Skip Navigation Links

Yeni Hayatlar

Yüzünü pişmanlıkla buruşturarak, kravatını sağ eliyle gevşetti.

Mehmet Güven

Gazete Köşesi   A+a-

 Dalgakıran koca taşların önündeki denize paralel, zamanla boyası soyulmuş bankta oturdu. Dalgaların hışırtılarını dinleyerek ufuk çizgisine daldı. Akşamüstüydü, üstelik yorgundu. Ekim ayının tatlı soğukluğu hafif bir ürperti sunuyordu. Tekrar ayağa kalkarak, kollarını sonuna kadar açtı. Sanki tüm dünyayı sarabilecek gücü kendinde buluyordu. Oysa kırk beş yaşında ve birkaç ay önce karaciğer nakli olmuştu. Buruk bir sevinç yaşıyor, avazı çıktığı kadar haykırmak istiyordu.
Tekrar sağlığına kavuşmanın sarhoşluğuyla yavaş yavaş kabarmakta olan dalgalara doğru yöneldi. Fakat denize inmek için koca taşları aşması gerekiyordu. Riski göze alamadı, hastaneden henüz taburcu olmuştu. Soğuk almaması için de doktorlar özenle tembih etmişlerdi. Ama için içine sığmıyor, tuhaf duygularla doluydu.
Enteresan şeyler yaşamıştı. Umutlarını yitirdiğinde yüce Allaha dua ederek kendi kendine sözler vermeye başlamıştı. Şayet organ bulunursa, iki sene önce terk ettiği eşi ve iki çocuğunun yanına dönecekti. Önlerinde diz çöküp affetmeleri için yalvaracaktı. Böyle düşündükçe sanki gücünün yerine geldiğini hissediyordu. Bir zamanlar hali vakti gayet iyiydi. Serbest meslek sahibi, ticaretle uğraşır, iyi para kazanırdı. Fakat değişik bir çevre edinmişti. Akşamcı olmuş eve geç vakitte geliyordu. Eşi ise evine ve ailesine bağlı, sakin bir hanımefendiydi. Yaklaşmakta olan tehlikeyi sezmiş, sık sık kocasını uyarıyordu. Ama kendisi başka havalardaydı. Sonunda korkulan olmuş ayrılık gerçek olmuştu.
Bu olayların ardından kendini tamamen unutarak, şuursuzca içki içiyor hovardalık yapıyordu. Bu durum, ta ki doktorların karaciğerinin dayanamaz hale geldiğini söyleyinceye kadar sürmüştü. Hastaneye yatmış organ beklemeye başlamıştı. Uzun uğraşlardan sonra şansı yaver gitmiş, nakil gerçekleşmişti. Ameliyattan sonra sanki yeniden doğmuş gibiydi. Yeniden başlayacağı hayatını ailesiyle paylaşmak istiyor, tekrar onlarla mutluluğu yaşamak istiyordu…
Unutmayın ki yapılan her organ nakli yeni bir hayat demektir. Yüce Allah, Maide Suresi’nin 32. Ayetinde “kim bir kimseye hayat verirse, o sanki tüm insanlara hayat vermiş sayılır.” diye buyurmuştur. Bu ayetten de anlaşılacağı gibi organ naklinin dinsel açıdan herhangi bir sakıncası yoktur. Sakıncalı görenleri bir şekilde uyaralım. Gelin hep beraber yeni hayatlar armağan etmekten korkmayalım. Keyifli yaşamlar dileğiyle…
 
SOSYOLOG MEHMET GÜVEN CEP: 05380513770
 
 
 
 
Diğer tüm yazıları için buraya tıklayın!
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
yazar'ın diğer yazıları
makale kategorileri
 
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet