Skip Navigation Links

Hatay Valisi Lekesiz, bir TV kanalı, tavsiye ve dikkat

İzleyenler aradı. 20 mart 2013 Çarşamba akşamı bir arkadaşım A9TV’yi açmamı istedi. Merak edip açtım.

Gazete Köşesi   A+a-

MEDYATİK BAKIŞ 
Doğan Süslü 
İletişim: 0 532 728 45 53
Hatay Valisi Lekesiz, bir TV kanalı, tavsiye ve dikkat 
İzleyenler aradı. 20 mart 2013 Çarşamba akşamı bir arkadaşım A9TV’yi açmamı istedi. Merak edip açtım. Ekranda Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz vardı. Saatime baktım saatim 20.11’i gösteriyordu. Vali Lekesiz, üzerinde A9TV logosu bulunan mikrofona konuşurken, Hatay’ın bir hoşgörü vilayeti olduğunu, Antakya’nın dünya barışına örnek olacak mozaiğinden bahsediyordu. Kısaca konusu sevgiyi, barışı ve dinler arası diyalog ve saygı içeriyor, anlattıkları Hatay tanıtımına katkı sağlıyordu… Vali bey konuşurken, ekranın altında Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz yazısı da yer aldı. Birkaç dakika konuşan Vali Lekesiz sonrası kanalın Hatay’la ilintisiz kendine özgü programı devam etti. 
Programdaki bayanlar 
A9TV ya da Harun Yahya TV olarak bilinen kanalda sabah akşam Adnan Oktar’ın program yaptığı bilinen bir gerçek. Adnan Oktar söz konusu programlarına eşlik eden bayanlar ise Adnan beyden daha fazla tanınır oldular. Sayın Lekesiz’e bundan böyle daha dikkatli olmasını, kendisine uzatılan her medya mikrofonuna konuşmamasını tavsiye etmeden önce isterseniz biraz Adnan Oktar’ın programa çıkardığı bayanlardan ve Adnan Oktar’la ilgili bazı iddialardan bahsedelim. 
İddialı markaları tercih ediyorlar 
Akşam gazetesi muhabiri Elif Aktuğ, Adnan Oktar'ın yayın yaptığı A9 TV'de politik, dini ve güncel konularda yorum yapan birbirinden 'çarpıcı' genç kadınlarla röportaj yaptı. Gazeteci Elif Aktuğ röportajının bir bölümünde aynen şunları ifade ediyor; “Uydu üzerinden yayın yapan A9 TV'de her gün sohbet programlarında Adnan Oktar'a yorumlarıyla eşlik eden birbirinden güzel ve çarpıcı kızlar o kadar fazla gündeme geldi ki, tanışmaya ve sohbet etmeye karar verdik. Kızlar güzel, alımlı, çekici ve seksiydiler; iddialı ve pahalı markaları tercih ediyorlar, fantezi makyajları ve bilhassa sapsarı saçlarıyla neredeyse 'kopyalanmış' gibi bir izlenim veriyorlardı. Bir de dillerinden Müslümanlıkla alakalı söylemler ve 'Maşallah, inşallah' kelimeleri düşmüyordu.” 
Bir delildir… 
Gazeteci Aktuğ, programa çıkan Aylin K’ya aşağıdaki soruları yöneltiyor ve bakın nasıl yanıtlar alıyor 
“- Bir programda kaç defa maşallah ve inşallah diyorsunuz?
Bizler inşallah, maşallah kelimelerini sıklıkla kullanırız. Çünkü bu kelimeler çok güzel anlamlar taşırlar. Aklımızın, ruhumuzun Allah'la her an birlikte olduğunun bir göstergesi, bir delilidir. Hoşumuza giden bir şeye 'Ne güzelmiş' deyip geçemeyiz biz. Onu Allah yaratır ve o güzellik Allah'a aittir. Bu nedenle güzele güzel derken, onun aslında Allah'ın güzelliği olduğunu ifade etmemiz gerekir. Bunu zikretmek güzeldir.” 
Müslümanlıkla nasıl bağdaşıyor? 
Gazeteci Elif Aktuğ röportajının devamında ise Ebru A’ya sorular yöneltiyor ve şu cevapları alıyor. 
- Başınızı bağlamamanız tartışılıyor?
Her türlü kesimden sevenimiz çok. Ancak tabii eleştiri yöneltenler de oluyor. Ancak önemli olan samimi inandığımızı yaşamamız. 
- Seksi ve çekici bir kadın olarak özelliklerinizi ve güzelliklerinizi vurgulamanız, Müslümanlıkla nasıl bağdaşıyor?
İltifatınız için teşekkür ederim. Allah güzelliği beğeniyor ve yaratıyor. Allah Müslüman'da bir heybet ve çekicilik yaratır. Bu bir nimettir. Bu da benim dış görünümüm, bunu özel olarak değiştirmeye çalışmam. Allah'a şükrediyorum. Güzel olan her şey de dinin içindedir.” 
Çıkar amaçlı örgüt kurmak ve yönetmek 
Evet, Adnan Oktar’la programa çıkan bayanlar bunları ifade ediyor. İnternet ortamında Adnan Oktar ile ilgili yığınla iddia var. Özellikle “a9tvizlemeyin.blogspot.com” da iddialar yoğunlaşıyor. Ayrıca 9 mayıs 2008’de ilgili mahkemenin karara bağladığı bir davada , Adnan Oktar’ın “çıkar amaçlı örgüt kurmak ve yönetmek suçundan” 3 yıl cezaya çarptırıldığının basında haber olarak yer aldığı biliniyor. 
Vali Lekesiz ve uzun uzun anlatmak 
Kamu oyunun yıllardır her yönüyle tartıştığı bir isim olan Adnan Oktar’ın yoğun olarak program yaptığı, Oktar’la dirsek temasında olan bir televizyon kanalında , bana göre Hatay Valisi Lekesiz’in söyleşi yapmaması gerekirdi. Devlet yönetimi ve devletin mülki amirliği ciddi iştir. Mülkiye mezunu Sayın Lekesiz’in işaret etmeye çalıştığım kimi gerçekleri bilmemesine, duymamasına imkan yoktur. İçişleri Bakanlığı Eğitim Daire Başkanlığı, Teftiş Kurulu Başkanlığı, Mülkiye Başmüfettişliği, Personel Genel Müdürlüğü yapmış deneyimli bir atanmışa, bu işin sakıncalarını uzun uzun anlatmaya gerek görmüyorum. 
Her mikrofona konuşulmaz 
Her şeye rağmen bir medya mensubu olarak uyarı görevimi yapmak istiyorum. Sayın Lekesiz lütfen gelecekteki terfilerinize gölge düşürecek, sizi sıkıntıya sokabilecek, yanlış anlaşılmanıza neden olabilecek yayın kuruluşlarından ve mikrofonlarından uzak durunuz. Size uzatılan her mikrofona hemen konuşmayınız. Mikrofon ve kameralardaki logolara dikkat ediniz. Hatay’ın tanıtımına katkı sağlayabilecek yayın kuruluşlarını özenle ve dikkatle seçiniz. Şaibeye bulaşmış yayın kuruluşlarıyla aranıza mesafe koyunuz. Ayaküstü söyleşilerden kaçınınız. Sizi, ifadelerinizi ve Hatay ilini kendi çıkarları ve propagandalarına alet isteyenlerin oyununa gelmeyiniz…  
Bizi de ilgilendirir… 
 
Günün birinde belki vatandaş Mehmet Celalettin Lekesiz olarak dilediğiniz mikrofona ve televizyon kanalına konuşabilirsiniz ama bugün ilimiz Hatay’ı ve şirin Hatay’da, devletimizi üst düzeyde temsil eden bir kamu görevlisisiniz. Taşıdığınız etikete bulaşabilecek bir leke, sizi ve biz Hatay yaşayanlarını da üzer ve ilgilendirir… İlgimiz, uyarımız sizin ve Hatay’ın iyiliği içindir. Leb demeden leblebiyi anlayan anlayışınızı bildiğim için az yazdım ama çok anlayacağınızı adım gibi biliyorum. Bu yüzden lütfen dikkat Sayın Lekesiz. Aynı kanalda, benzer bir söyleşi tekrarlanmamalıdır…
Diğer tüm yazıları için buraya tıklayın!

Etiketler // ,

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
yazar'ın diğer yazıları
makale kategorileri
ramazan bayrami 
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet