Skip Navigation Links

İsdemir ve MMK Grev günlüğü...

Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan ve diğer yöneticiler İsdemir işçisiyle İsmail Akçakmak Kapısı’nda buluştular.

Gazete Köşesi   A+a-

 
  İSDEMİR VE MMK “GREV GÜNLÜĞÜ…”
 
   İletişim:0 532 728 45   Doğan SÜSLÜ
 
 
 
   *Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan ve diğer yöneticiler İsdemir işçisiyle İsmail Akçakmak Kapısı’nda buluştular.
 
 
 
   *Konfederasyon Genel Başkanı öncesi söz alan Çelik-İş sendikası Genel Başkanı Cengiz Gül “bu grevi 89 grevini yapanların arkadaşları, kardeşleri ve çocukları olarak gerçekleştiriyoruz. Bu grev kararını Hak-İş Konfederasyonu ile birlikte aldık. Arkamızda Hak-İş var diye bize grevimizin başarılı olacağını söylediler” dedi.
 
 
 
   *Cengiz Gül sonrası söz alan Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan “İlk günkü 137 günlük grevi yeniden ayağa kaldırdınız. 137 günlük greve önderlik yapan Rahmetli Metin Türker başta olmak üzere tüm Çelik-İş önderlerinin önünde saygıyla eğiliyorum. Hak-İş Konfederasyonu ve 16 sendikası bu grevin arkasında ve sizlerin yanındadır” diye konuştu.
 
 
 
   *Genel Başkan Arslan “Hak arama mücadeleniz OYAK yönetimi tarafından doğru analiz edilmeli. Hiçbir uçak havada kalmaz ya düşer ya da salimen yere iner. Bu grevin bitmesi için gayret içindeyiz. Adalet Bakanı ile konuşmalarımız var, sizler için arabuluculuk anlamın da girişimleri olabilecek. Sayın bakanın da sizlere selamı var” diye konuştu.
 
 
 
   *Genel Başkan Arslan konuşması sırasında İsdemir yönetimine de çağrıda bulunarak “Grev kırıcılığı yapmak, işçiler arasına nifak sokmak yerine bu grevin bitmesi için çaba sarf edin. Yanlış işlerle uğraşıp, boşa kürek çekmeyin” dedi.
 
 
 
   *Genel Başkan Mahmut Arslan İsdemir işçisinden sonra MMK işçisiyle de buluştu.
 
   * Mahmut Arslan, konuşmasının hemen başında “MMK’daki yetki sürecinde o dönemin Şube Başkanı Cengiz Gül’ün ve diğer temsilcilerin emekleri vardır. Kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.
 
 
 
   *Genel Başkan Arslan MMK’da bu dönem gören yapan genel müdürün basına yansıyan demecinden memnuniyet duyduğunu ifade ederek “ MMK genel müdürünün basına yansıyan demecini İsdemir Genel müdürünün de okumasını dilerim” şeklinde konuştu.
 
 
 
  *Arslan, İsdemir ve MMK grevlerinin farklı manalar taşıdığını öne sürerek “MMK ve İsdemir grevinin anlamı ve manası farklıdır. Bizim amacımız MMK’yı zarar ettirmek ya da kapattırmak değildir. Bizim amacımız var olan kilitleri ve engelleri aşmaktır. İnsanca yaşayacak bir ücret istiyoruz” dedi.
 
 
 
   *Genel Başkan Arslan Rusya’ya da mesaj göndererek “Bizim mesajımız buradaki Rus genel müdür tarafından alındı ve anlaşıldı. Rusya’daki MMK yetkilileri de bizi anlasın istiyoruz. MMK’nın güçlenmesini ve başarılı olmasını arzuluyoruz. Bu mesajımızı alırlarsa coşkuyla başlattığımız grevi yine coşkuyla bitiririz” ifadelerini kullandı.
 
 
 
   *Grevdeki İsdemir işçisine bir destek de Erzin ilçesinden geldi. Yeniden Erzin Fikir Kulübü’nün organize ettiği etkinlik coşkulu geçti.
 
 
 
   *Erzin’deki etkinlikte konuşan Genel Başkan Cengiz Gül “Grev bitene kadar Hatay’dayım. Asla ve asla Hatay’ı terk etmeyeceğim. Diğer sendika yöneticilerimiz de bölgede olacaklar” dedi.
 
 
 
   *Yeniden Erzin Fikir Kulübü adına konuşan Av. Akif Özer ise İsdemir yönetimine seslenerek “İsdemir yönetimi şunu iyi bellemeli. Karşısında Çelik-iş üyeleri var, onun çelik gibi bir sendikası var. Onların iradeleri de sabırları da mücadeleleri de çeliktendir” diye konuştu.
 
 
 
   *Av. Özer sözlerinin devamında “Her şey para değil! İsdemir işçisi, onuruyla dimdik çalışabilmeli, korkmadan işine gidip gelmelidir. İş güvencesi sağlanmalıdır” dedi.
 
 
 
   * Sanayi ve Ticaret eski bakanlarından aynı zamanda Hatay eski milletvekillerinden olan Mehmet Dönen İsdemir’de açık alanda çelik işçisi ve alilerine iftar yemeği verdi. İftar yemeğine yaklaşık 3.500 kişi katıldı.
 
 
 
   *İsdemir yönetimine bir eleştiri de Mehmet Dönen’den geldi. Dönen “Bugün işverenin tavrını anlamakta güçlük çekiyorum. İşçinin alın terini, el emeğini sömürü anlayışı artık hiçbir yerde yoktur. İsdemir yönetimini oluşturan bütün yöneticiler aklını başına almak ve alın terinin karışlığını vermek zorundadırlar” dedi.
 
 
 
   *Mehmet Dönen, Çelik-İş Sendikası’nın farklı bir sendika olduğuna vurgu yaparak “Sendikanıza güvenin. Sendikanızın ideolojik bir alt yapısı yok. Çelik-İş hemen her siyasi görüşü barındırıyor ve bölgemizle bütünleşmiş bir sendika” diye konuştu.
 
 
 
   *Eski bir İsdemir çalışanı olan siyasetçi Mehmet Dönen, OYAK üst yönetimine de seslenerek grevi çözme işine bizzat OYAK üst yönetimin eğilmesini önerdi ve “önümüzdeki süreçte OYAK yönetiminden bu ‘Hak’ grevini bir an önce çözmesini istiyorum. Bu yolla herkes kazanır. Buradan OYAK yöneticilerine sesleniyorum. OYAK yönetimi bu işe el koymalı ve bu işi İsdemir yönetimine bırakmamalı ve grevi bitirmenin yollarını aramalıdır” şeklinde konuştu.
 
 
 
   *Mehmet Dönen sonrası teşekkür konuşması yapan Genel Başkan Cengiz Gül, işçinin artık genel İsdemir Genel Müdürünü dinlemediğini iddia ederek “Bir tek işçi bile bu genel müdürü dinlemiyorsa, o genel müdür artık burayı yönetemez” dedi.
 
 
 
   *Cengiz Gül ayrıca iftar yemeğine de açıklık getirerek “Bu birlikteliğin hiçbir siyasi ve ideolojik yanı yoktur. Eski bir İsdemir çalışanı, içimizden biri bizlerle beraber olmuş ve çelik işçisine desteğine sunmuştur, kendisine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Diğer tüm yazıları için buraya tıklayın!
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
yazar'ın diğer yazıları
makale kategorileri
ramazan bayrami 
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet