Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Arsuz’da İsmi Geçenler!

Yerel seçim tarihi için her ne kadar hala 30 Mart 2019 telaffuz edilse de,

Gökhan GÖKPINAR

Gazete Köşesi   A+a-

sosyal medyada daha önce yaptığım paylaşımın arkasında duruyor ve Kasım 2018’de baskın yerel seçim olacağına inanıyorum.
Çok yorulduk hem de çok !
Kaç seçim geçirdik üst üste !
30 Mart 2019 en uygun tarih bence !
Yine bir yerel seçim sürecinde kimler aday adayı olacak?
Kimler vitrinde olacak veya aday adayı olmayıp da adı dolaşan kimler var?
Arsuz için CHP’de aday adaylarının isimleri netleşiyor.
Her dönemin aday adayları ‘siyasi mevtalar’ın artık aday olmamaları önerisini getirmek istiyorum. Bölge halkı görmekten sıkıldı, biz de yazmaktan…
 
Dün, dünde kaldı cancağızım, artık yeni şeyler söylemek lazım…
Genç, dinamik, vizyoner, projelere açık, ortak aklı benimseyen, eleştirilere kulak veren, güç zehirlenmesi hastalığına dirençli, makamdan güç alan değil, makama güç veren ve hatasını kabul eden ve daha bir çok özelliği bir araya getirerek aday profili oluşturabiliriz.
Arsuz’da Başkan Nazım Culha’nın yeniden aday gösterilmesinin önünde bir çok sıkıntı olduğu, genel merkezin yeni bir aday arayışı içine girdiği iddiaları kulislerde çokça gündeme geliyor.
 
Nazım Culha ile yola devam edilmesi halinde de sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Başkan Culha, bir çok konuda bazı tepkilerin açığa çıkması sonrası, toparlama sürecine girdiğinden, kırdığı gönül köprülerini telafi ederek yoluna devam edebilir diye düşünüyorum.
 
Nazım Culha’ya alternatif arayışlar varsa da, mevcut aday adaylarından adaylığa en yakın isimler kimler?
Eğer gerçekten Kasım’da seçim olacaksa, süreç hızlı işleyecek, aday adayları 15 gün içerisinde vitrine çıkacaktır diye düşünüyorum.
Henüz aday adaylığını açıklamamış ve hatta aday adaylığı düşünmediği gibi de, işine gücüne bakmak isteyen isimleri de biliyorum.
Lakin çokça zikredilen isimlerden Arsuz Belediyesi’nin CHP’li Meclis Üyesi İnşaat Mühendisi Canan Karaciğer de onlardan biri.
Canan Karaciğer, ODTÜ İnşaat Mühendisliği mezunu eşi doktor, CHP’de uzun yıllardır aktif olarak her alanda görev yapmış bir isim. CHP Arsuz İlçe Kongresi’nde aday olmayı düşünmüş ve hatta biraz yol katetmiş olmasına rağmen, partide bir ayrışmaya sebep olmamak için adaylık fikrinden vazgeçmiş bir isim Canan Karaciğer…
 
İnşaat Mühendisi Canan Karaciğer, çocukluk yıllarından bu yana Arsuz’da sporla iç içe olmuş, gençlerin sporla iç içe bir yaşam sürmesi, üniversite öğrenimlerini mutlaka yapmaları konusunda yönlendirici olduğunu biliyorum.
Başkan Culha ile sahada sürekli beraber hareket ettiğini bildiğim Canan Karaciğer’in kamuoyundan gelecek tepkilere göre hareket edeceği duyumlarını aldım. Adaylık konusundaki fikrini de açıklarsa onu da yansıtırım.
 
Bir çok isim gibi, yine HBB ve Arsuz Belediyesi CHP’li Meclis Üyesi Sezer Aydemir’in de adı da kulislerde geçiyor.
Genç, dinamik ve vizyoner bir isim Sezer Aydemir. HBB ve Arsuz Belediye Meclis oturumlarında sergilediği duruşu takdir etmemek mümkün değil. Hakkaniyetli, mert ve dürüst, gözü gönlü tok…
 
Sezer Aydemir’e bizzat sordum, kesinlikle böyle bir düşüncesi olmadığını söylüyor. Tertemiz, çalışkan, üretken, vizyoner ve siyasette geleceği olan bir isim Sezer Aydemir.
Bu yazımda, sadece kulislerde, dost meclislerinde konuşulan isimlere yer vermek istiyorum.
Hiç düşünmedikleri halde adaylığa layık görülen isimlerden birisi de Arsuz Karaağaç spor’a maddi manevi katkılarıyla tanıdığım İşadamı Haşim İnan da var.
Haşim İnan’ı yaklaşık 30 yıldır tanırım. Çocukluğumuz beraber geçti diyebilirim. Kendini çok iyi yetiştirmiş, aile şirketini bir süredir yöneten ve hatta ileri seviyelere taşıyan vizyoner bir isim. Karaağaç spor’a maddi manevi katkıları verirken de, bölge sporuna katkı vermeyi, gençlerin sporla iç içe bir yaşam sürmesi için fedakarlık yapmaktan kaçınmayan Haşim İnan, toplumda karşılığı olan bir isim.
Yine Sezer Aydemir’e sorduğum gibi Haşim İnan’a da açıkça sordum.
 
Sevgili dostum Haşim İnan önce bir güldü ve ardından da “Yok be dostum, ticaret hayatım ve Arsuz Karaağaç spor’a ayırdığım zamanıma bir de siyaseti eklemek istemiyorum. Bölgedeki spor faaliyetleri ile sosyal sorumluluk projelerine katkı vererek hizmetlerimi sürdürmek yeterli benim için. Tüm bunları karşılık beklemeden yaptığım gibi, Arsuz Belediye Başkanlığı gibi çok önemli bir konuma layık gören herkese çok teşekkür ederim.” Dedi.
Oldukça mütevazı bir yaklaşım!
 
Ankara bürokrasisinde, Hatay’da kurum ve kuruluşlar nezdinde, işdünyasında oldukça sevilen bir isim olan Haşim İnan’ın siyasete soğuk bakmasını gayet doğal karşıladım. Ne diyeyim, yolu bahtı açık olsun.. Bugüne kadar bölgeye sunduğu hizmetlere, katkılarına çok teşekkür ediyorum.
 
İsimleri gizli birçok isim kamuoyu yoklaması yapıyor ve ortaya çıkmak için uygun zamanı kolluyor.
Arsuz, diğer ilçelere nazaran birçok alternatif üretebilen önemli bir şehir. Seçim sürecine girerken de, demokrasi şöleni şeklinde geçmesi temennilerimle, sine-i millet en doğru adrestir diyor, bir sonraki yazımda yine ayrıntılarıyla bölgemizdeki adaylık düşünen, düşünmediği halde layık görüldüğü için ismi geçenleri yazmaya devam edeceğim.
Diğer tüm yazıları için buraya tıklayın!
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
makale kategorileri
öne çıkanlar