip Navigation Links

YAŞANTIMIZI KOLAYLAŞTIRAN UYGULADIĞIMIZ YÖNTEMLERDİR

Yaşam beklenildiği gibi bir yol değildir. O olduğu gibi hiçbir zaman değişmemiştir.

Mehmet Güven

Gazete Köşesi   A+a-

Dünyanın oluşumundan bu yana yaşam doğrultusunda herhangi bir değişiklik olmamıştır. Sadece farkı belirleyen şey onunla başa çıkma yöntemlerimizdir. Olay ve olgulara karşı daha olgun davranmak her zaman için bize refahı ve başarıyı elde etmemizi sağlar.
Olgunluk beynimizin içerisinde biriken kaygılarımızı, endişelerimizi yönetebilmektir. Bu yöntem bulunduğumuz şartlara uygun olarak kullanmaktır. Örneğin; dışa vurulan ya da vurulmayan duyguların eşlerin birbirini anlayarak dinleyebilmeleri, kargaşa ortamı oluşmaması için her iki taraf çaba sarf etmelidir. Sadece karşı tarafı “sus ve dinle” ya da “dinlemeyi öğren” gibi, kavramlarla susturmaya meyilli olmak tamamen hitap ettiğimiz şahsı rencide eder. Aynı zamanda, suçlayıcı bir üslup kullanmak yerine barışçıl bir üslup tercih etmek gereklidir. Örneğin, “sen bana bunu hissettirdin, demek yerine ben bunu hissettim” diyerek başlamak daha elverişli şartların oluşmasını yararlı olur.
 
Uyumlu yaşam elde etmek için uygun bir yöntem değişikliğine gitmemiz hayat dediğimiz sürecin bir koşuludur. Bunu da değerlerimiz olarak gördüğümüz beraberce yaşam paylaşımları yaptığımız birey ve bireylerle ancak olabilir. Genel manada hayatımızı birleştirdiğimiz eşlerimizle bir aile döngüsü oluştururuz. Bu döngünün sağlamlığı genelde iletişimizle ilgilidir. Birbirimizle olan iletişimimiz samimi ve şahsa değer vererek olursa aile sıkıntılarının kaynağını ortaya çıkartabiliriz. Aynı zamanda da hangi çözümün daha uygun olacağını belirler ve problemlerimizden kurtulmamızı sağlayacaktır.
 
Ailemize içimizdeki öz şefkati yansıtmamız, şahsiyetlerine değer biçip yükseltmemiz kendi öz saygınlığımızın da yükselmesine belirli bir araç olacaktır. Kucak açtığımız ailemiz kendimizle kucaklaştık anlamına gelir. Buda öz güvenimizi gerçekleştirdiğimizi gösterir. Kim olduğumuzu ve kimler olduklarını aile bireyleri birbirlerine hatırlatmış olur. Yetişkinler ne olduklarını anlar ergenlerde kendini tanımaya başlar. Yaşamın değişmez kuralı şefkat ve değer biçme sonucunda aile bireylerin daha güvenli bir ilişki oluşturulmasına neden olur.
Sağlıklı ve mutlu yaşam dileğiyle…
 
Mehmet GÜVEN: AİLE VE EĞİTİM DANIŞMANI
TEL:05380513770
Web:www.guvenledanis.com
 
Diğer tüm yazıları için buraya tıklayın!
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
yazar'ın diğer yazıları
makale kategorileri
 
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet