Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

ADAYLAR ve SEÇİM

    ADAYLAR ve SEÇİM Gündemimiz seçim olunca Haziran’da yapılac

Gazete Köşesi   A+a-

 

 

ADAYLAR ve SEÇİM

Gündemimiz seçim olunca Haziran’da yapılacak olan seçime bende bir dokunayım dedim. Maşallah bu yıl partilerimizde aday bolluğu var. Siyasete yeni yüzlerin katılması siyasetimize yeni heyecanlar getirecektir. Yeni adaylar yeni projeler demektir. Lakin eskilerden fırsat bulup listeye (seçilebilecekleri sıraya) girebilirlerse… Burada konuyu biraz açmak gerekirse (bu sadece benim değil genel çoğunluğun dile getirdiği ama yerine ulaştırılamayan düşünceler) parti içerisinde bütünlüğü sağlayamamış, mecliste hiçbir öneri veya konuşma yapamamışsın, seçim zamanı yeniden aday oluyorsunuz. Bir diğer parti de ise hep aynı insanları birinci sıradan aday olmasını seçmen tasnif etmiyor. İktidar partisinde de durum aynı. Beş yıllık vekillik döneminde mecliste hiçbir icraatı olmayanlar (Sadullah Ergin hiç değilse Bakanlık yaptı.) yeniden aday adayı oluyorlar. Halkımız icraat istiyor. Bölgemiz için projeler üreten adaylar… Vekiller istiyor.
Bölge olarak Türkiye’nin kendi kendine yeter İllerinden biriyiz. Hazineye en fazla katkı sağlayan ekonomiye yön veren sayılı illerinden biriyiz. Kayıt dışı ekonominin en az olduğu, elektrikte kaçak kullanımın en az olduğu illerden biriyiz. Ama hazineden bölgemize aktarılan kaynak yeterli değil. Bunun artırılmasını sağlayacak vekillere ihtiyacımız var. Antakya’nın değil HATAY’IN vekili olacak vekillere ihtiyacımız var.
Konu seçimden açılmışken seçim analizlerinin en iyi yapıldığı kahvehanelerden küçük diyaloglar aktarmak istiyorum.
Tabiri caizse oltaya yemi takıp ileriye atmak gerekir. Bende öyle yaptım.
- Beyler, Haziran’da Genel seçim var. Sizce ne olur?
Osman amca “hakkımızda hayırlısı ne ise o olsun” dedi. Rıza ağabey “öyle de önemli olan kimler aday olacak? Yine aynı kişilere mi oy vereceğiz? Öyle ise niye seçim yapılıyor ki” deyince, Rüstem dayı “doğru söylersinde seçim yasası değişmeden, adaylık liderlerin iki dudağı arasında iken ancak bu kadar demokrasi olur” dedi.
- Peki, CHP’nin seçim taahhütlerinden biri olan Aile Yardımı ve MHP’nin ev hanımlarına 200,00 TL maaş taahhüttü var. Tüm bunlar hakkında ne düşünüyorsunuz?
Nuri Bey “aslında gerçekleşmeyecek bir taahhüt değil. Kaynak derseniz, gıda ve kömür yardımı yerine bunu ödeyebilirler.”
Ekrem kendi sessizliğini bozarak “ kardeşim yıllardır doğu ve güneydoğu’da yaşayanlara uluslar arası oluşumlar kanalıyla benzer yardım yapılıyor. Biraz da diğer bölgelerimizdeki fakirlere yapılsa kötü mü olur?”
Ömer “ doğrusunda diğer bölge insanları onlar gibi sesini yükseltmiyor. Ne yazık ki ağlamayana süt verilmiyor.”
Cemal dede “ ne yani yıllardır yanlış dediğimiz şeyleri biz de mi yapalım? Biz demi dağ çıkalım?”
Öteki masada oturan Ali Bey “ Bakın, aslında olaya farklı yönden bakmamız lazımdır. Gündemimiz seçim. Seçilmek üzere verilen taahhütler. Devletimiz bu güce sahip. Yeter ki kayıt dışı ekonomiyi kayıt altına alabilsin. Vergi, sigorta, elektrik – su kaçağını önleyelim. Kaynak bulunur.”
Necip amca “iyi de bu seçimde seçimi sırtlayacak lider yok. Nerede eski liderler?”
“Vallahi doğru söyledin Necip amca. Seçimde iktidar mücadelesi yapan partilere şöyle bir bakıyorum da o güveni veren lider yok” dedi Ekrem.
Ali Bey “ hem CHP’nin, hem de MHP’nin liderleri özde dürüst kişiler. Kendi özgüvenleri var. Ancak bunu seçmene yansıtamıyorlar. Ne bileyim bir Karaoğlan, bir Başbuğ havası yok gibi”
“Elçiye zeval olmaz” diye bir sözümüz var. Ben anlatanların elçisiyim. Dost sohbetlerinde, halk arasında konuşulanlar bunlar. İsterseniz sizlerde halkın arasına dalıp dinleyin. Yalnız tarafsız olarak, yandaş olarak değil.
Bu arada CHP aday adaylarına naçizane bir önerim olacak. Bir gazetecinin İskenderun Belediyesi çalışanlarını kapsayan Toplu İş Sözleşmesindeki eğitim yardımını sulandırarak sizlerin görüşlerinizi alması ve verdiğiniz cevaplar maalesef inançlı insanları kırmaktadır. Biliyorum ki hepiniz inançlı insanlarsınız. Kişilerin inançları kendilerini bağlar. CHP inanç ayrımı yapmaksızın tüm milletimizin partisidir. Lütfen bu tür tuzak sorulara düşmeyiniz.
Sürçü lisan ettimse af ola…
Bu hafta Çanakkale Şehitlerini anma haftası. Bu nedenle onları minnetle anıyoruz. Ruhları şad, mekânları cennet olsun… Yazımı Necmettin Halil ONAN’IN Çanakkale Şehitleri için yazdığı bir şiir ile bitirelim.

DUR YOLCU
Dur yolcu, bilmeden gelip bastığın,
Bu toprak, bir devrin battığı yerdir.
Eğil de kulak ver, bu sessiz yığın,
Bir vatan kalbinin attığı yerdir!…

Bu ıssız, gölgesiz yolun sonunda,
Gördüğün bu tümsek Anadolu’nda
İstiklal uğrunda, namus yolunda,
Can veren Mehmed’in yattığı yerdir!

Bu tümsek, koparken büyük zelzele,
Son vatan parçası geçerken ele,
Mehmed’in düşmanı boğduğu sele,
Mübarek kanını kattığı yerdir!...

Düşün ki haşrolan kan, kemik, etin
Yaptığı bu tümsek, amansız, çetin,
Bir harbin sonunda bütün milletin,
Hürriyet zevkini tattığı yerdir!...

 

 

Diğer tüm yazıları için buraya tıklayın!
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
makale kategorileri
öne çıkanlar