Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Özgürlük..

Zaman en bilinmez yanlarıyla bilinmezliğe savruluyor. Hayatın gelgitleri garip bir karanlığa kucak açıyor.

Gazete Köşesi   A+a-

 

      Bugün, karanlığın o soğuk yanını biraz daha fazla yaşıyorum içimde. Yüreğimin titrettiğini hissedebiliyorum. Yürüdüğüm yollar adımlarıma ağır geliyor. Düzlükte bile koca bir yokuş tırmanır gibiyim adeta. Ağaçlar üzgün, hiçbir kuş konmamış dallarına. Çiçeklerin boynu bükük. Tabiat ana küskün ve sessiz. Kabul etmiyor yüreğim bu karanlığı. Bu sessizlik yakıp kavuruyor içimi. Bastırdığım çığlıklar gözlerimden bir öfke gibi yansıyor gökyüzüne. Kuşlar kanatlarında bir şeyler taşıyor ve kanatlarını her çırpışında sessiz gölgeler kayboluyor. Ve hepsi tek bir yerde buluşuyor. Kan kırmızısı bir şey süzülüyor gökyüzünde. Üzerinde ne yazdığını okuyamadığım bir uçurtma. Güneş ve mavi onu gururla taşıyor. Süzüldüğü yerde karanlık kendi yüzünü göstermeye korkuyor.

    Üzerinde ne yazdığını merak eden yüreğimi hissedercesine bana doğru yaklaşıyor ve sanki gülümsüyordu. Bakışlarım ona odaklanmış öylece kalırken dudaklarımda mutluluk veren bir tebessüm hissettim. O tebessümlerin arasında uçurtmanın sahibini gördü gözlerim. Kahkahasıyla kirli dünyanın temiz kalan yanlarını yansıtan küçük bir çocuk. Minicik elleri kocaman yüreğiyle karanlığı hissedercesine ve ona inatla korkusuzca uçuruyordu “ÖZGÜRLÜK” yazan uçurtmasını. Üzerine bastığım yer beni ona götürüyor. Ve o güldükçe doğadaki her şey canlanıyor. Karanlığı gülüşünün tersi ve özgürlüğünün inancıyla itiyor.

    Yüreğimi kıpır kıpır eden bu uçurtma büyük bir gerçeği taşıyor aslında. Özgürlük içimizde. Adını her duyduğumuzda çarpan yüreğimizde. Etrafımıza bulaştırdığımız gülüşlerimizde. Hiçbir karanlığın bastıramayacağına inandığımız düşüncelerimizde. Özgürlük bütün benliğimizde.

 


Diğer tüm yazıları için buraya tıklayın!
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
makale kategorileri
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş