Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Çelik-İş, Sivas’ta Şube ve Üçlü Sac Ayağı

Çelik-İş Sendikası, ülke genelindeki örgütlenme başarısına Sivas’ı da ekledi.

Medyatik Bakış

Gazete Köşesi   A+a-

 

 MEDYATİK BAKIŞ

 


Doğan Süslü

 


İletişim: 0 532 728 45 53

 


e-mail:[email protected]

 

 

 

 

 Çelik-İş, Sivas’ta Şube ve üçlü sac ayağı

 

Çelik-İş Sendikası, ülke genelindeki örgütlenme başarısına Sivas’ı da ekledi. Dün Sivas’tan gelen haberle, Çelik-İş Sendikası’nın Sivas’ta bir şube açtığını öğrendik. Bazı Sivas Demir Çelik işçileri, Türk Metal Sendikası’ndan memnuniyetsizlik belirtip, Çelik-İş Sendikası’na geçiş yaparak, bu geçişişi de davul zurnayla halay çekerek kutladılar. Sivas Cumhuriyet Meydanı’nda çekilen coşkulu halay sonrası, Çelik-İş Sendikası, Sivas ve havalisinde de var olduğunu, güçlü olduğunu ve çelik emekçisiyle birlikte hak mücadelesini sürdüreceğini gösterdi.

 

 

 

Çelik emekçisinin tercihi

 

 

 Sivas’ta, Çelik-İş Sendikası Şube Başkanlığını üstlenen Mustafa Erturhan, Türk Metal Sendikası'nın işçilerin işten çıkarılması konusunda payları olduğunu iddia ederek, kendilerinin zor günlerinde yanında olmayan bir sendika yerine haklarını koruyacaklarına inandıkları Çelik-İş sendikasını tercih ettiklerini ifade etti.

 

 

 

 Çelik-İş’e yeni katılan Sivas’taki emekçilere öncelikle ‘hoş geldiniz’ diyen Genel Başkan Gül “Hem Sivas Demir Çelik Fabrikasının hem de işçilerin bacaları tütecek. Bunu başaracağımızı düşünerek arkadaşlarımızla birlikte olduk. Çelik emekçilerinin tüm sorunlarının çözümü için çaba sarf edeceğiz, şubemiz ve birlikteliğimiz hayırlı olsun” dedi. Sivas’a, Çelik- İş Sendikası Genel Sekreteri Yunus Değirmenci, Çelik- İş Sendikası Genel Mali Sekreteri Bayram Altun, Çelik-İş Sendikası Eğitim Sekreteri Recep Akyel ile birlikte gelen Genel Başkan Gül, yönetimdeki arkadaşları ve çelik emekçisiyle birlikte bu haklı gururu doyasıya yaşadı…

 

 

 

İskenderun’da veda konuşması

 

 

 Sivas’ta şube açacak bir potansiyel bulan Çelik-İş Sendikası, öyle sanıyorum ki az zamanda bu potansiyeli geliştirip, Sivas’ta sektör emekçileri adına önemli işler başaracak. Dün Sivas’tan gelen haber aynı zamanda Çelik-İş’in yıldızının Sivas’ta da yükseldiğinin işaretiydi. Sivas’ta halaylar çekilirken İskenderun Demir Çelik’te Şube Başkanı Metin Önde’nin İsdemir içinde veda konuşması vardı. Sevgili Metin Önde, kendi penceresinden bakarak, Genel Başkan Gül ve genel merkez yönetimine bir dizi eleştiri yönelterek, Çelik-İş’ten istifa ettiğini duyurdu.

 

 

 

Ahmet gider, Mehmet gelir…

 

 

 Sayın Önde, mutlaka çelik-iş sendikasının önemli bir ismiydi. Ancak kurumsal kimliklerde Ahmet gider, Mehmet gelir, Veli gider, Ali gelir… Elbette işçinin en önünde giden Önde yerinde kalsaydı iyi oldurdu ama olmadı işte. Vaktiyle ben de Belediye Başkanı Yusuf Civelek’le yol arkadaşlığı yapmış, işler yürümeyince de kendi isteğimle İskenderun Belediyesi’nden ayrılmıştım. Sonuçta, İskenderun Belediyesi bensiz yoluna devam etti ve kurumsal kimliğini, beraberinde de Başkan Civelek, başkan kimliğini aynen devam ettirdi. Demem o ki gün gelecek Genel Başkan Cengiz Gül’de genel başkanlık koltuğunu bir başka arkadaşına teslim edecektir. Hiçbir makam sonsuz değildir… Şube Başkanı Metin Önde’ye bugüne kadar olan hizmetleri için muhtemelen teşekkür edilecek ve çelik iş yolunda kaldığı yerden yeni bir başkanla yoluna devam edecektir.

 

 

 

Şubede istifa bir kişiyle sınırlıdır

 

 

 Çelik-İş Sendikası İskenderun Şube’de Başkan Metin Önde ile birlikte şube yönetimini oluşturan Çelik-İş Şube Sekreteri Hacı Gönül , Şube Mali Sekreteri Tuncay Avcı , Şube teşkilatlandırma Sekreteri Musa Okcu , Şube Eğitim Sekreteri Murat Kayış’ın istifa etmeyerek görevde kalmaları Metin Önde istifasını müstakil kılmış ve istifa bu anlamda Önde ile sınırlı kalmıştır.

 

 

 

Düne ve yarınlara açıklık gelecektir

 

 

 Tezgahının başına döndüğünü iddia eden Önde, bakalım tezgahının başında sade işçi olarak kalabilecek mi? İşveren konumundaki İsdemir ve Oyak yönetimi, Çelik-İş’in iç rahatsızlığından, bir başka sendikanın İsdemir’de yeniden altyapı oluşturma çabalarından habersiz midir? Geçtiğimiz günlerde Belen’deki bir restoranda kim, kimlerle yemek yemiş ve yemekte hangi konular konuşulmuştur? Soruların yanıtları sanırım, düne ve yarınlarına da kısmen açıklık getirecektir.

 

 

 

Fatura ve Recep Özhan

 

 

İsdemir yönetimi, OYAK ve en bugünkü İsdemir Genel Müdürü Recep Özhan öyle sanıyorum ki, iki sendikanın yani Türk Metal ile Çelik-İş’in İsdemir içindeki çekişmesinden haz duymayacaktır. İş ortamındaki gerginlik, belki de İsdemir üretimine direk etki edecek, üretim düşüşü de İsdemir’in başındaki isim Recep Özhan’a pekala fatura edilebilecektir. Üçlü sac ayağına sahip olan sac, diğer ayaklar olmadan ayakta duramaz. Genel Müdür Özhan “Bunlar bizim dışımızda gelişen olaylar” dese de buna kimseyi inandıramaz. İsdemir’deki iç huzur, herkesten fazla Sayın Özhan’a gereklidir. Genel Müdürlük, aynı zamanda üretimi normal seyirde sürdürmek en önemlisi ise iş huzuru ve barışını sağlamakla mümkündür.

 

 

 

Bir hazım sorunu olduğu bellidir!

 

 

 Bana göre, Karabük’te vaktiyle tezgahlanan işçiyi bir birine düşürme, Çelik-İş Sendikası’nı zafiyete uğratma ve Genel Başkan Gül’ün başarılarını gölge düşürme çabaları sonuçsuz kalacaktır. Genel Başkan Gül, hatasız kul değildir. Mutlaka hataları vardır. Ancak çok çalışanın hata yaptığı da bilinen bir gerçektir. Bugün Çelik-İş’in gözle görünen başarısı pek çok kesimi memnun ederken, kimi kesimleri de oldukça rahatsız etmektedir. Kısaca çok net bir hazım sorunu vardır, belli bir kesimde başarısızlık korkusu hakimdir. Çelik-İş ve Cengiz Gül, tüm ayak oyunlarına rağmen, yoluna başarıyla devam edecektir. Yel, kayadan bir şey koparamaz… Hele o kaya, çelikten olursa, uğraşlar, nafile uğraşlar olur…

 

 

 

 
Diğer tüm yazıları için buraya tıklayın!
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
yazar'ın diğer yazıları
makale kategorileri
öne çıkanlar