Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Babalardan Çocuklara Mektup

Bir babanın kalbinde her çocuğu için ayrı bir ağrı bir sevinç yaşama isteği, ama en önemlisi gelecekteki ayrılığın hüznü her zaman için vardır.

Mehmet Güven

Gazete Köşesi   A+a-

Bir babanın kalbinde her çocuğu için ayrı bir ağrı bir sevinç yaşama isteği, ama en önemlisi gelecekteki ayrılığın hüznü her zaman için vardır. Çünkü çocuklar bir şekilde bilinen nedenlerle evden giderler. Ardından evin içerisinde alınan her nefes için bir damla gözyaşıyla anılırlar.
Bastıkları her bir seramiğe, dokundukları tüm kapıların tokmaklarına kadar evinin her bir köşesinin o dokunuşun bıraktığı izlerin buruk sevici vardır. Bağrışmalar, tartışmalar, ütülenmeyen gömlekler, kızarmayan ekmekler, vakitsiz hazırlanan sandviçler, ortalarından sıkılmış açık bırakılmış diş macunları anılarımızda kalırken, ellerin sıcaklığı başarıya doğru sürüklenmeye çalışılan bir yaşam vardır.
Bu yaşam dâhilinde baba her zaman çocuğa rakiptir. Anne ise barışın elçisidir. Her iki tarafa gönlünü kaptırmıştır. Anneye derki çocuklar “beni anlamıyorsunuz. Ben çocuk değilim yaşım bu kadar” “anne babamı idare et” hep böyle devam eder bu sözler. Çeker bir nefes babalar, ardından düşünürler, tansiyon, şeker birde korona çıktı altmış beşten sonra.
Ama her zaman gönüllerdedir çocuklar. Evin içerisinde neydi o kahvaltılar. Herkes bir koşturmacalar, aile bir türlü sofraya oturamazlar. Öğlen yemeği ise iş yerinde yenilir ya da okulda yapılır. Fakat akşam yemeğinin tadı başkadır. Sofra kurulur herkese bir tabak konur. Kim geldi kim gelmedi sorulur. Ailenin tüm sıkıntıları o an itibariyle giderilir.
Serpilir büyür çocuklar. Babanın buruk kalbiyle teker teker art arda giderler, bilinmeyen memleketlere yerlere işlere. Artık babanın aynayla dostluğu biter. Bakamaz dokunamaz annenin gözyaşıyla ıslanmış yanaklarına.
Bir sabah uyandığında gitmiş çocuklar başka yaşantılara. Gözlerden hayata karşı bir heves, omuzlarında tırmanan bir ağırlıkla kapıyı çekip giderler. Arkalarında özlem dolu bir buruk kalp, hüzünlü gözlerden akan gözyaşıyla. Edilir hayırlı dualar her nefes alındıkça. Sonra bir rüzgâr eser, tatlı bir hüzün okşar babanın ağıran dökülen saçlarını. Tüm babalar ve çocuklarına… Saygılarımla…
Keyifli ve sağlıklı yaşam dileğiyle…
SOSYOLOG MEHMET GÜVEN
CEP: 0538 051 37 70
 
Diğer tüm yazıları için buraya tıklayın!
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
yazar'ın diğer yazıları
makale kategorileri
öne çıkanlar