Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Çocuklar Uyurken Susulur Öldürülürken Değil

Gezi Parkı’nın talan edilmesi üzerine başlayan ve bugüne kadar devam etmekte olan olaylar zinciri devlet adına hareket edenlerin sağduyudan uzak ve so

Gazete Köşesi   A+a-

Çocuklar Uyurken Susulur Öldürülürken Değil
 
 
 
Gezi Parkı’nın talan edilmesi üzerine başlayan ve bugüne kadar devam etmekte olan olaylar zinciri devlet adına hareket edenlerin sağduyudan uzak ve sorumsuz tutumları, gencecik insanların öldürülmesine yol açmaya devam ediyor.
 
Antakya’da Orta Doğu Teknik Üniversitesi ‘deki (ODTÜ) polis şiddetini protesto etmek ve polis tarafından öldürülen Abdullah Cömert’in katillerinin bulunması amacıyla yapılan protestoda, Antakya Armutlu mahallesinde hayatının baharında pırıl pırıl bir genç daha yaşamını yitirdi.
 
Öldürmek Konusunda Ustalaşıyorlar
 
Ahmet Atakan’ın ölümüne sebep olanlar, insanların yasını yaşamalarına fırsat vermeden biber gazlı, tomalı ve akrepli saldırılarına dün de devam etti. Şiddetten beslenenler, devlet adına yarattıkları terörle, yüzlerce insanı yaralamaya, sakat bırakmaya ve öldürmeye yönelik eylemlerini sürdürdüler. Türkiye’nin birçok şehri polis terörünün altındadır. Polis devleti kurma sorumsuzluğu içindeki Başbakan, ülkeyi cehenneme çeviren polis şiddetinin mimarlarına “ kahramanlık payesi” vererek şiddeti tırmandırmaya devam ediyor. Başbakan tarafından tırmandırılan bu şiddetle muhtemelen “ öldürmek” konusunda ne kadar ustalaştığını kanıtlamaya çalışıyor. Ülkeyi demir bir eldivenle yönetmeyi tercih ettiği görülüyor.
 
Hatay Yönetilemiyor
 
Abdullah Cömert’in katillerini yargı önüne çıkarmayı beceremeyen ve ne yazık ki büyük olasılıkla koruyan Hatay Valisi ve şürekâsı, Antakya’da sürdürdüğü ayrımcı ve bölücü icraatlarına, ne yazık ki telafisi imkansın bir acı daha ekledi.
 
Daha önce de belirttiğimiz gibi Hatay Valisi ve AKP iktidarı Hatay’a yanlış, yanlı ve sorumsuz icraatlarla ağır bedeller ödetmeye devam ediyorlar. Sahip oldukları despot anlayışla çocuklarımızın ölmesine sebep oluyorlar. Hatay’ı yönetmekten ve sorunları çözmekten aciz konumdalar.
 
Ahmet Atakan polisin anlamsız, gereksiz ve orantısız şiddeti öldürdü. Onlarcas genci yaraladı. Polis can güveliğini tehdit eden bir yapıya kavuşmuştur. Polisin müdahale etmediği tüm gösteriler barış ve kardeşlik içinde sona ererken, polisin asayiş bahanesiyle müdahale ettiği tüm olaylar kanlı sona ermektedir. Polis tüm toplumsal kesimler için tehdit haline gelmiştir. Polislere bu kanunsuz emirleri verenler suç işlemektedir. Polis mensuplarının kanunsuz emirleri uygulaması da suçtur. Bu konuda harekete geçmeyen savcılar görevini yapmıyor demektir. Bu kadar kanunsuzluk içinde sessiz kalacağımızı sananlar yanılıyor. Çünkü bilmeliler ki ÇOCUKLAR UYURKEN SESSİZ KALINIR, ÖLDÜRÜLÜRKEN DEĞİL.
 
Çünkü Biz İnsanız
 
Ahmet Atakan’ın öldürülmesinin ardından bu ülkede vicdanı olanlar konuşuyor. Ne yazık ki Devlet adına hareket edenler vicdanları susturmak için yine şiddete başvuruyorlar. Gezi eylemleri sırasında ölen fidan gibi delikanlıların sayısı giderek artıyor. Şiddet hiçbir sorunun çözümü olamaz. Devlet terörüyle insanlığı utandırmaktan başka bir şey elde edilemez.
 
Bu ülkede demokratik bir eylem yapabilme imkanı kalmamıştır. İnsanların kimseye haber vermeden toplantı yapma, gösteri ve yürüyüş yapma hakkı anayasada tanımlanmıştır. Hatay Valisi aklınca bir çok yerde basın açıklaması yapılmasını yasaklamıştır. Suç işlemiştir ve bu suça AKP iktidarı ortak olmuştur. Sokakları, parkları insanlara yasaklamanıza isyan ettik, isyan edeceğiz ve kazanacağız. Çünkü biz insanız.
 
 


Diğer tüm yazıları için buraya tıklayın!
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
yazar'ın diğer yazıları
makale kategorileri
öne çıkanlar