Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

CHP Hatay'da Fire Verdi...

Hatay'da CHP seçmeni partisini sattı mı?

Gazete Köşesi   A+a-

Hatay'da CHP fire verdi. Hem de hiç beklenmedik bir yerde, yerel seçimlere göre tam 20 bin oy Samandağı'nda fire verdi..

CHP listesinde 5. sırada yer alan Arsuz, İskenderun ve Belen Milletvekili adayı Dr. Riyat Kırmızıoğlu 2014 yerel seçimlerine göre CHP'nin oylarını Arsuz'da arttırırken, 3. sırada yer alan Samandağ milletvekili adayı sınıfta kaldı..

Defne ilçesinde de CHP'nin oyları düştüğü için sınıfta kalan bir diğer ilçe oldu... Antakya merkez ilçede AKP'nin CHP'ye 30 bin fark atması CHP'nin listesinin yanlış olduğunun bir kanıtı olarak gözlere çarpıyor.

Listede adayının hiç haketmediği bir yerde olmasına rağmen partisini satmayan CHP Arsuz, İskenderun seçmeninin dik duruşunu ayakta alkışlıyorum... Diğer ilçelere hiç girmek bile istemiyorum zaten CHP'nin oralarda aldığı oy sayısı ortada..

İskenderun'a gelince, CHP az bir farkla 1. parti çıktı. 2014 yerel seçimlerine göre oylarını arttırmış buda Riyat Kırmızıoğlu farkı... Hem Arsuz hem de İskenderun'da canla başla çalışırken diğer ilçe adaylarının yan gelip yattığını söylemek şu tabloya göre mümkün...

Velhasılkelam 2011 genel seçimlerine göre yanlış stratejisiyle Hatay'daki başarısızlıklarıyla yola devam eden bir CHP görüyoruz.

Türkiye genelinde ise CHP'nin yanı sıra AKP de kaybetti. Kendi başarısızlığını gözardı edip başkasının başarısızlığına seviniyorlar.. Bu seçimin bir tane kazananı vardır, kimse itiraz etmesin o da HDP'dir..

Yine son sözü büyük millet olan halk söyledi. Kimse bu milleti koyun sürüsü sanmasın, gün gelir başına taç edeni yeri geldiğinde yerle bir eder..

Uzun lafın kısası vatana, millete hayırlı olsun Allah utandırmasın... 

Diğer tüm yazıları için buraya tıklayın!
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Toplam (3) adet yorum var.
zeki 18 Mart 2017 Cumartesi
evet riyad kırmızı oğlu 2 seçim kazanmamasına rağmen hala nerde bir etkinlik baş sağlığına toplantıya bazen düğünlere okul gecelerine fakirlere hep gider ve farkı burda ötekiler gibi işte ben seçilmedim gitmem değil saol riyad kırmızı oğlu
MERT 9 Haziran 2015 Salı
çok hatalı bir başlık olmuş..Halk kimseyi satmadı..iyi bir ders verdi..Chp genel merkezine mesajı verdi..anlamazlarsa bir sonraki seçimde hüsrana uğrarlar..yeni nesil Chp ye oy vermiyor..eskiler öldükçe Chp de bitecek..
ahmet 8 Haziran 2015 Pazartesi
chp izmirde yaptığı gibi hatay da ön seçim yapsaydı bu kadar fire vermezdi. chp nasılsa hatay ı çantadda keklik zannediyor. çok bile oy aldı.
makale kategorileri
öne çıkanlar