Skip Navigation Links

Bu Yoklukta ‘YOLLUK..!’

Gümrüklerde Neler Oluyor?

Gökhan GÖKPINAR

Gazete Köşesi   A+a-

 Bugün sosyal medyada takılırken bir link gözüme ilişti: PKK Dağda Nasıl Yaşıyor?
İlgimi çekti ve okumaya başladım…
PKK’nın dağda nasıl yaşadığından çok, İskenderun gümrükleriyle ilgili bölüm ilgimi çekti !
İlginç olan ise yazının ikinci paragrafından itibaren İskenderun gümrükleri ile ilgili ciddi iddialardı.
Şok olmuştum!
Yani attığım başlık gibi bu yoklukta yolluk bütçesi oldukça kabarıktı !
İşin aslı varmıydı?
Daha önce kulağıma bu tür bilgiler gelmişti ama bir yerden sonra takibini yapamamıştım…
Daha önce edindiğim bilgilerle örtüştüğü için Etki Haber Yazarı Aykut Onur Kalaycı’nın yazısını daha dikkatli okumaya başladım.
İddialar yenilir yutulur cinsten değildi!
Yolluklar ve daha ötesi çarpık ilişkilere uzanan iddiaları ispatlamak bir sıkıntılı bir durum. Devletin müfettişleri ile Cumhuriyet Savcıları ve hatta dolayısıyla kolluk güçlerinin birinci görevi olarak düşündüğüm bu durumu 8. Gün Haber Web Tv okuyucularıyla paylaşmak istedim.
Etki Haber Yazarı Aykut Onur Kalaycı’nın gündeme taşıdığı iddiaların bilgisi bir çok kez tarafıma çeşitli kanallardan gelmişti. Okudukça şaştım kaldım. Tarafıma iletilen iddiaların derinlemesine ispatı söz konusuydu.
Tebrik ediyorum Etki Haber Yazarı Aykut Onur Kalaycı’yı…
İyi okuyun ve özümsemeye çalışın…
Bundan sonrasını siyasi irade, devletin müfettişleri, yargı bilecektir!
 
Aykut Onur Kalaycı Etki Haber Yazarı :
NE YOLLUKMUŞ AMA...!
Sevgili okurlar, yıllardır gümrüklerde yaşanan olumlu-olumsuz bütün haberleri elimden geldiğince duyuruyorum sizlere. Tabii bunların yanı sıra da devlet içerisinde personel açısından önemli bir yere sahip gümrük çalışanlarının da sorunlarına kulak veriyorum. Bu yazımda gümrükte bitmeyen, üzeri bir türlü kapatılamayan bir yaraya değinmek istiyorum YOL-LUK-LAR... Bakın bu konuyla ilgili mailime Doğu Akdeniz Ticaret Bölge Müdürlü'ğünde çalışan gümrük görevlilerince gönderilen şikayetleri yazıyım sizlere...
İŞTE O MAİLLER:
"Yaklaşık 10 yıldır Doğu Akdeniz Ticaret Bölge Müdürlüğü'nde memur yollukları banka aracılığı ile yatmaktaydı. Bağlantısı olan İskenderun ve İsdemir Ticaret Müdürlükleri'nde toplanan memur yollukları ay sonu Mal Müdürlüğü aracılığı ile bölge müdürlüğü hesabına aktarılmaktaydı. Bölge müdürlüğü ise, Vakıfbank hesabındaki bu paranın dağıtımını memur hesap numaralarına geçmekteydi. Üç ay önce tüm memurların karşı çıkmalarına rağmen, yetkililer elen yolluk dağıtma usulüne geçtiler. Her nedense her ay ortalama memur hesaplarına yatan bin 900 lira yolluk bedeli bin 300 lira civarına düştü. İdareciler kendi adlarına tahakkuk düzenlettirmeden belli bir miktarı kendi aralarında paylaşıyorlar. İki bağlantı müdürlüğünün topladığı miktar ile memurlara dağıttığı miktar arasında 53.200 lira fark var. Ortalık bundan dolayı karışmaya başladı. 'İdareciler ile memurlar arasında gerilim hat safhada' deniliyor. Bu mailin en çarpıcı şu bilgi veriliyor. 'Memurların, idarecilerin almış olduğu kararları sorgulayamaz' diyerek görev yerlerini değiştirdiklerinden ve benim 17 Eylül 2018 tarihli "BAKANLIKTA KOLTUK SAVAŞLARI" yazımın yazar notunda bu konuyu gündeme taşımam üzerine idarecilerin yollukların eski düzende ödenmesi için toplantı yaptıklarını kısa bir yazar notunun bile ses getirdiği belirtiliyor.
SONRASINDA NELER YAŞANMIŞTI?
Peki, o yazar notundan sonra Doğu Akdeniz Ticaret Bölge Müdürlüğü'nde neler yaşanmıştı onu da yazmakta yarar var. 24 Eylül 2018 günü gazetemizin telefonu çaldı. SES Bölge Müdürü Ali Aygün beyin, Aykut bey ile görüşmek istediğini söylemesi üzerine arkadaşlarım telefonu bana bağladı. Ali Aygün ile yapmış olduğumuz konuşmada, bölge müdürü yollukların elden ödenmesi için çalışanlardan dilekçeler alındığından söz etti. Bende böylesi nazik bir konuda görüşümü belirttim. Aygün'e yollukların banka aracılığı ile ödenmesi durumunda sorunun ve ayyuka çıkan dedikoduların sonlanacağını kendilerine söyledim. Aygün bu konuda bir bölge müdürlüğü emri yayınlandığını bana da gönderebileceğini belirtti. Nitekim belgeyi de gönderdi. Konuyu daha sonra da sıkıca takip ettim. Sonunda 03 Ekim 2018 günü, Bölge Müdürü Sayın Ali Aygün beni tekrar aradı. Aygün yaptığı konuşmada, artık yollukların banka tarafından ödendiğini ve bu konun ortadan kalkmasına benim de vesile olduğumu aktardı.
Peki tarafıma gönderilen bölge müdürlük emirlerinin arasındaki fark neydi? İlk gönderilen emrin 11. maddesinde görevlendirme yapılan her personele tahakkuk edecek yol masrafı için ilgili yolluk tahakkuk belgesi düzenlenmesi ve her personelin bu belgeyi imzalamasına takiben yolluk ödemesinin yapılması isteniyordu.. 03 Ekim 2018 günü gönderilen ikinci emrin 12. maddesinde görevlendirmelerde tahakkuk edecek yol masrafının hak sahiplerine kesinlikle elden ödenmemesi, her personelin banka maaş hesaplarına yatırılarak gecikmeye meydan verilmeksizin görevin yapıldığı ayı takip eden ayın 7'sine kadar ödeme işlemlerinin tamamlanmasına dikkat edilmesi isteniliyordu. Anlaşılan memur arkadaşların sorunu çözülmüş gibi görünüyordu.
İyi de şimdi ben bir gazeteci olarak şunu gerçekten sormak istiyorum: 'BEYLER ELDEN ÖDEME YAPILDIĞI DÖNEMDE KESİLDİĞİ SÖZ EDİLEN PARALARA NE OLDU ALLAH AŞKINA?' Bak şimdi oldu mu Aykut efendi? Beğendin mi yazdığını? Uykuları şimdiden kaçırdığım için özür dilerim ama yolluk konusuna yakın zamanda döneceğim. Neler yazacağım neler? Şimdilik bu kadar
Aykut Onur Kalaycı
Etki Haber Yazarı
Diğer tüm yazıları için buraya tıklayın!
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
makale kategorileri
ramazan bayrami 
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet