Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Bir An

Kapatın gözlerinizi ve şimdi açın.

seda ağçam

Gazete Köşesi   A+a-

seda ağçamseda ağçam 
seda@8gunhabercom
İşte bu yaptığımız eylem sırasında geçen zamana bir an diyoruz. Sizler için çok kısa olsa da o süre dâhilinde dünyada 1.8 insan ölüyor. Bunun 0.3'ü açlıktan 0.04'ü trafik kazalarından. Bill Gates her saniye 250 $ kazanıyor. Niagara şelalesinden 3160 ton su dökülüyor. İşte tahmin bile edemeyeceğiniz o bir anda neler oluyor bir bilseniz belki de şu an çok daha farklı insanlar oluvermiştik.
 
Takıntı haline getirdiğim insan ve davranışları üzerine bilmem bu kaçıncı yazım olabilir ama taşı delen damlanın gücü değil sürekliliğidir deyip yazıma devam ediyorum. Ayrıca insan kendine mana vermeye çalışan tek mahlûktur. (Albert Camus) Hayatın garantisi yoktur. O yüzden ben bu hayatı başkasıyla değiştirmek istiyorum deme lüksüne sahip olamayabilirsiniz. Fakat enseyi karartmadan önce değiştirebileceğiniz bir şey var. Evet, yanlış okumadınız. Siz. Sizden bahsediyorum. Kendinizi değiştirdiğinizde dünya da sizinle birlikte şarkınızı söylemek için eşlik edecektir. Basit bir örnekle açıklayacak olursak evinizi satıp bir anda başka bir şehre veya başka bir eve taşınamazsınız fakat kendi zevkinize göre evi dekore edip farklı bir hava yakalayabilirsiniz öyle değil mi?
 
O zaman en değerli an şu an olduğuna göre olabileceğinizin en iyisi olmaya çalışın lütfen. İnsanlar zamanın kıymetini bilmez ama zaman kendi kıymetini çok iyi bildiği için olması gerekeni anında oldurur. Şakaya gelmeyen tek şey zamandır. Hayatınızı teraziye koyup bir düşünün ne kadarını yaşamış sayıyorsunuz geçen yıllarınızın. Kaç yüreğe dokunup düşünmeniz gerekenin sadece siz olmadığınızı hatırlatan kaç olaya tanık oldunuz? Kahramanı sandığınız bu oyunda bir anda başınıza gelecekleri hesaplayamadığındandır insanın korkusu. İşte bu korkuyu kimi kadere teslim edip hayatı akışa bırakmış kimi de renklerini yaşama bulaştırmak için var gücüyle pes etmeden devam etmiştir. Hani o bir an var ya işte o anlarda acizliğimizin karşısında saygı duruşunda bulunuruz. Çünkü kibriyle kendini alt eden insan o anlarda bir halta yaramadığını iplerin çoğu zaman elinde olmadığını işte o zaman kavrar. Anlık olaylar anlık sözler ve anlık yaşamlar her ne kadar bütünü kapsamasa da parça hakkında bizlere yol gösterir. Bu yol sapaklarla dolu olsa da hayatın büsbütün hâkimi de değiliz mahkûmu da. Bundan anlamamız gereken tablonun geneline bakarken hiç beklemediğiniz anda bir nokta o tabloyu farklı yorumlamanıza sebep olabilir. O yüzden geç olmadan yapmak istediklerinizi yapın. Sarılın sevdiklerinizin boynuna boyuna sevgi sözcükleri terenennüm etsin dudaklarınız. Hayat geç kalmayı affetmiyor. Çünkü sevdiklerinize zaman ayırmazsanız zaman sevdiklerinizi sizden ayırır. Dikkat edin BİR AN da tepetaklak olursunuz. Ya da her şey tam da istediğiniz gibi olabilir.
“Sular yükseldikçe balıklar karıncaları yer, sular çekildikçe de karıncalar balıkları yer. Kimse bugünkü üstünlüğüne gücüne güvenmemeli… Çünkü kimin, kimi yiyeceğine suyun akışı karar verir.” Afrika Atasözü
Bir an varsın bir an yoksun tipki bir varmış bir yokmuş gibi kalın sağlıcakla...
 
Diğer tüm yazıları için buraya tıklayın!
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
makale kategorileri
öne çıkanlar