Skip Navigation Links

Yılbaşı Kutlamak!

Sözde, (Yılbaşını kutlamayın kafir olursunuz) !!!

Necati Gündüz

Gazete Köşesi   A+a-

 Dikkat buyurun lütfen, ‘Noel’ demiyorum, Yılbaşı diyorum.
Noel, 25 Aralık’a denk gelen her yıl 25 Aralık’ta, Hz. İsa’nın doğum gününü kutlamak amacı ile yapılan Hıristiyan Aleminin bayramı, yortusu.
Ülkemizde bulunan malum cenahın, ısrarla ‘yılbaşı kutlamasını’ ‘Noel’ ile karıştırması en hafif tabiri ile madrabazlıktır.
Kaldı ki bir Müslüman, Hz. İsa’nın (sav) doğum gününü kutlayabilir. Bu bir insanı bağlı olduğu dinden inançtan çıkarmaz. Bunun içinde evine çam ağacı dikip kiliseye gitmesi gerekmiyor. Evinde efendi gibi oturup bir Yasin-i Şerif de okusa makbuldür.
Bunun aksini iddia eden kötü niyetliler, yıllarca Hz. Muhammed (sav)’in doğum günü diye Fetö Terör Örgütü elebaşının doğum gününü büyük törenlerle kutladı durdu. Hem de devletin din kurumu diyanetin eli ve Fetö terör örgütü ile el ele, kol kola, gönül gönüle. Bunu yapanlara bir şey yok ama Allah’ın Peygamberi Hz. İsa’nın (As) doğum gününü kutlamak haram öyle mi?
Yeni bir yılın başlangıcını kutlamak tıpkı, ülkemizde de kutlanmakta olan ve kadim Türk geleneklerinden olan ve ülkemizde 21 Mart’ta kutlanan Anadolu ve Orta Asya kültürlerinde baharın gelişini müjdeleyen Nevruz Bayramı’ndan farklı bir şey değildir.
Tıpkı, Türk dünyasında kutlanan ve 6 Mayıs’a denk gelen Hıdrellez Kültür ve Bahar Bayramı’ndan farklı olmadığı gibi. Ruz-ı Hızır (Hızır günü) olarak adlandırılan Hıdırellez günü, Hızır ve İlyas’ın yeryüzünde buluştukları gün olduğu sayılarak kutlanmaktadır)
Yılbaşı kutlamalarının karşısında yer alıp fetvalar veren cahil zihniyet, hamile kadın sokağa çıkamaz diyen zihniyetin ta kendisidir. Ülkemizde açlıktan ve işsizlikten intihar edenler gittikçe artıyorken, minik bebeklerinin doğum günlerini milyonlar harcayıp ve bu şaşaalı törenleri videoya çekip fakir fukaranın gözüne sokanların zihniyetidir. Vakıf ve Kur’an kurslarında küçük sabilere tecavüzü mazur görenlerin zihniyetidir. 6 yaşındaki bebek ile evlenilebilir diyen sapık pedofillerin zihniyetidir. 17 yıl önce eğitimde 25. sırada olan ülkemizi şu anda 101. sıraya getirenlerin zihniyetidir. Dinbaz sosyetenin vasıfsız zenginliğin yarattığı aşşağlık psikolojisinin altında kalmışlığının her ortamda abartılarak yapıldığının gerdekte sahibine İslami usule göre nasıl köle ruhuyla cariyelik yapıların sidik yarışını uluorta yapanların zihniyetidir.
Şimdi soruyorum ey Müslüman!
Yılbaşını kutlayan mı kötü kutlatmak istemeyen mi?
Yine soruyorum din adına Müslümanlık adına mangalda kül bırakmayan bu zihniyet, Hz. Resul’u Ekrem’in (sav) zihniyeti olabilir mi? Hz. Peygamber bunları görse ne yapardı acaba hiç düşündün mü? (Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir) diyen Hz. Peygamberin ümmeti bu riyakarlar olabilir mi? Bu riyakarların zihniyeti onunla aynı olabilir mi?
Tabi ki olamaz, sözüm kendini bu zihniyetten uzak tutan samimi Müslüman’a değildir. Sözüm bu tür madrabazlara ve bunları görüp de, bendendir deyip hoş görerek suç ortağı olanadır. Unutmamalıyız ki İslami ahlaka göre haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır….
Yeni yılınız kutlu olsun…
Diğer tüm yazıları için buraya tıklayın!
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
yazar'ın diğer yazıları
makale kategorileri
ramazan bayrami 
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet