Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Belen’de CHP Olur mu?

Öncelikle hassas bir süreçten geçen Türkiye’nin, Suriye’nin Afrin kentine yönelik terör

Gökhan GÖKPINAR

Gazete Köşesi   A+a-

Unsurlarını bölgeden silmek, sivil-masum insanları evlerine, vatanlarına kavuşturmak amacıyla düzenlediği Zeytindalı Harekatı’nda şehit düşen tüm Mehmetçiklerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve tüm Türkiye’ye sabır ve başsağlığı diliyorum.
Gücünü ve desteğini milletten alan bu operasyonun insani değerini ve önemini kavrayamamış tüm fikir ve tavırları da kınıyorum.
Türkiye, sınırlarının hemen dibinde oluşturulmak istenen terör ordusuna ve teröristlerden müteşekkil yapılanmalara karşı verdiği mücadeleyi kazanacak, Türk Ordusu ve Türk Milleti muzaffer bir şekilde, bölge halkına yurtlarını teslim ederek evine başı dik alnı açık bir şekilde dönecektir.
Türk ordusu muzaffer bir şekilde vatan topraklarına dönerken milletiyle kucaklaşacak, tüm bu terör unsurlarını kuran, büyüten, destekleyen sözde insan hakları savunucusu ve demokratik ülkelere de insanlık dersi verecektir.
Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın !!!
Önümüzde bir de seçim süreci söz konusu …
Erken seçim olma ihtimali yok dense de, birkaç ay öne çekilmek suretiyle 2018 Kasım ayına bir seçim tarihi fikrim de güçlendi.
Bu durumda ilçelerin durumunu biraz mercek altına almamız gerekiyor.
Mesela Belen;
Ak Parti ve MHP arasında gidip gelen bir iktidar yarışı söz konusu..
70 yıldır CHP, Belen’de iktidar görememiş !!!
Nedenlerini doğru analiz etmek ve CHP’ye Belen’de iktidar yolunu açmak da zor değil !
Belen CHP’de doğru ve akılcı politikalar üreten ilçe başkanı Fevzi Yüksel ve sosyal medyadan tanıdığım Hasan Kabasakal ile Gençlik Kolları MYK’sına girme başarısı gösteren İklime Kabasakal isimlerini biliyorum.
Yıllardır bıkmadan usanmadan Belen’de 4 bin kadar CHP oyunu arttırmak için canla başla çalışıyorlar.. Takdir etmemek elde değil..
Ama yetmiyor !!!
CHP’nin Ankara ve Hatay formülleri Belen için de geçerli olabilir..
Zor ama imkansız değil !
Artık AK Parti ve MHP’den oy çalan bir İYİ Parti söz konusu..
Oy verirsiniz vermezsiniz ve hatta takdir edersiniz veya etmezsiniz, AK Parti ve MHP’den oy çalacak ve kısmen de CHP’den tabiî ki..
Bu durumda CHP’nin sağ görüşlü ve sosyal demokrat tabana da yakın bir isimle Belen’de yola çıkması, iktidar kapısını aralamanın ötesinde seçimi kazandırabilir gibi geliyor..
Belen siyasetini uzun yıllardır çok iyi takip eden bir dostumla uzun uzun bölge siyasetini konuşurken bazı rakamlara yer verdi..
Aslında verdiği rakamlar, Belen’de CHP’nin 70 yıl sonra ilk kez iktidar olabilmesi için bazı ipuçları veriyordu.
Dinledikçe mantıklı buldum..
Bakın HBB Başkanı Lütfü Savaş’a,,,
MHP, AK Parti ve şimdi de CHP…
Ciddi bir kitlesi var..
Önümüzdeki seçimlerde karşısına çıkacak güçlü rakipleri olmazsa yeniden iktidar olduğunu şimdiden söylemek mümkün..
Belen’de de CHP’nin Lütfü Savaş gibi bir sağ görüşlü ama çok muhafazakar olmayan, toplumun tüm kesimlerini kucaklayabilecek ve hatta tüm siyasi görüşlerin ortak adayı olabilecek bir isme ihtiyacı var.
Şuan için Belen’de böyle bir isim yok ama olmayacağını, bulunamayacağını söylemek de Belen halkına haksızlık olur.
Bir türlü hizmete doyamayan muhteşem bir şehir Belen…
Verilene razı olan, her iktidarın basit işlerle oyaladığı Belen’de müthiş projeler ortaya konulabilir, birkaç yıl içerisinde ekonomisi güçlü, yeni iş alanlarına, farklı sektörlerle tanışmış bir Belen yaratılabilir..
Organik tarım ürünlerinden kendi markalarını yaratabileceği bir çok imkanı söz konusu..
Yayla turizmi, sağlık turizmi ve aklınıza gelebilecek bir çok şey daha..
Arkadaşımla sohbet ederken Belen siyasetini özetleyen, kendi kaleminden bir şeyler yazmasını istedim ve yazının tek bir kelimesine dahi dokunmadan yayınlamak istediğimi de söyledim.
Sözümü tutuyorum ve aynen yayınlıyorum…
Olur mu olur ve Belen’de CHP..
Hatay’ın Belen ilçesinde CHP kaç dönemdir bilinmez yerel seçimlerde iddialı olamamıştır. Ancak memleket adına da inandığı partilere destek olmuştur.
Cumhuriyet Halk Partisi, 19 mahallesi 21.000 seçmeni olan 12 km yol üzerinde küçük fakat gelişmeye açık bir şehirde Belediye başkanlığını kazanıp mührünü vurmaya iddialı.
Belen halkı 200 metrelik çarşıda ailelerin üstünlük ve birbirleriyle olan hırs ve dedikodularından bıkmıştır.
Aynı zamanda Belen ilçesinin hudutlarının Karapelit (Şekere’den) başlayıp. Öteçay (Bakras) köyüne kadar uzundığını düşündüğümüzde seçmen yapısının da değiştiğini rahatlıkla söyleyebiliriz. Bu durum eski belen’de bulunan aile hemonyasının etkisini kaybettiği şeklinde de yorumlanabilir.
Belen’in bir benzeri yoktur. Hatay’ın tek merkezi tek geçidi 15 dakika Deniz, 15 dakika yayla, ama yoksun Ankara’ya uzak ve yıllardır hizmetten yoksun kaldırılmış 3. Sınıf şehir görüntüsünden uzaklaşamamıştır.
Belen halkı uyanık ve hesaplardır. 70 yıldır Belen’i Ankara’daki hükümetlerle buluşturmuştur. Ancak Ankara çok uzaklarda olmuştur. Yeni dönemde Ankara, Antakya’ya gelmiş Hatay Büyükşehir statüsüne geçmiştir.
CHP ilçe örgütü partili partisiz Belen Halkı bundan sonra hizmetlerin Hatay Büyükşehir Belediyesinden olacağına inanarak Belen’i Ankara’yla değil de Hatay’la buluşturma niyetinde olmalıdır.
PEKİ BU NASIL OLACAK?
CHP ilçe örgütü 2009 yerel seçimlerde bakarak genel seçimlerde Ak Parti 10.000 MHP 5.000 CHP 2500 iken Ak Parti kaybediyorsa bundan yola çıkarak 7 Haziran 2015 seçimlerinde Ak Parti 8.500 MHP 4.600 CHP 4.100 olduğunu bilip MHP’de bir Meral Akşener partisi doğunca Ak Parti’nin rakibi de CHP oluyor. Son olarak yapılan halk oylamasında HAYIR oyları %41 ile 7940 olmuştur.
Durumun idrakında olması gereken örgüt Ankara Mansur Yavaş’ı Hatay nasıl Doç.Dr. Lütfü Savaş’ı bulduysa yoğun bir çaba içerisinde olmalıdır.
Aday adayları mutlaka olacaktır. Ancak örgüt Mansur Yavaş, Doç.Dr. Lütfü Savaş gibi sağ cenahtan fanatik herhangi bir partiden olmayan ailece bildik ağırlığı olan, idareciliği, yöneticiliği, projeci oluşu demokrat yapısı olup ayrımcılığı olmayan seçim zamanında sponsor arayışına önem veremeyecek mücadeleci şeceresi temiz aday belirleme yolunda çaba sarfetmelidir. Belen’e de bir Lütfü Savaş bulup 70 yıl sonra Belen’i layık olduğu yere getirecek adımı atmalıdır.
Tespitler gayet mantıklı, olur mu? Neden olmasın!
Diğer tüm yazıları için buraya tıklayın!
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Toplam (1) adet yorum var.
Bülent Kılıçoğlu 13 Şubat 2018 Salı
Belen CHP üyesi olarak yapmış olduğubuz tespitlere katılıyorum. Ancak Belen CHPkadro hareketidir . Belen CHP yönetimi ne muhalif olan kendi üyeleri dahi Belen de partinin yerel iktidarina inanmaktadır ve bu doğrultuda yıllardır durmadan çalışmaktadir. Belen de yerel iktidar uzak değildir Mesela Ben şahsen Diyorum ki Merkez milliyetçi gelenekten gelen ama modernist bir aday seçimi alır. Yeterki Halka dokunsun ve hizmetten başka bir gayesi olmadığını insanlara hissettirsin.
makale kategorileri
öne çıkanlar