Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Sözde Kürdistan, Diyarbakır’da şirinleşme ve bölücü başı

Aşiret Reisi Barzani’yi Diyarbakır’da baş tacı yaptık, kendisine diplomatik statü uyguladık

Gazete Köşesi   A+a-


20.11.2013
 
MEDYATİK BAKIŞ
 
Doğan SÜSLÜ
 
İletişim:0 532 728 45 53
 
 
 
 
   Sözde Kürdistan, Diyarbakır’da şirinleşme ve bölücü başı
 
   Aşiret Reisi Barzani’yi Diyarbakır’da baş tacı yaptık, kendisine diplomatik statü uyguladık. Maalesef Başbakan Erdoğan ve AKP adeta içinde jet yakıtı olan üstü açık bir deponun çok yakınında ellerinde yanan çakmakla dolaşıyorlar. Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman, Barzani’ye “Değerli Başkan, Kuzey Kürdistan’a hoş geldiniz. Bugün Güney Kürdistan’ın Başkanı, memleketi olan Amed’dedir. Kürtler ittifak olursa, inşallah Ortadoğu barışa ulaşacaktır. Ortadoğu barışa ulaşırsa Araplar-Kürtler ve Farslar da demokrasiye ulaşır” deme cüretini gösteriyor.
 
 
 
   Diyarbakır Show
 
   ABD-İsrail dayatması olan Büyük Ortadoğu Projesi bir bir yaşama geçiyor, kazara Kürdistan diye bir devlet kurulursa onu tanıyacaklar, bugünden zemin hazırlıyorlar. Habur’dan sonra Diyarbakır’da bölücülerin Show’u gerçekleşmiş, Ak Parti’nin Diyarbakır ve güney doğu yaşayanlarıyla yerel seçim öncesi şirinleşme provaları yapılmıştır.
 
   Bugün hala hain teröristlerin yer yer polisle çatıştığı, polise havai fişek ve benzer yanıcı ve patlayıcı maddeler attıkları, yol kestikleri, bazı iş yeri ve mekânları kundakladıkları bilinmektedir. Şantiye baskınları, şantiye içindeki iş makinalarının yakılması, örgüt propagandası bir yandan sürmekte diğer yandan ise hükümetin Barış Süreci için daha somut adımlar atılması istenmektedir. Başbakan Erdoğan ile hükümetin tüm derdi 2014 yerel seçimlerine şehit siz girmektedir. Yerel seçimler sonrası ise ne olup biteceği kimsenin umurunda değilmiş gibi görülmektedir.
 
 
 
   Bölücü başı ve kardeşi
 
   Hükümetten aldıkları talimat ve emir gereği bölücülerin yaptıklarını alttan alan, olabildiğince görmezden gelen sivil ve askeri atanmışlarımız, bölücü hainlerin iyice şımarmalarına vesile olmuş, küstahlaşan pek çok bölücü kimliğin abuk sabuk hal ve tavırları sineye çekilir olmuştur.
 
   Bölücü başının kardeşi, İmralı’ya giderken ve gelirken adeta hükümete talimat verir diplomatik bir kimlik gibi lanse edilir olmuş, Türkiye Cumhuriyeti’nin prestiji yerle bir edilerek, şehitlerimizin kemikleri bir kere daha sızlatılmıştır. Bölücü başı ve onun kardeşinin açıklamalarını dinlemek utançtır, zulümdür ve 90 yıllık Türkiye Cumhuriyeti’ne bölücü hainlerin gölgelerinin düşürülmesi, daha doğrusu Türkiye Cumhuriyeti’nin her defasında yara aldırılması demektir.
 
   Yüce Türk Milleti, bu utançla uzun süre yaşayamaz. Günü geldiğinde demokratik yollardan seçim sandığında bu yanlışların hesabını sorar. Elbet sandıklarda bilgisayar yoluyla yapıldığı iddia edilen seçim hilelerinin yapılmaması şartıyla.
 
 
 
   Bunun adı Barış olamaz!
 
   Barış Süreci adı altında bu yüce milletin değerleriyle daha fazla oynanamaz. Eskiden pilli el radyolarında osilatör ayarı yapılırdı. İşi bilen elektronikçiler bu ayarı güzelce yapıp radyonun çok daha iyi çekmesine vesile olurlardı. Ancak iş bilmeyen ise radyonun sorunlu bir hale gelmesine neden olurlardı. Mutlaka herkes barış istiyor. Bundan sonra ne şehit ne tabut istenmiyor ama Barış’ın karşılığı ne olacaktır? Şımarık ve küstah tavırlar içindeki bölücülere daha hangi tavizler verilecektir? Kürdistan’ın Başkenti Diyarbakır mı olacaktır? Güneydoğu’nun bir bölümü alt yapısı hazırlanan Kürdistan mı verilecek? Bu her gün ölmek, diri diri tabuta girmek demek değil midir? Hani bayrak inmeyecekti? Bayrağımız indiriliyor ve hainler kendi paçavralarını yer yer asabiliyorlar. Bunun adı “Barış” olamaz…
 
 
 
   Bayrağımız inmeyecektir!..
 
   Bayrağımız inmeyecek, ülke topraklarından bir karış bile verilmeyecek, bölücü başı da ölene dek İmralı’da tutulacaktır. Aşiret reisi de Diyarbakır’da gördüğü diplomatik karşılama ve hükümet ilgisini ise bir daha ömrü buyunca göremeyecektir. Dilerim ki Diyarbakır buluşması, Başbakan Erdoğan ve hükümetin son hatası olur…
 
 
 
 

Diğer tüm yazıları için buraya tıklayın!
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
yazar'ın diğer yazıları
makale kategorileri
öne çıkanlar