Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Cengiz Gül, Çelik-İş ve sendikal yaşamın Ajdarları!...

Çelik İş Sendikası Karabük Şubesi 7. Olağan Genel Kurulu geçtiğimiz hafta sonu Karabük Yenişehir Kültür Merkezinde yapıldı.

Gazete Köşesi   A+a-

 
MEDYATİK BAKIŞ
 
Doğan SÜSLÜ
 
İletişim:0 532 728 45 53
 
 
 
 
   Cengiz Gül, Çelik-İş ve sendikal yaşamın Ajdarları!...
 
   Çelik İş Sendikası Karabük Şubesi 7. Olağan Genel Kurulu geçtiğimiz hafta sonu Karabük Yenişehir Kültür Merkezinde yapıldı. 134 delegenin kullandığı oy sonrası Çelik İş Sendikası Karabük Şubesi Ulvi Üngören başkanlığında Ramazan Çınar, Alaattin Danışman, Ali Bilen ve Levent Yazıcı’dan oluştu.
 
 
 
   Kıdem Tazminat Fonu desteklenmelidir
 
   Genel Başkan Gül, genel kurulda yaptığı konuşmada önemli mesajlar vererek “Global ekonomik dünyada bir şirket çok iyi yönetilse de krizlere yakalanabilme riskleri vardır. Bilhassa özel sektörde bizim bu kıdem tazminatı fonu mutlaka desteklenmelidir. Eğer bir bedel isteniyorsa işçiden bunun karşısında da durulmalıdır. Kıdem tazminatı fonu mutlaka kurulmalı ama kıdem tazminatı bizim sendikaların kırmızıçizgimiz olmalı. Kıdem tazminatından asla vazgeçemeyiz ve geçmemeliyiz. Bizim tek güvencemiz zaten. Bu bizim kırmızıçizgimiz varken, kıdem tazminat fonun kurulmaması özel sektörde işçilerin çok ciddi kıdem tazminatı alma kaygısı yaşanıyor. Feniş olayı çok net açık ortaya çıkmıştır. Bu olaydan sonra hükümet bu işi hızlandırdı. Şu an ciddi görüşmeler yapılıyor. Bizim konfederasyonumuzun istediği tablo ortaya çıkarak hayata geçirilir” diye konuştu.
 
 
 
   Yetki, 2015 Aralık ayına kadar Çelik-İş’te
 
   İsdemir’de son günlerde yaşanan gelişmelere de değinen Genel Başkan Gül “KARDEMİR’deki huzur ve barışı bozarak sıkıntı yaşatanlar, bu kez aynı şeyleri şimdi İSDEMİR’de yapmaya çalışıyorlar. Sendikasız iş yerlerinde örgütlenme çok az olmasına rağmen sendikalı iş yerlerinde farklı işçi birliğini bozacak hareketler yaşanıyor Birilerinin arkasına sığınarak, karanlık güçlerle İSDEMİR işçisini teslim almaya çalışanlar ne İskenderun halkı, ne Hatay halkı ne de İSDEMİR işçisi buna pabuç bırakmadı. Orada bir kargaşa yaşanıyor. Günlerdir değişik yol ve yöntemlerle, parasal harcamalarla İSDEMİR işçisinin huzurunu bozmaya çalışıyorlar. Birlik ve beraberliği sağlamak için Çelik- İş Sendikası olarak elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Orada kimsenin tırnağına zarar gelmeden bu süreci atlatmaya çalışıyoruz. İSDEMİR’de 2015’in Aralık ayına kadar yetkiliyiz…” dedi.
 
 
 
   Aynı hassasiyeti bekliyoruz
 
   Cengiz Gül sözlerinin devamında ise “Yetkili olmayan bir sendikanın genel başkanı fabrikanın yemekhanesine getiriliyor. Biz orada Çelik – İş Sendikası olarak etik olmayan bu durum karşısında İSDEMİR işçisinin sükûnetini koruyarak büyük olayların doğmasını engelledik. Biz bu kadar etik olmayan davranış karşısında yetkili olmadığımız Ereğli Demir Çelik’te huzur bozucu davranışta bulunmamamız gerektiğini biliyorsak onların da aynı hassasiyet içinde olmalarını bekliyoruz. Olay çıkarmak ve huzursuzluk oluşturmak için can atanlar var ve onlara her şey mubah. Şu iyi bilinsin ki İskenderun Demir Çelik işçisi çelik gibi ve tüm bu saldırılara cevap verecek güçtedir. Yel kayadan ne koparırsa onlar da İskenderun’da onu koparır. Bunu herkes böyle bilsin” şeklinde konuştu.
 
 
 
   Çelik-İş’in duruşu ve anlayışı
 
   Genel Başkan Gül, KARDEMİR’de yeni sözleşme dönemine girildiğini belirterek “KARDEMİR’de de Karabük’te de sağladığımız sosyal barışı ve yönetim ile oluşturduğumuz bu güzel tabloyu devam ettireceğiz. Bu güzel sözleşmede çalışanlarımız ve KARDEMİR yönetimi mutlu olacak. Herkesin mutlu olacağı bir sözleşmeye imza atacağız. Zoru başardık ve zor günleri çok saygın ve kararlı bir şekilde mücadele anlayışımızı en üst seviyeye çıkarak en nezih bir şekilde tamamladık. Bu herkese mesaj oldu. Siyaseti yönetenlere de, KARDEMİR işçisine ve yönetimine Çelik – İş’in duruşunu, anlayışını birlikte gördük. Bu anlayışın bozulmasına nifak sokulmasına izin vermeyeceğiz. Biz duruşumuzu nasıl çelik gibi sağladıysak birlik ve beraberliği Karabük sokaklarında da insanları küçük düşüncelere boğdurmayacağız” dedi.
 
 
 
   Sendikacılığın tanımı
 
   Evet, görüldüğü üzere Kardemir, İsdemir daha doğrusu Türkiye’nin hemen her yerinde iş barışını, iş ve kent huzurunu düşünen bir anlayışla Çelik-İş Sendikası yol alıyor. Genel Başkan A. Cengiz Gül, genel başkanlığa bir günde gelmedi. 35 yıldır çelik sektörünün içinde. Yaklaşık 30 yıllık sendikacılık geçmişi var. Siyaset dünyasında olduğu gibi sendikal yaşamı ve mücadeleyi de hafife alanlar var. Sendikacılığın tanımı “Aynı meslekte çalışan kimselerin iş, kazanç, toplumsal ve kültürel konular bakımından çıkarlarını korumak, daha da geliştirmek amacıyla birlik olmayı amaçlayan akım, sendikalizm” şeklinde varilmiş. Ancak kimi sendikalar, sendikalizmi, faşizmle karıştırabiliyorlar… Seçimsiz, tepeden inme atamalarla, emeksiz, zahmetsiz zirveye ulaşmak istiyorlar.
 
 
 
   Ajdar’ın bile dik duruşu var!
 
   Bugün kedi olmadan fare tutmaya kalkanlar, sendikal yaşamın ancak Ajdaları olabiliyorlar. Bu arada Ajdar’a haksızlık etmek istemem. Hiperstar Ajdar’ın bile bir sahne duruşu var. Ajdar ‘ın sahne hakimiyeti ve dik duruşu varken, kimi sendikacılarımız, dağınık ve yedikleri kabı kirleten halleriyle, bir türlü dik durmayı beceremiyorlar. Belki herkes sendikacı olabilir ama sendikacılıktan önce adam olmak daha önemlidir…
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Diğer tüm yazıları için buraya tıklayın!
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
yazar'ın diğer yazıları
makale kategorileri
öne çıkanlar