Skip Navigation Links

CENNET'E SAHİP ÇIKMAK

    Cennet’e sahip çıkmak… Adının Cennet olduğunu sonradan öğrendim. Doğru mu? Bilmiyorum. Herke

Gazete Köşesi   A+a-

 

 

Cennet’e sahip çıkmak… Adının Cennet olduğunu sonradan öğrendim. Doğru mu? Bilmiyorum. Herkes ona Cennet diye hitap ediyor. Cennet; 25 – 30 yaşlarında bir oğlu ile birlikte sokakta yaşıyor. Oğlu zihinsel özürlü galiba. Yaklaşık 1,5 yıldır eski SSK Hastahanesi önünde yaşıyor. Sağ olsunlar, mahallenin esnafları onlara sahip çıkıyor karınlarını doyuruyorlar. Yeterli mi? Değil tabi. Ama ellerinden gelen o… geçen kışı taksi durağının yanındaki boş dükkânlarda geçirdiler. Fırıncılardan aldıkları birkaç teneke köz ile ısınmaya çalıştılar. Peki, bu kış… Bundan sonra ki kış ne yapacaklar?
İktidara gelenler kürsülerden, meydanlardan nutuk atarlar. Biz şöyle yapacağız… biz böyle yapacağız… Sokaklarda ve açıkta insanlar kalmayacak… Hepsine biz bakacağız… Velhasıl kelam laf olsun torba dolsun…
Sosyal devlet olmak lafla değil icraatla olur. Göstermelik açılışlarla, çuvalla erzak, torba ile kömür vermekle sosyal devlet olunmuyor.
Hükümet tüm TÜRKİYE’NİN hükümeti olmalı. Sadece kendine oy verenlerin, terör estirerek, bölücülük yaparak ülkeyi taciz edenlerin değil, herkesin hükümeti olmalı.
Hükümetin ilçemizdeki icraatlarına bakıyoruz da hiçbir yatırım zamanında bitirilmemiş ve halen bitmeyen icraatlar var. İlimizin milletvekilleri nedense hizmet deyince öncelik Antakya geliyor. İlçemizde hali hazırda bir havaalanı varken onu atıl bırakıp bereketli topraklara havaalanı yaptılar… Havaalanı çevresindeki araziler, arsalar değerlerini ona katladı.
İlçemizdeki birçok kamu kuruluşları çevre illere taşındı. Vekillerden ses çıkmadı. İskenderun’un sahipsizliği halen sürüp gitmektedir. Yanılmıyorsam seçim öncesi İskenderun’da huzur evinin temeli atılmıştı. Ne oldu? Hizmete geçti mi? Eğer halen bitirmedi ise yazık. Bu huzur ve bakım evine İskenderun’un ihtiyacı var. Af buyurun sokak hayvanlarına gösterilen ilgi sokaktaki insanlarımıza gösterilmiyor.
Oofff! Nereden nereye geldim. “Deve’ye boynun eğri demişler, devede nerem doğru ki demiş” bizimki de o misal. Söze bir doğru için başladık… Sonunu getiremedik.
Yazımızın özüne Cennet’e geri dönelim. Artık insanlarımız sokaklarda kalmasın. Bunlar bizim insanlarımız. Sahip çıkmalıyız. Bizler sahip çıkıyoruz da… biraz da seçilmişler bu konulara el atsalar… iyi olmaz mı? Sizleri Ankara’da yan gelip yatasınız diye seçmedik. Sizleri ceylan derisi koltuklarda oturup, sıcacık salonlarda boy gösteresiniz diye de seçmedik. Sizler akşamları rahat döşeklerinizde yatarken dışarıda titreyerek dolaşanları… üstlerine yağmur yağanları unutmayın… Cennet’i unutmayın!
Umarım bu yazım ses getirir ve Cennet ve oğlu sokaklardan kurtulur. Ve onların durumunda olanlara yol olur. Umut olur…

 

Diğer tüm yazıları için buraya tıklayın!
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
makale kategorileri
 
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet