Skip Navigation Links

İtiraf Bu İş Bitmiş İsdemir Türk Metal’e Gitmiş

Pazar günü Türk Metal’in gecesi vardı. Türk Metal Genel Başkanı Pevrul Kavlak’ı bir kez daha dinleme fırsatı buldum orada…

Gökhan GÖKPINAR

Gazete Köşesi   A+a-

Kendinden ne kadar emin olduğunu görünce, bugünü değil yarını planladığını fark edince, kendi kendime “Acaba Türk Metal gerçekten İsdemir’de işi bitirdi mi?” diye sormuştum.

 

Gerçi Türk Metal’e geçenlerin sayısı konusunda bir ipucu vermemişti ama Pevrul Kavlak’ın kendinden emin tavrı ve gelecekle ilgili planlarının ayrıntısı bana o izlenimi vermişti.

 

Ama hala emin değildim. Ta ki, Çelik-İş’in açıklamasına kadar… Çelik İş’in facebook sayfasından yayınlanan açıklama, aslında tam bir itiraf metni.

 

Bazı yazılarda, sözcükler başka şeyi söylese de, siz onu yazdıran gerçek duyguyu anlarsınız. Bu açıklama da işte böyle bir yazı… Açıkça itiraf ediyorlar: Bu iş bitti, İsdemir Türk Metal’e gitti.

 

Nerede Ali Cengiz Gül’ün o mangalda kül bırakmayan üslubu, nerede o açıklamadaki yalvaran üslup… Nerede Çelik İş’in meydan okuyan tavrı, nerede açıklamadaki rica-minnet dolu ifadeler… Nerede Cengiz Gül’ün tavizsiz tavrı, nerede açıklamadaki “geri dönün” ricaları…

 

Bunlar nedir biliyor musunuz? İtiraf! Ali Cengiz Gül, yenildiğini, kaybettiğini, yitirdiğini itiraf ediyor. Şimdi, sadece af dileyebiliyor. Yapabildiği sadece bu… Af dilemek.

 

Son Pişmanlık Fayda Vermez

 

Atasözlerimiz ne güzel… Ne kadar doğru: Son pişmanlık fayda vermez.

 

Artık Ali Cengiz Gül ağzıyla kuş tutsa fayda etmez. Artık bu saatte, yalvarmanın, yakarmanın, özrün, af dilemenin, diz çökmenin hiçbir kıymeti yok. Ali Cengiz Gül’ün avazı çıkana kadar yaptığı “Geri Dönün” çağrısı, sadece bu kubbede bir seda olarak kalacak, hiçbir etkisi olmayacak.

 

Hiçbir etkisi olmayacağını da yine Pazar gecesi, o salonda gördüm. İşçilerin gözlerinden anladım. Sloganlardan, alkışlardan, Pevrul Kavlak’a gösterilen sevgiden anladım. O gece Pevrul Kavlak konuşmasında, Çelik İş’in bu süreçte üç aşama geçirdiğini söyledi. Birinci aşama, işçileri tehdit, yani Türk Metal’e geçerseniz atılırsınız aşaması… Ama hiçbir etkisi olmamış, işçiler geçmiş. İkinci aşama ricacıların devreye girdiği, Türk Metal’e geçenlerin evine kıramayacakları yakınlarını gönderip geri çağırma aşaması… Kısmen tutsa da, bir süre sonra bu da bir işe yaramamış… Sonra üçüncü aşama girmiş devreye: Şube yönetimi, kurullar ya da temsilcilikler için yüzlerce kişiye söz verilmesi aşaması… Pevrul Kavlak bu aşamaya vaat etme aşaması diyor. Bence artık bu sürece son halkayı da ekmeliyiz: Yalvarma aşaması… Sıra yalvarma aşamasına gelmişse eğer, iş bitmiş demektir. Yazık yazık, koca Çelik İş Genel Başkanı bu duruma mı düşecekti?

 

Ama biz söylemeyelim de, bir atasözümüz bu durumu özetlesin: Kendin ettin kendi buldun.

Evet, kısacası: İş bitmiş, İsdemir Türk Metal’e gitmiş. Bize hayırlı olsun demek kalıyor.

 
 
Diğer tüm yazıları için buraya tıklayın!
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
makale kategorileri
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet