Skip Navigation Links

Önce Adalet!

Hukuk dediğimiz şey; insanların birbirlerinin hak ve özgürlüklerine, inanç ve ifadelerine saygı gösterdiği, göstermediği durumlarda devletin bunu koru

Gazete Köşesi   A+a-


Avukat Gizem ELMACA

Tel Fax : 0326 613 67 65

Mail : [email protected]

 

           ÖNCE ADALET

 

   Hukuk dediğimiz şey; insanların birbirlerinin hak ve özgürlüklerine, inanç ve ifadelerine saygı gösterdiği, göstermediği durumlarda devletin bunu koruduğu, korurken herkesi özünde eşit değerlendirdiği ve hatta yeri geldiğinde kişilerin haklarını devlete karşı ileri sürebildiği, kamu hizmetlerinin en iyi şekilde, dürüst ve eşit sunulduğu, kuvvetler ayrılığı prensibiyle yola çıkarak yargının tarafsız ve bağımsız olduğu, kişilerin hak arama hürriyetlerini en önde sunan milletlerin ana damarıdır.

   "Adaletin olmadığı yerde ahlaktan bahsedilemez." der Montaigne. Adalet bu kadar değerli bir şey demek ki...Bir Latin atasözü de "Adalet, erdemlerin kraliçesidir." der. Farkettim de; bütün uluslar değer vermiş adalete. Yüzyıllardır tüm insanlığın birlikte yaşamaya tek çözüm yolu olarak bulduğu araç hukuk amaç ise adalettir.

   Amacımızı adalet olarak belirleyip yola çıktığımızda soyut kalan bu kavramı sağlamaya çalışmak her ne kadar zor olsa da, her vatandaşın adil, tarafsız, bağımsız yargılandığı, her vatandaşın eşit, huzurlu, barış içinde bir düzende yaşadığı, evinde, yolda ve işinde kendisini güvende hissettiği, karakol, mahkeme kapısı korkusu ve endişesi yaşamadığı bir ülkede “Adalet vardır” diyebilirim.

   Yeni bir yıla yaklaştığımız bu günlerde “Adil” bir yıl dilerim…

 


Diğer tüm yazıları için buraya tıklayın!
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Toplam (1) adet yorum var.
Doğan Süslü 13 Aralık 2013 Cuma
Hukuk asla guguk olmamalı ve hukukun üstünlüğü her daim savunulmalıdır. Adil bir yıl dileyen başarılı ve acar avukat Gizem Elmaca 'ya yürekten katılıyorum. Kabına sığmayan genç avukatımız Gizem ve onun gibi genç hukukçularımızın çoğalmasını diliyor, kendisine bir kere daha başarılar diliyorum....
makale kategorileri
ramazan bayrami 
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet