Skip Navigation Links

Aydınlık Meşalesi

Yeniden eğitim süreci başlamış bulunmaktadır.

Mehmet Güven

Gazete Köşesi   A+a-

 Yeniden eğitim süreci başlamış bulunmaktadır. Öncelikle tüm eğitmenlerimizin, öğrencilerimizin ve ailelerin eğitim ve öğretimin yeni yılı kutlu olsun.
Hepimizin bildiği gibi her sene bu günleri heyecanla karşılar, ardından dokuz ay boyunca kimi zaman eğlenceli kimi zaman engebeli bir koşturmacayla devam ederiz. Bu koşuşturmada; dünyada var olan insan aleminin oluşumundan günümüze kadar eğitimin ne kadar çok yer ettiğini ve geleceğimiz için ne kadar önemli olduğunu unutabiliyoruz.
İslam’ın kitabı bilinen üzere Kuran Kerim de “Oku” ayeti ile başlamıştır. Atalarımızın deyimiyle de “Eğitim; beşikten mezara kadar olan öğrenimdir.”
Tüm bunlar açıkça gösterir ki gerçeğe, doğruya ulaşmanın yolu eğitim ve öğretimin ışığında yürümektir. Eğitim sonsuzluktan gelen ve sonsuzluğa doğru yol alan bir aydınlık meşalesidir. Dünyamızı değiştirebilecek en güvenilir yegâne öz veridir. Cehalete karşı savaşacağımız en etkili silah ve solduğumuz nefestir. Bazen dillerde şarkı, bazen yüreklerdeki sevgidir. Okul yolunda koşan çocukların heyecanıdır. Arkadaşlarımızla bütünleştiğimiz, anılarımızda yaşattığımız umuttur. Ardından umutlarımız beyinlerimizde yeşeriyor ve bilime dönüşmektedir.
Günümüzde teknolojinin yardımıyla her şekilde istediğimiz bilgiye erişebiliyor ve işliyebiliyoruz. Öyle bir zaman oluştu ki hemen hemen tüm sınırlar aşılmış insanoğlu uzayın derinliklerine ulaşmıştır. Bütün bu oluşumlar eğitim ve öğretimin sayesinde sonuçlanmaktadır. Şunu unutmayalım ki çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşmak, yine çağdaş bir eğitimden geçer. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün değimiyle “Hayatta en hakiki mürşit ilimdir.”
Keyifli dersler dileğiyle.
SOSYOLOG MEHMET GÜVEN
Tel:05380513770
 
Diğer tüm yazıları için buraya tıklayın!
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
yazar'ın diğer yazıları
makale kategorileri
ramazan bayrami 
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet