Skip Navigation Links

Seçimin geçimi..

AK Parti’de bir yapılandırma istifası söz konusu..

Gazete Köşesi   A+a-

 
  Seçimin geçimi..
AK Parti’de bir yapılandırma istifası söz konusu.. AK Parti İskenderun İlçe Başkanı Uğur Feriz’in ise istifası söz konusu değil. Çünkü belediye başkan adaylığı gibi bir düşüncesi yok.. Bir süre önce belediye başkan adaylığından vazgeçip, hedefine milletvekilliğini koyduğu anlaşılıyor.
Yerel seçim kampanyasını yönetmek ve genel seçimlere kadar da güç depolamak arzusunda olduğu anlaşılan Uğur Feriz’in bu kararına saygı duyuyorum..
Hayırlısı olsun..
Çelik Bilekler Gergin!!!
İsdemir ve MMK’daki grevle ilgili öngörülerimin yüzde 99 gibi önemli sayılabilecek bir oranda gerçekleşmiş olması beni fazlasıyla sevindirdi..
Grevin bir zam grevi olmadığını ve bayramdan önce biteceğini yazmıştım.. Hepsi çıktı..
Şimdi ise işçi şaşkın!!!
Çelik-İş Sendikası oldukça hassas bir süreçten geçiyor..
Cengiz Gül ve Metin Önde arasında ciddi bir gerilim olduğu biliniyor..
İskenderun Şube’de olağanüstü kongre kararı ve Metin Önde’nin karşısında yine tanıdık bir isim Nurettin Gürcan ve O’nu destekleyen Cengiz Gül!!!
Ortalık karışık..
Grev bitti ama sendika içindeki tartışmalar durulacak gibi değil!
Buna da hayırlısı diyorum..
 
ÇANTACILAR KİM?!!!
Üç bilinmeyenli denklem Arsuz’da da durum oldukça karışık.. ne olur ne olmaz!!!
Eğer sol karşılıklı çarpışır da oylarını bölerse, aradan AK Parti’nin çıkmaması için ber neden yok.. Sol partilerin bu konuda ne yapmaları gerektiğini de söyleyecek değilim.
Arsuz’da bir bayram geldi geçti de, hiçbir yerde olmayanlar yaşandı aslında..
Beldeler ve köylerde aday adaylarının yaptıkları çıkarmalar söz konusu oldu.. Arsuz bu tür buluşmalara, bayramlaşmalara da yabanücı değil.. Yabancı olunan konu; Türkiye’nin en büyük ilçesi olma özelliği bulunan Arsuz’da ilk kez profesyonel seçim kampanyaları yapılıyor ve halk da bu durumdan oldukça memnun..
Daha önce ise beldelerde feodal ilişkilere dayalı saçim çalışmaları yapılır, evlere gece operasyonu olur, adayların büyük aileleri kendilerine bağlamalarıyla şansları artardı..
Şimdi ise durum hiç de öyle dğil..
Ortalık çok karışık!
İskenderun’dan Kale köyüne kadar olan hinterlandta üç-beş büyük ailenin bir adayın arkasında durması seçim kazandırmaya yetmeyecek.
Mitingler yapılacak, otobüsler gezecek, yüksek platformlarda binlerce seçmene seslenen adaylar söz konusu olacak..
İşin bu tarafı tabiki ciddi finansla alakalı..
Bir yandan da partilerin adaylarının ekonomik olarak ciddi bir güç sahibi olması gerekiyor..
İskenderun, Antakya, Payas ve Dörtyol’dan çok farklı..
Oldukça dağınık bir yerleşim söz konusu.. Bir üçtan bir uca gezmek hem zaman hem de ekonomik olarak adayları sarsacağa benziyor..
Bu nedenle çantacı olarak tabir edilen aday adaylarından kaç kişinin belediye başkan aday adayi kimliğiyle meclis üyeliğine razı olacağı ve hatta belediye başkan yardımcılığına tav olacağı büyük bir merak konusu..
Belediye başkan aday adayı olacaksın, aylarca koşturacak, belediye meclis üyeleğine veya belediye başkan yardımcılığına tav olacaksın!!!
Vah ki ne vah!!!
Benim halkım bunu yemez!
Kim gerçekten belediye başkan adaylığını istiyor ve bölgeye hizmet aşkıyla proje üretiyor, kendini paralıyor, maddi ve manevi yıpranıyor bunu herkes görüyor..
Çantacıların kim oldukları ise yakında ortaya çıkacağa benziyor..
 
 

Diğer tüm yazıları için buraya tıklayın!
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
makale kategorileri
 
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet