Skip Navigation Links

AKParti İskenderun'a Bilgili Mi Geliyor ?

AK Parti İskenderun’da ilçe başkanı seçimi için temayül yoklaması yapılacak.

Gökhan GÖKPINAR

Gazete Köşesi   A+a-

Öğle saatlerine doğru duyulan temayül yoklaması kararının daha önce neden duyurulmadığı apayrı bir konu.
Duyar duymaz bir çok kişinin temayül yoklamasına gireceği bilgisini aldım.
Bekbele eski Belediye Başkanı Bestami Bilgili, Mehmet Kesik, Sedat Şirin, Onur Açıkalın, Zeynel Abidin Görgen, Reşat Çağlar ve Caner Başeğmez…
 
Hepsi birbirinden değerli ve yakından tanıdığım isimler.
Mevcut İlçe Başkanı Sevgili Ayhan Bodur’un da eline yüreğine sağlık. Sorumluluklarını fazlasıyla yerine getirdi, bölge halkı arasında gönül köprüsü oluşturdu.
 
Şimdi gelelim temayül yoklamasından çıkacak olası karara;
Yaptığım birkaç saatlik ziyaret ve telefon görüşmelerinden ağırlıklı olarak Bestami Bilgili adı çıktı.
Nedenini sorduğumda, geçmişten bugüne yaptığı görev ve üstesinden gelen sorumlulukların, Bestami Bilgili’nin AK Parti İskenderun İlçe Başkanı olması için yeterli olduğu kanaati ortaya kondu.
 
Bence de mantıklıydı,,
Geçmişte İskenderun Muradiye Mahalle muhtarlığı (Ki, ailenin küçüğü Faruk Bilgili muhtarlık görevini sürdürüyor), muhtarlar dernek başkanlığı, Bekbele Belediye Başkanlığı, son seçimlerde seçim koordinasyon merkezi başkanlığı, bölge siyaseti içerisinde tüm görüşlere açık ve sevilen bir isim olarak Bestami Bilgili ile ilgili daha bir sürü referans sayılabilir.
 
Diğer şehirlerde olduğu gibi AK Parti ilçe veya il başkanının muhafazakar demokrat olması yetmiyor…
Burası İskenderun !
 
Çok kültürlü, huzur ve barış ortamının yoğun olarak yaşandığı, tüm siyasi ve kültürel farklılıkların büyük bir zenginlik olarak karşımıza çıktığı önemli bir mozaik !
 
Onun içindir ki, AK Parti İskenderun ilçe Başkanı, Türkiye’nin ve Hatay’ın geçtiği hassas sürece uygun olarak toplumun tüm kesimlerini kucaklayan, tüm kesimlerin takdir ve teveccühünü kazanmış bir isim olmalı…
 
Yukarıda saydığım isimler de bölgenin hassasiyetlerini karşılıyor ve sorumluluklarını fazlasıyla yerine getirebilecek adaylar olsa da, siyasette tecrübe, bilgi ve birikim çok önemli bir yer tutuyor.
 
AK Parti’de hiç yalpalamadan bugüne kadar dik durarak gelen Bestami Bilgili adının temayül yoklamasından çıkması ihtimali yüksek gibi görünüyor.
 
Ben de tanıyorum ama partinin içinden yükselen yukarıda saydığım referans bilgiler ışığında Bestami Bilgili ismi öne çıkıyor..
Bu göreve talip olan hepsi birbirinden değerli adayların AK Parti’de her türlü göreve layık olduğu kanaatimle, AK Parti İskenderun’da yapılacak temayül yoklamasının hayırlı olmasını diliyorum.
 
 
Diğer tüm yazıları için buraya tıklayın!
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Toplam (1) adet yorum var.
Hüseyin Gedik 25 Ocak 2018 Perşembe
Bestami Bilgili Başkan bu göreve sonuna kadar layıktır..Onunla İskenderun şaha kalkar..Allah yolunu açık etsin..Destekliyoruz..
makale kategorileri
ramazan bayrami 
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet