Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Hemen Bırak O Elindeki Bulaşık Süngerini...

Hani o bilindik reklamlardaki,ev işi yapmaktan ailesine vakit ayırmayan anne figürü var ya,aslında kısmen bu duruma katıldığımı söylemeliyim.

melodi çiftçi

Gazete Köşesi   A+a-

melodi çiftçimelodi çiftçi 
melodı@8gunhaber.com
Zaman zaman, işten eve dönünce kendimizi yorgun hisseder hiçbir şey yapmak istemeyiz, bir de üstüne çocuklar gelip anne bizimle oynar mısın dediğinde, daha sonra kızım-oğlum der çocuğu savuştururuz.
 Aslında hepimizin yorgun hissettiği, moralinin bozuk olduğu, hayata küstüğü zamanlar var, bu gayet doğal. Peki çocuklar bunun ne kadarını algılar? Ya da şöyle sorayım, Heyecanla yanınıza gelip sizinle oyun oynamak isteyen çocuğunuzu, siz odasına gönderdiğiniz andaki yüz ifadesine, üzüntüsüne sahit oldunuz mu hiç?
    İtiraf ediyorum, Ben oldum...
 Ve hikayelerde olduğu gibi, o günden sonra elimden geldiği kadar onlarla oynamaya ne işim varsa bırakıp yanlarına koşmaya başladım. Çünkü fark ettiğim bir şey var. Ne yaparsanız yapın, üç çocuklu bir evde mükemmel olamazsınız. Her zaman bir şeyler eksik kalacaktır, buna alışmalısınız. Ve artık evinize gelenlere karşı ,ay kusura bakmayın, evimiz biraz dağınık diye mazeret üretmek zorunda hissetmemelisiniz kendinizi...
   Hemen isyanlara başladınız biliyorum, uzaktan davulun sesi hoş geliyor, bu kadar iş ne olacak diye. Biliyorum haklısınız, ama unuttuğumuz bir nokta var, ‘’ZAMAN’’ Evet zaman, hani şu su gibi akıp geçen şey. Hani, Serdar Ortaç’ın karabiberim şarkısı çıkalı 22 yıl mı olmuş yaa, dedirten şey. 
   İşte o, zaman akıp giderken ve ben babamın beşiğini tıngır mıngır sallar iken, bir bakmışsın senin çocuk büyümüş, genç bir birey olmuş. O, senin oyun oynamayıp iletişim kurmadığın minik, artık ergenlik sorunlarını seninle paylaşmak yerine kendi kendine çözmeyi dener olmuş. Çünkü biliyor, senin böyle şeylere zamanın yok ve hiç olmadı. Yıkanması gereken çamaşırlar, bulaşıklar mı, onlar her zamanki gibi varlığını sürdürüyor. Evet bugünkü masalımız da burada bitti.  
    Şimdi, bu yazımın üzerine kızlarımın odasının dağınık fotoğraflarını iliştiriyor ve sana söylüyorum, sevgili anne-baba, hemen bırak o elindeki bulaşık süngerini koş çocuğunun yanına ... 
 
 
Diğer tüm yazıları için buraya tıklayın!
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Toplam (1) adet yorum var.
Sibel genç 28 Eylül 2016 Çarşamba
Doğru söze ne denir bitanemm çok güzel anlatmışsın ❤❤❤
makale kategorileri
öne çıkanlar