Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Ar+ı Çözüm

Ekonominin canlanmaya hazır olduğu bu günlerde firmalarında mali durumlarının ne kadar canlı olduğunu,

Hilmi Mulla

Gazete Köşesi   A+a-

canlanması ve hareketlenmesi beklenen ekonomiye ne derecede katkıda bulunacaklarını ve işlem yapabileceklerini bilmeleri, görebilmeleri için mali verileri okuyabilmeleri en önemli konularından bir olduğu görüşündeyim.
Firmalarımızın 2018 yılı mali karneleri çıkarılmış, kreditörlere (ortaklara, bankalara, yurtdışı finans kuruluşlarına, maliyeye, vb) verilmek üzere hazır bulundurulmaktadır, Bu veriler aynı zamanda da yönetimin karnesi olduğu için analizi hayati önem taşımaktadır.
Bu mali verilerin ne olduğunu, nereden nereye gelindiği bilmez ise geleceğin belirsiz olduğunu düşünürüz ve bekleyip aynı durağan ekonomide hayatta kalmaya çalışırız. Sonradan tepki verdiğimizde de geç kalmış olabiliriz. Ya da firmamızın karnesindeki tüm verileri analiz ederek değişimde, geleceği şekillendirmede, stratejik ve rekabet gücünü arttırabilecek kararlar almada kullanabiliriz. Bu sadece firma yönetiminin seçimidir. Bu şekilde veri analizlerinin yapılması firmamızın gerçeğini görmemize, kabullenmemize yarayacaktır. Firmalarımız da her canlı gibi doğar, gelişir, büyür fakat canlılardan farkı gelecek nesillere de hizmet edebilmesidir. Yani firmalar geleceklerini şekillendirebilecek, ömürlerini tayin edebilecek bir yapıya sahiptirler. Sadece bunu iyi kullanmak sürdürülebilir bir veri analiz sistemini kurmak, değişime ve yeniliğe açık olmakla sağlayabilirler.
Firmaların geleceklerini yönetmek şekillendirmek için geçmiş verilerin çok değerli olduğu ve bu verilerin analizlerinin yapılması ve doğru yorumlanması ile mümkündür.
 
 
Diğer tüm yazıları için buraya tıklayın!
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
makale kategorileri
öne çıkanlar