Skip Navigation Links

CHP ' de Büyükşehir !!!

Kimisi henüz erken diye kenarda durup beklemeyi sürdürürken, oldukça karışık bir tablo ortaya koyan AK Parti ve CHP’de sular durulacağa benzemiyor.

Gökhan GÖKPINAR

Gazete Köşesi   A+a-

Aslında suların durulmasından çok daha da karışık bir hal alması beklenen AK Parti ve CHP’de, en hızlı ilerleyen Arsuz seçim bölgesi ve CHP’li aday adayları uzun süre önce çalışmalarına başlamış durumdalar.

Ne İskenderun’da ne de büyükşehir belediyesi için harekete geçilmiş değil..

CHP’de uzun süre önce yola çıkan Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Hakan Kahraman ile adı adaylık konusunda adı geçen ve genel merkezin tek geçeceği iddia edilen Mehmet Dönen söz konusu..

Adaylıkta gözü  olmayan ve tecrübelerini konuşturacak iki kişi daha gündemde..

Tufan Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Osman Tufan ve Has Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Ayhan Kara!!!

Her ikisi de örgütün içinden ve hatta çekirdeğinden yetişme iki önemli isim..

Bence bir süredir bekleyen bu iki ismin üzerindeki adaylık baskıları sonuç vereceğe benziyor..

Her ne kadar Sanayi ve Ticaret eski bakanı Mehmet Dönen, “CHP, Hatay’da sadece benle kazanır!” şeklinde bir görüş ortaya koysa da veya imada bulunsa da, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yarış henüz başlıyor diyebiliriz..

Uzun süre adı gündemde olan Mehmet Dönen, ilk kez basınla bir araya geldi..

Etkilenmedim dersem yalan olur..

Ortadoğu ve Hatay analizi ile tespitler yüzde 100 doğru..

Lakin dengeler Hatay’ın CHP’sinde  biraz daha farklı..

CHP’nin Hatay’daki ileri gelinlerinin görüşleri ve desteği de bu konumda çok önemli..

CHP’nin sağdan oy alması için olmazsa olmazları konuşan ve çok doğru analizleriyle siyasetteki ustalığını konuşturan Mehmet Dönen’in, sağdan oy çalmak adına attığı adımları oldukça kabul görürken, diğer yandan da CHP’nin bel kemiği isimleri de küstürmemesi ve sözlerine de bir o kadar dikkat ederek gönüllerini alması çok önemli..

Sayın Dönen unutmamalıdır ki; Siyaset, gönülleri fethetme sanatıdır ve ağaç dallarıyla gürler.

Kimsenin kalbini kırmadan, mümkün olabilecek en yüksek destekle yola çıkılmalıdır..

CHP’den de çıkabilecek tepki oylarını göz önünde bulundurmalı ve CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun tek adayı olduğu imasından vazgeçmelidir.

Rakiplerinin zayıf, hafif ve yetersiz olduğunu söylemek bir yana ima etmesi dahi CHP’de büyük felaketlere neden olmaya yetecektir.

CHP’nin önde gelen isimleri Osman Tufan ve Ayhan Kara ile Hakan Kahraman’ı yok saymak, onlara destek veren, gönül veren onbinlerin kalbini kırmaya  yetecektir..

Mehmet Dönen unutmamalıdır ki; Siyaset gönülleri fethetme sanatı ise, hiç ayrım yapmadan CHP’nin ileri gelenleriyle bir araya gelmeli ve onların da görüşlerini almalıdır.

Yoksa iş inada binerse ciddi sıkıntıları da göğüslemek durumunda kalabilir.

Siyaset arenası bu!

Siyasette ebedi düşmanlık ve ebedi dostluk mümkün değildir..

Hatayı kabullenmek, büyük-küçük herkesin görüşünü almak, herkese eşit yaklaşmak, “Ben” duygusundan çok “Biz” duygusuyla hareket etmek oldukça anlamlı olacaktır.

Siyaset yaptığın arena eğer Cumhuriyet’le yaşıt koca bir çınar CHP ise de her gün yeni bir tabloyla karşılaşmak da mümkündür.

Osman Tufan, Ayhan Kara, Hakan Kahraman ve ortaya çıkması muhtemel diğer adayların da güçlerini, konumlarını, tecrübelerini hafife almak hataların en büyüğü olacaktır.

Benden mevcut adaylara bir kardeş tavsiyesi olsun..

Diğer tüm yazıları için buraya tıklayın!
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Toplam (1) adet yorum var.
ilhan 23 Ağustos 2013 Cuma
sen hala eski... dünyaya at gözlüğüyle bkan düşüncelerinle ordamısın..artık partilerde..keskinci çizgi..özü..falan yok kazanmak için herşey mübah..siyaset değişti türkiyede..yanlış yönde değişti...keşke herkesin hür iradesini kullandığı seçimler olsa...kolay gelsin
makale kategorileri
 
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet