Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Gübretaş’a Halktan Mesaj Var! Etrafına Dön de Bir Bak Gübretaş!

Gübretaş’ın tüm basına gönderdiği basın bülteni Türkiye ekonomisi açısından beni ve benim gibi herkesi gururlandırdı.

Gökhan GÖKPINAR

Gazete Köşesi   A+a-

Türk tarımının gelişmesi için büyük yatırımlar yapan Gübretaş’ı kutluyorum!
Buraya kadar her şey güzel de, aynı Gübretaş’ın bölge ekonomisine, sosyal hayatına, sosyal sorumluluk projelerine katkısı var mı?
Uzun yıllar önce yaptırdığı Gübretaş Ortaokulu dışında!
Haberi yayınlamamızın hemen ardından Gübretaş tesislerinin bulunduğu bölgede ikamet eden vatandaşlardan art arda tepkiler geldi.
Gübretaş’la ilgili bir çok şikayetlerini dile getiren vatandaşlar, bölge gazetecilerinden halkın isyanını, beklentilerini dile getirmesini istediler.
 
Basına gönderilen bültende, “GÜBRETAŞ, yeni yatırımlar ve bilinçli tarımı yaygınlaştırma faaliyetlerine yoğunluk verdiği 2019 yılını 4,3 milyar TL konsolide ciroyla tamamladı.” Denildi.
 
Bölge basınıyla hiç yüzyüze görüşmemiş, tesislerini göstermemiş, hiç katkısı olmamış Gübretaş’ın, uzaktan selamını iade etmek zorundayım!
 
Biz, öncelikle bölgemizde İskenderun Körfezi’nde ve Türkiye’de üretim yapan, istihdam yaratan, ihracatıyla ekonomiye büyük katkılar sunan tüm sanayi yatırımlarını alkışladık, alkışlamaya devam edeceğiz!
 
 
20 yılı aşan bölgedeki gazetecilik faaliyetim dahilinde, bölgedeki tüm sanayi tesislerini gezdim, tamamının sahiplerini, yöneticilerini yakından tanırım ama tanımadığım, bilmediğim, bölge insanına katkısını görmediğim sadece Gübretaş’ı hiç ama hiç görmedim!
Benim gibi bir çok gazeteci dostumun da aynı şekilde tanımadığından eminim!
 
Bölgemizde faaliyet gösteren tüm sanayi tesisleri sosyal sorumluluk projelerine koşulsuz ve şartsız destek verirken, basınıyla iç içe dayanışma içerisinde olurken, Gübretaş yönetiminin duyarsız, ilgisiz olmasını anlamak mümkün değil!
 
2020 hedefleriyle ilgili bir değerlendirme yapan GÜBRETAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Fahrettin Poyraz, şirketin 2019’daki operasyonel sonuçlarını “68 yıllık kurumsal birikimiyle sektör liderliğini sürdüren GÜBRETAŞ, geride kalan yılı katı gübrede 1 milyon 655 bin ton satışla tamamlarken, sıvı-toz gübre satışlarında ise 47,7 bin tonla geçen yıla göre %15’lik bir artış kaydederek şirket tarihinin yeni rekoruna ulaştı. İhracatta ise satış miktarımızı %34 artırarak milli ekonomiye ürettiğimiz faydayı bir adım daha ileri taşıdık” diye özetlemiş.
Gerçekten gurur verici…
Biz, İskenderun Körfezi’nde deniz ve çevre kirliliği yapan bir tesisin, böylesi devasa hedeflerine ‘çevre yatırımları ile sosyal sorumluluk projeleri’ni de eklemesini beklerdik!
Bir daha tekrarlıyorum;
Tüm bu başarılar, hedefler hepimiz için gurur verici olsa da, Gübretaş’ın bölge insanına, esnafına, sosyal sorumluluk projelerine katkısını bekliyoruz!!!
Umarım doğru anlaşılır ve gereği en kısa sürede yapılır diye düşünüyorum !!!
Diğer tüm yazıları için buraya tıklayın!
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
makale kategorileri
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş