Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Kuyumcular Odası’ndan Vali Su’ya veda yemeği

İskenderun Kuyumcular ve Saatçiler Odası, İskenderun eski Kaymakamı yeni Düzce Valisi Ali İhsan Su ve eşi onuruna 14 ağustos 2013 Çarşamba akşamı Mika

Gazete Köşesi   A+a-

MEDYATİK BAKIŞ
Doğan Süslü
İletişim:0 532 728 45 53
 
  Kuyumcular Odası’ndan Vali Su’ya veda yemeği
 
  İskenderun Kuyumcular ve Saatçiler Odası, İskenderun eski Kaymakamı yeni Düzce Valisi Ali İhsan Su ve eşi onuruna 14 ağustos 2013 Çarşamba akşamı Mikado Restoran’da bir veda yemeği verdi. Gecenin ev sahipliğini Kuyumcular Odası Başkanı Uğur Fırat, eşi ve oda yönetim kurulu üyeleri yaptılar. Veda yemeğine, Erzin Kaymakamı İskender Yönden, İskenderun Emniyet Müdürü Cengiz Başar, İskenderun Belediye Başkan Yardımcısı M.Emin Dönmezer, Hatay Esnaf Odaları Birliği (HESOB) Başkanı A.Kadir Teksöz, HESOB 2. Başkanı aynı zamanda İskenderun Kuyumcular ve Saatçiler odası Başkanı olan Uğur Fırat, diğer Esnaf Oda Başkanları, eşleri ve bazı konuklar katıldılar.
 
 
 
  Başkan Uğur Fırat “Sayın Su’yu çok sevdik”
 
  Gecenin açılış konuşmasını yapan İskenderun Kuyumcular Odası Başkanı Uğur Fırat özetle “Sayın Su, göreve geldiği günden bu yana devletle millet arasında bir köprü oluşturdu. Vatandaşın ve esnafın ayağına kadar gitti. Yeni valimizi yılın kaymakamı seçmiştik ve ona plaket hazırlamıştık. Reyhanlı’da yaşanan patlama nedeni ile plaketimizi verme şansı bulamamıştık. Şu anda vali oldu ama biz yine de plaketimizi kendisine takdim ediyoruz. Sayın Su’yu yürekten seviyoruz ve kendisine yeni görevinde başarılar diliyoruz” şeklinde konuştu.
 
 
 
  Vali Su “Düzce’de bir abiniz var…”
 
  Veda yemeğinde bir konuşma yapan Vali Ali İhsan Su ise “Kamu hizmeti bir bayrak yarışıdır. Buradaki gaye vatandaşa hizmettir. Eğer makamımız vatandaşa hizmette vesile oluyorsa bir kıymeti vardır. Önemli olan yaptığımız işlerde gönüllerde hoş bir seda bırakmaktır. Bıraktıysam da ne mutlu bana. İskenderun diğer görev yaptığım yerlerden gerçekten çok daha farklı bir yer. Burası övünülecek bir yer. Bu ortamı oluşturanlara yani sizlere teşekkür ediyorum. Buradan hüzünle ayrılıyorum ve duygusal anlar yaşıyorum ama şunu unutmayın ki Düzce’de bir abiniz ve eviniz var. Oraya gelip de ziyaret ederseniz beni mutlu edersiniz” diye konuştu.
 
 
 
  Uğur Fırat da gönüllere taht kurdu
 
  Veda yemeğine sırasında, başta onur konukları Vali Su ve eşi olmak üzere diğer tüm konuklarla bire bir ilgilenen Kuyumcular Odası Başkanı Uğur Fırat, odasının ve ilçemizin yüzünü bir kez daha ağarttı. Yerinde durmayan, sürekli hareket halinde olan, babacan tavırlı Uğur Fırat veda yemeğinin aksaksız işlemesi adına yoğun bir çaba içinde oldu. Konukları kapıda karşılayıp, kapıya kadar uğurlayan Başkan Fırat, Vali Su’dan sonra gönüllere taht kuran isim oldu. Yaptığı esprilerle veda yemeğine renk katan Uğur Fırat gece sonunda tüm konukların mekandan memnun ayrılmalarına vesile oldu.
 
 
 
  Özür dilerim…
 
  Yeri gelmişken bir konuya değinmek ve konuğu açıklığa kavuşturmak istiyorum. Konu aydınlandıktan sonra da muhataplarıma olan özür borcumu yerine getireceğim. Vali Su’ya ilk veda yemeği 13 Ağustos 2013 Salı akşamı Yelken Kulübü’nde İskenderun OSB Yönetimi tarafından verilmişti. O gece İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek, Vali Su için kısa bir veda konuşması yaptı ve konuşmasında ilk kez bir İskenderun Kaymakamı’nın direk valiliğe atandığını ifade etti. Sayın Civelek’ten çok sonra ben de bir konuşma yaptım ve başkanımızın Sivas’a Vali olan Fikret Koçak’ı atladığını, unuttuğunu ifade ettim. Sonuçta Başkan Civelek’in doğrusunu yanlışa çevirme hatasına düştüm. Ertesi gün Belediye Basın Birimi’nden gazeteci Hatice Ekici’nin bilgilendirme notuyla işin doğrusunu öğrendim. Meslek hayatım boyunca nadiren yaptığım her hata için özür diledim. Bugün yine hatalıyım ve hem Sayın Yusuf Civelek’ten hem de Sayın Ali İhsan Su’dan özür diliyorum…
 
 
 
  Özür dilemek bir erdemdir
 
 Unutmadan, eklemek isterim. Bazı kimliklerimiz kafalarını keseniz özür dilememek için her yolu denerler. Özür dilerlerse kendilerini aşağılanmış hissederler. Bence cılkını çıkarmamak şartıyla özür dilemek bir erdemdir ve gereken hallerde özürü cinsiyet farkı olmaksızın, genci, orta yaşlısı ve yaşlısı mutlaka dilemelidir. Özetle, sadece benim özür dilemem yetmez. Yapılan önemli hatalar da herkes herkesten özür dilemelidir…
 
 
 
 Hatice Ekici’ye teşekkür ediyorum…
 
  Sona gelirsek. Meslektaşım, arkadaşım Hatice Ekici’ye de bizleri detaylı bir şekilde bilgilendirdiği ve bir doğrunun doğruluğunu tescil ettiği için kendisine teşekkür ediyorum. Hatice arkadaşımı başarılı çalışması için kutluyor ve gazeteci Ekici’nin bilgilendirme notunu siz okurlarım ve kamuoyuyla aynen paylaşıyorum…
 
 
 
  Kaymakam Ali İhsan Su, İskenderun’dan atanan ilk vali
 
  İskenderun’da 24.10.1972-13.09.1977 tarihleri arasında Kaymakamlık görevinde bulunan Fikret Koçak, İskenderun’dan Kocaeli Vali Yardımcılığı görevine, 03.04.1978 tarihinde de Sivas Vali Vekilliği görevine getirilmişti. 2 Haziran 1978 tarihinde Sivas Valiliğine asaleten atanan Fikret Koçak, görevini 07.12.1978 tarihine kadar sürdürmüş, ardından Çanakkale Valiliği görevine getirilmiştir.
 
   İskenderun’da kaymakamlık görevinde bulunan Hayrullah Yıldız, İskenderun’dan Gebze kaymakamlığına atanmış ve ardından Amasya Valiliği görevinde bulunmuştu.
 
  Eski Kaymakamımız Ali İhsan Su ise, İskenderun Kaymakamlığı görevini yürütürken, doğrudan Düzce Valisi olarak ataması yapılmıştır.
 
  Eski Kaymakamımız Ali İhsan Su, İskenderun’dan Vali olarak atanan ilk Kaymakamımız olmuştur.
 
 
 
 

Diğer tüm yazıları için buraya tıklayın!
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
yazar'ın diğer yazıları
makale kategorileri
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş